[quote author=crazy link=topic=18.msg2073070#msg2073070 date=1398017002] Niewyobrazam sobie jechac parkur/ cross koniem ktory nie jest przepracowany ujezdzeniowo.
Zgadza się . Dobrze że nie wszyscy tak myślą bo wtedy łatwiej się wygrywa 🤣 🤣 🤣 [/quote]
Tu się z wami zgodzę ujeżdżenie to podstawa sukcesów 😉
Te właściwe finały PŚ na FEI TV tylko płatne są, tak samo ujeżdżenie. 🤔 Ale jeśli ufać gazecie telewizyjnej, to chyba o 23😲0 na Eurosporcie ma być jakiś półtoragodzinny skrót.
Nie. To są 3***.(te w linkach). Faktycznie zapowiada się relacja na Eurosporcie 😅 Finał PŚ wygrał Daniel Deusser. Potem Guerdat (sory - Beerbaum(!) Guerdat piąty), Brash, Ehning.
Angeel piękną maść ma Twój koń. Bardzo mi się podoba!
margaritka chyba gdzieś już wspominałam ale to jest tak przyjemne, że z chęcią powtórzę jeszcze raz: Cornet Obolensky! Moja wielka miłość od wielu lat, teraz rodzinnie podjęliśmy decyzję, że w przyszłym roku (bo w tym kobyłka jeszcze poduczy swoją młodą amazonkę) zaźrebimy Bangę tym ogierem.
A ja powiem jeszcze tylko, że mój hiszpański podopieczny dostał dziś nowe buty i zaczynamy działać w tym tygodniu nad doprowadzeniem go do formy! 😅
salto, moja znajoma ma dwa konie po nim z innych matek i jeden wyszedł bardzo trudny i masywny, drugi turbokulka ze świetnym charakterem. Oba wyszły siwe i oczywiście ze świetnymi możliwościami 😉
Mam nadzieję, że jak zwykle kobyła da wszystkie swoje dobre cechy a ogier tylko ulepszy. Miejmy nadzieję! Teraz, po mocno średnim ogierze wyszedł dobry koń z możliwościami, to może po Cornecie.. Kto wie, jakiś przyszły champion? 😁
Nie no, żarty żartami ale to po prostu było moje marzenie od zawsze, a teraz wreszcie jest możliwe do zrelizowania!
Wiem jak to jest, ja swoje rozważania na temat krycia kobyly tez zaczynałam od eurosportu, a skończyły sie one po torwarze 😉 w każdym razie trzymam kciuki aby sie udało!
wymodelowana, tak 😀 W końcu się uda (choć chyba nie powinnam zapeszać :P) zgłoszenia już wysłane, jeszcze za boksy muszę zapłacić i wybieramy się z Siwym na nasze pierwsze wspólne parkury 😀