telefony komórkowe

madmaddie   Życie to jednak strata jest
14 kwietnia 2014 17:25
ja biore wlasnie w abonamencie, bo przedluzam umowe 😉
U mnie była analogiczna sytuacja. Oferta indywidualna, orange, ab. 79 zł + SP (zjechali mi trochę z ceny bo byłam klientem rezygnującym i cenę abonamentu zmniejszyli potem) 😉 Mnie SP kosztowała dokładnie 149zł
Mam Xperię Z1 do tej pory byłam zachwycona z telefonu, do czasu ostatniej aktualizacji oprogramowania, żywotność baterii spadła o połowę co najmniej, ładuje się bardzo wolno i ciągle mi wyskakuje komunikat, że szybciej się rozładowuje niż ładuje i żeby ograniczyć używanie telefonu podczas ładowania (nie używałam), wczoraj przez cały dzień ładowania nie udało mi się naładować do pełnej baterii, wieczorem było ok 60%, a rano już 14%  😜 Masakra, mam nadzieję, że szybko to poprawią...  🙄
Arroch, a jak przywrócisz ustawienia fabryczne to nie będziesz miała pierwszego systemu?  👀
Wgrałam nowe oprogramowanie do swojej Xperii.
To android 4.3 , niedługo będzie 4.4 (Kitkat)

Zawsze ojciec aktualizował swój telefon i polecił to zrobić w moim ale.. mam mieszane uczucia.
Nie dość, że wystraszyłam się, że przestał działać, przy okazji miałam załamanie nerwowe..
To telefon "trawi" informacje.. strasznie wolno się ładuje, aklimatyzuje się z nowym oprogramowaniem.
Istotnie, nie wiem czy to dużo zmienia. jest ładniejsze, podobno działa też na wzmocnienie baterii, coś z aparatem ma być zmienione..

Gdybym miała komuś polecić aktualizację to.. NIE AKTUALIZUJCIE.  😵
Mój brat kilka dni temu też aktualizował na swoim Neo-V i jest mega zadowolony. Wszystko szybciutko chodzi, nie ma problemów.  Ja sobie też zaraz zaktualizuje, może w końcu porzucę się z lounchera.
Chodzi w miarę szybko, na pewno nie tak bajecznie jak przed aktualizacja. Takie jest moje zdanie
Chociaż nawet właśnie pisanie jest niebo lepsze i przyjemniejsze.
z tym, że według mnie wiele telefonów jest coraz gorszych. Mimo coraz nowszej technologi, większej ilości rdzeni i różnych innych...
Oprócz xperii tych o wysokim standardzie typu Z, Z1 i może jeszcze jakaś by się znalazła, nie bawiłam się żadną xperią, która szybciej by chodziła niż Neo-V mojego brata -.-  ma ją już jakiś czas, systematycznie oczyszcza androida, oprogramowanie i różne inne rzeczy, co w androidzie niestety trzeba robić bo inaczej telefony zaczynają mulić po czasie, a wile osób o tym nie wiem, lub nie potrafi zrobić tego dobrze.

A ja niestety dalej przy launcherze, na mój telefon nie ma aktualizacji. Może i dobrze, przyzwyczaiłam się do niego już.
Czy wszystkie xperie są takie duże🙂?
santa   Po każdej wojnie ktoś musi posprzątać.
21 kwietnia 2014 10:23
xperia e ( C 1505) jest całkiem ok, jeśli chodzi o rozmiar
zależy jaki dla cb jest duzy
Odkryłam, że wyświetlacz 4,6 cala jest duży i niewygodny.

Wgrałam aktualizacje jeszcze raz za pomocą programu i .. działa. Bogu dzięki.  😵
Czy wszystkie xperie są takie duże🙂?

Z1 Compact jest bardzo przyjemna w wielkości
Mój mąż ma Z, mój tata ma Z1 i one są dla mnie za duże. Mam problem aby jedną ręką ją odebrać czy napisać sms. A ja wszystko w telefonie obsługuję jedną ręką 😉

edit: a jak nie xperia to co🙂? Teraz mam Samsunga galaxy - lubiłabym go gdyby nie to że trafiłam na bardzo awaryjny model. Ale do Samsungów już się zraziłam.
Mówię o Z1 compact, jest mniejsza od SP, a od Z1 zwykłej to już duużo mniejsza 🙂

