Mam takie pytanko, bo nigdzie nie mogę znaleźć a uznałam, że w tym wątku będzie najwięcej osób wiedziała. Jak zaczepić podogonie do siodła, które nie ma takiego kółeczka z tyłu?
Czytałam, tylko nie rozumiem za bardzo o co chodzi. Czy mogłabym poprosić o zdjęcia, łatwiej byłoby mi to wytłumaczyć osobie której muszę to przekazać. :kwiatek:
ja mocowałam podogonie sznurkiem od słomy 🙂 nie miałam nic pod ręką,a do tej pory trzyma się. W domu będę dopiero w środę to wtedy mogę zrobić zdjęcie 🙂
Tak, ale nie musi być aż tak bujna. Nie wiem, wydaje mi się, że to mało wygodne dla konia. Ale ja jestem fajną przerwania i utrzymywania grzywy i ogona w ryzach.
ja mocowałam podogonie sznurkiem od słomy 🙂 nie miałam nic pod ręką,a do tej pory trzyma się. W domu będę dopiero w środę to wtedy mogę zrobić zdjęcie 🙂
A ja mam takiego mamlasa dzisiejszego. Usiadłam na oponce obmyślać plan na następne godziny, a tu mnie coś tyrpie w plecy. Oparł się głową na moim ramieniu i tak stał póki nie wstałam, do ucha mi dmuchał 😉
u mnie kompletnie się nie sprawdza ...pomimo tego motylka podogonie cały czas "wypadało". W chwili obecnej mam motylka ,a oprócz niego mam przymocowane sznurkami ,tak jak wcześniej było pokazane 🙂
emptyline kruszynka ma całe 120cm. tak gwoli jasności-ja coś ponad 160cm ale stety-niestety nieproporcjonalnie długie nogi-kuce to jedyny powód z jakiego na nie narzekam. 😎 A Całus..chyba jeszcze nie widziałam zdjęcia na którym wyszedł by choć trochę niekorzystnie! cudny jak zwykle.
My też się wczoraj terenowałyśmy,same,bo znajoma była na zawodach,ale odpoczynek po tygodniu kręcenia się po maneżu był konieczny. Mimo lekkiego deszczu 2 godzinki relaksu i było super! 🙂
kocham was za patent do podogonia 🙂 Lece kupowac podogonie i mam nadzieję że zadziała Tymczasem złamałam palec w prawej ręce, mam gips i wszystkie prace nad użytkowością mojego nowego kucyka utknęły w miejscu. Ale jestem dobrej myśli, zwierzak jest naprawdę grzeczny jak na kucyka 🙂
emptyline, super wyglądacie 🙂 A mi z moim małym ostatnio się super współpracuje. W końcu jest tak, jak być powinno. Nasza praca zaowocowała w takie oto skoki:
emptyline świetnie się prezentujecie! 🙂 Kayra zawartość niedostępna 🙁
Poniżej my z dzisiaj. 3 tygodnie pracy tylko i wyłącznie ujeżdżeniowej zaowocowało dosyć fajnymi skokami. Kucynka nabrała pewności siebie i już nie wyłamuje,najazdy są o niebo lepsze,fajnie mi się ją prowadzi po parkurze. Wiem,że przed nami sporo pracy jeszcze (głównie nad moimi błędami) ale i tak jestem dumna: