Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Kastorkowa   Szałas na hałas
19 kwietnia 2014 21:08
Anai bardzo urodziwe to Twoje siwe.
Strucelka trzymam kciuki by było już tylko lepiej  :kwiatek:

Mogę zabić mojego konia? Wczoraj chciałam być wspaniałomyślna i zostawiłam 1 raz konia w kantarze odkąd wylądowały na zimowej kwaterze ponieważ mieli je dziś lub jutro wypuszczać na trawę a mnie nie ma na miejscu. I co? Oglądam właśnie zdjęcia znajomej z dziś i co widzę? No łeb mu ukręcę za to gubienie kantarów na potęgę. 
[img]https://lh5.googleusercontent.com/dtcgr925JTULt5kwcH9cCAy-Ihmq3z-fNRMOq2S3-ww1=w415-h553-no[/img]
Dzionka wg mnie za długa tybinka dla Ciebie, ile masz wzrostu?
ladydill, 160 całe 😉 Już się zakręciłam wokół tematu i wiem, że dość tanio pan Marek z Ursusa może mi tą tybinkę skrócić i klocek dopasować 🙂
Anai, nie mogę się napatrzec na Młodego.. śliczny jest !  💘
Jest dość wysoki, prawda?
Kastorkowa trzeba kochać i to ślepo. Nic z tym nie zrobisz. Sama szukałam kantara trzy dni z rzędu, a że był zielony i w trawie leżał to tyle mi zajęło właśnie.
anai cudo! Zazdroszczę.

Karmelek1700 piękniś z tego twojego synka 😀 No i te jego charakterystyczne bujne owłosienie 😀
Dzionka ,anai z jazdy nie mam nic od czasu zajeżdżania z zeszłego lata :p  Postaram się wybłagać kogoś o zdjęcia 🙂
anai jak rozumiem siwy jest nowym nabytkiem , ale Dino wciąż z Tobą  ? 🙂
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
20 kwietnia 2014 12:36
Centia 🙂
Kastorkowa, dzięki.  Powinnaś mu jakiś pancerny kantar sprawić na zajączka 😉
GosiaG, dzięki.  Na razie kurdupel,  165.  Mam nadzieję, że ze 2-3 cm jeszcze urośnie.
Być., 🙂 dzięki!
dommaz, szukaj fotografa,  kuleczka zasługuje na foty!  A Dino ciągle u mnie,  tylko ja na nim nie jeżdżę.  Jeżdżą na nim dwie panie, które go uwielbiają 🙂
incognito, coś przegapiłam, co to za zwierz?
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
20 kwietnia 2014 13:15
anai a taki sobie koniczek, ostatnio zdarzyło mi się wsiąść od przypadku do przypadku, a że fotograf był to wstawiam 😉
Strucelka mocno trzymam kciuki za konisko, zdrowiejcie  😉
Karmelek od kiedy Ty jesteś niby nielot? Lot tylko na rencie :P Nevcio super wygląda  😀

Wrzucam Bondzia wczorajszego. Wycięte foty z filmiku także jakość nie powala, ale widać że konisko żyje i już dzielnie wróciło do pracy po
przebojach kolkowo-zdrowotnych. Pozdrawiamy i życzymy udanych świąt i majówki 🙂

😀

Kastorkowa,  widać woli łazić nago 😉 ale ma fajne stadko!

Kujka Dziękuję za Gillsona! Ale Wy już poważne elementy szlifujecie!

kręciłam dziś konie, bo chciałam Młodą w pseudoruchu złapac. i nagle od strony sąsiada... SARNY! cała chmara! Kilka metrów od naszego ogrodzenia. musiałam kręcić je na ślepo, bo statyw miałam za nisko ustawiony i akurat płotek je zasłaniał. (za brzydkie słowa bardzo przepraszam 😉 )

i nie chcę dublować zdjęć z ZNK, to tylko jedno dziewczynkowe wstawię:

razem z Dużym pozdrawiamy cały kącik!  😀

edit. i Kabanosem 😉

Witam wszystkich Rekreantów :kwiatek:

trochę czasu się nie odzywałam, ale praca, egzamin na uczelni i Ruda dość dużą część mojego czasu zabierają 😉
korzystając z "wolnego" zaciągnełam lubego do stajni i z ponad 500 zdjęć wybrałam 1 😵
Jesteśmy pseudo ujeżdzeniowcami z Ruda, bo warunki do skoków mamy mocno średnie...
Wiosna pełną gębą i Rudy targa mnie na jeździe.
pozdrawiamy :kwiatek:

Losia, ale jesteś elegancka, wow 🙂
Strucelka, trzymam kciuki za jak najszybszy powrót Księciunia do zdrowia!

Karmelek1700, piękny Nevek 💘

faith, ale przepiękne zdjęcia, a swoją drogą - od każdych waszych zdjęć bije fun i mnóstwo sympatii 😉

baffinka, widzę, że się rozkręcacie mimo wszystko, super! Jakieś zawody w najbliższym czasie?

anai, młodziak boski! Bardzo w moim typie 😍

Isabelle, fajna młoda, ciekawe co z niej wyrośnie. Osobiście widziałam kilka takich mieszanek 'letniokrwistych' i wszystkie miło wspominam 🙂

U nas super, idziemy do przodu! Ja sobie rzeźbię, dużo zwracam uwagę na dosiad i już widzę efekty jakieś, natomiast Pamsa oddaje raz na jakiś czas do poskakania koleżance ze stajni i co i rusz stwierdzam, że nie potrafię jeździć 😁 Bo efekty skoków koleżanki na Pamsie są boski, on lata! Ale co się dziwić - koleżanka startuje w konkursach do 130 z powodzeniem i ma mimo młodego wieku duże doświadczenie i fajną rękę do koni.