Z1 vs Z1 compact; http://versus.com/pl/sony-xperia-z-vs-sony-xperia-z1-compact
SP vs Z1 compact: http://versus.com/pl/sony-xperia-sp-lte-c5303-vs-sony-xperia-z1-compact
ok 2 miesięcy temu mój kochany kotek zrzucił ze stołu mój telefon (samsung galaxy trend) co skończyło się pęknięciem szybki (jedna mała kreseczka w lewym dolnym rogu) ale tel działał normalnie. Od miej więcej miesiąca telefon zaczął się psuć. Miał takie momenty, że zaczynał żyć swoim życiem- sam sobie "naciskał" różne guziczki, czasami gdzieś zadzwonił itp tydzień temu wyłączył się i już się nie włączył. jest na gwarancji więc oddałam go do serwisu, ale tak jak myślałam - muszę zapłacić za wymianę szybki 180zł, ale nie ma pewności, że to przez to nie działa i trochę się boję, że wyrzucę kasę w błoto.
Mam dylemat- zapłacić za wymianę szybki czy dołożyć trochę i kupić jakiś niedrogi nowy tel- np. nokię ashę 230 albo LG 3?
Martuha, zawsze też można zamówić samemu szybkę na allegro za jakieś 50-80zł i oddać tylko na samą wymianę, u nas z własną szybką to koszt 30-50zł, ja ostatnio wymieniałam. Masz połowę taniej, więc to już Twoja decyzja co opłaci Ci się bardziej-wymiana czy nowy telefon. Ja sobie nie wyobrażałam rozstania z moim telefonem, i mimo że szybka była cała potrzaskana, czekałam z wymianą aż dotyk przestał łapać 🤣 Teraz śmiga jak dawniej.

agnesix, przez Twój post śniło mi się, że zrobiłam aktualizację na mojej NeoV i byłam niezbyt zadowolona, więc teraz się waham... 😂
wistra dzięki 😉
maiiaF problem w tym, że może się okazać, że po wymianie szybki telefon nadal nie ożyje  🙄 i jak wymienię szybkę w nieautoryzowanym serwisie to chyba tracę gwarancję
Martuha, no tu jest ryzyko, zależy jeszcze ile tej gwarancji Ci zostało. No i zależy na ile jesteś "przywiązana" do tego swojego telefonu. Ja wymieniałam szybkę razem z dotykiem, nie brałam pod uwagę, że problemy z łapaniem w niektórych miejscach (i to na pęknięciach) mają inną przyczynę niż zepsuta szybka i nadpsuty digitizer. Jeśli na tym konkretnym telefonie aż tak Ci nie zależy to kupuj któryś z tych nowych, ja, jak pisałam, nie wyobrażałam sobie wymiany na inny, więc moje poczynania były dość oczywiste... 😉
Różnica pomiędzy compact a sp to zaledwie 0.3 cala więc mała to dla mnie różnica.
Praktycznie żadna, nawet na obrazku dołączonym to nie jest jakaś spektakularna zmiana i myślę, że tak samo będzie z użytkowaniem.

Ale przyznam szczerze, że myślałam, że te Z+ są większe..
Dzięki za wyprowadzenie z błędu.

Jeśli nie Xperia to wybrałabym na Twoim miejscu HTC.  😉
czy miał ktoś problemy z LG L5 drugiej generacji? Po 3 tygodniach padł mi głośnik wew, ten do rozmowy.. 😲
Gdzie (link) można legalnie i za darmo pobrać jakiś dzwonek do telefonu, tak, żeby się potem nie trzeba pozbyć domu, konta, auta, butów etc.?
Po co ściągać dzwonki?  standardowe albo muzyka nie starcza?  Można przecież zgrać swoją muzykę.. Wystarczy dzisiaj kabel USB dodawany do telefonu w zestawie..
Gdzie (link) można legalnie i za darmo pobrać jakiś dzwonek do telefonu, tak, żeby się potem nie trzeba pozbyć domu, konta, auta, butów etc.?

O ile nie zmieniali ostatnio prawa to ściągnięcie już udostępnionej muzyki na własny użytek nie jest nielegalne. 
Zawsze można zrobić mp3 z jakiejś oryginalnej płyty, której się jest posiadaczem.
czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć czemu bateria LG L1 II wypada znacznie gorzej niż LG L3 II skoro oba mają Li-Ion 1540 mAh i ogólnie niewiele się różnią?
http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7267/6982/0/0/
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
29 kwietnia 2014 19:28
Słuchajcie, od kilku dni wisi mi gotowa do pobrania aktualizacja systemu i zastanawiam się, czy jeśli ją zainstaluję, to nie będę się denerwowała, że telefon przestanie mi działać tak, jakby chciała...
Ktoś tu pisał, że po aktualizacji jest dramat.
Facella   Dawna re-volto wróć!
29 kwietnia 2014 19:31
Zależy z czego na co aktualizujesz 😉 Ja byłam zadowolona po aktualizacji, ale mam już bardzo starego Androida.

Chciałabym w pełni móc korzystać z Endomondo - tak, żeby liczyło mi dystans, prędkość i pokazywało trasę. Muszę mieć do tego włączoną usługę GPS. Czy to wymaga też połączenia z internetem? Czy zżera jakąś kasę, jeśli nie mam żadnych pakietów np. internetu? Czy włączona usługa GPS będzie zżerała baterię?
Zielona w tym jestem strasznie  😡 A zawsze mam mało środków na koncie  😁 dlatego nie chcę, żeby mi jakiś GPS to zżerał...
GPS nie wymaga połączenia z netem. Żeby wysłać trasę na kompa - wtedy dopiero musisz włączyć internet 😉
A GPS dosłownie połyka baterię (albo samo endomondo), moja nienajnowsza po 4h włączonego programu jest już na skraju wycieńczenia.

O raju jak chcę już wakacji, kupię nowy telefon, a ten chyba zrzucę z mojego siódmego piętra  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się