Tak latają - na foto okserek 130  😍

Izkadul o matko. Teraz to spuchłam z dumy  😁 Dziękuje! Bardzo to miłe, że ktoś tak uważa  :kwiatek: :kwiatek:  :kwiatek:
Mils dziękuję  :kwiatek:
Anai dzięki  :kwiatek: Mam nadzieję, że teraz będzie spokój z kopytami  😉
Nirv nie ma taryfy ulgowej  😁 Zawody w sobotę  😉

Ja mam filmik z sobotnich skoków po 2,5 tyg przerwie. Chyba nie ma aż takiej tragedii? Pare skoków zepsułam, ale wycięłam żeby nikt nie musiał tego oglądać  😁

i jeszcze pare fotek:

baffinka ostatnie zdjęcie najlepsze!  😀
Nirv szalona! 😲 znaczy szalony Twój koń!  😁
Losia haha, też tak czasem mam: molestuję kogoś o zdjęcia, po czym z setki wybieram jedno 😂

juliadna   siwek czarnogrzywek <3
21 kwietnia 2014 22:43
Strucelka duużo zdrówka dla Belfunia Księciunia. Widziałam na fb zdjęcia z badań, i jak i jak? :kwiatek:
Nirv cały czas mam przed oczami Waszą sesje glamour! Pokaż coś jeszcze  😜
Karmelek1700 piękności!  😍
faith ile radości u Was 🙂 bardzo ładne zdjęcia!
Losia na prawdę tylko jedno? No w sumie wiec co to znaczy bo kiedyś miałam sytuacje "-potrafisz robić zdjęcia? - tak tak!" jedno ale to taakie na siłe gdzie nie bardzo było co widać. Moim aparatem, kiedy już jest wszystko ustawione to laik daje spokojnie radę coś fajnego zrobić... a tu taki psikus...i to jeszcze Fuerte miałdobry dzień...
ps. Co ta za brillant? Bardzo ładnie wygląda!
krysiex213 uffff szybciutko wracacie do zdrowia! super  😜
Baffinka jak zawsze zacnie! 🙂
xxmalinaxx haha, już decyzja podjęta, F straci obciążenie jesienią 🙂
dommaz ale się błyszczy! jak szybko zjechałam w gół strony to sobie myśle" eee co tam robi Fuerte?' to przez ochraniacze się nabrałam  😁

a ja wpadam z info że w świąteczną niedziele Lolek i Czek świętowali urodziny, Latino 10, Czek 8, jak to szybko leci, jeszcze niedawno przez telefon "zamówiony-zakupiony" 3 letni Fiord, gdzie moja Mama się załamała widząc wielkie dupsko w przyczepie które przyjechało... hahah

Lolson dostał torcik a Czekor sporo marchewek 🙂

kilka zdjęć całej gromadki 🙂

tutaj widać jaką rezydencje ma Lolek a na jakim klepisku urzędują Kulki

i Prosiaczki ( taki mam widok z okna  :kocham🙂

Apacz oczywiście w panierce...

juliadna takich widoków z okna to na pewno nie jeden koniarz Ci zazdrości! 🙂 Marzenie! i koniska widać takie szczęśliwe (szczególnie Lolek 😀)
Nirv Juliadna dzieki :kwiatek: zawsze mi sie marzyla ksiezniczkowa sesja🙂 a ze teraz leze i gnije na l4 to chociaz sobie popatrze😉
kujka   new better life mode: on
22 kwietnia 2014 17:07
Juliadna sto lat dla pluszaczkow!

Gilunio prosi o kciuki za nozke. Tym razem tylna 🙁 ehh oby to byla jakas pierdola...
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
22 kwietnia 2014 18:52
kujka-trzymam z całych sił  :przytul:

I Zwiastunello też prosi o kciuki, znaczył dziś na prawy przód. Jestem przerażona, to pierwsza kulawizna odkąd go mam, mam nadzieję, że tylko się nadwyrężył  🙁
Trzymam kciuki za wszystkie kulawce!
Oby jakies banalne sprawy  :kwiatek:
milusia, kujka, kciuki są!
Burza a dziekuje 😉 oczywiście nieplanowanie, bo po prostu kupuje ciuchy dla sibei i konia w standardowych kolorach- brąz, szary i czarny 🤣
Dżastin a jak sie Banderas czuje?
juliadna u mnie jest problem, że nie wygląda to jezscze tak, jak ja bym chciała 🤔 dopiero są momenty poprawnej jazdy, a to mnie średnio zadowala 😉 ale powoli do przodu. Zazdroszcze Lolkowi pastwiska 🤣 a brillant to stone- z kolekcji lavender-stone
kujka i milusia 3 mam kciuki za kulawce :kwiatek:

za mnie też ktoś potrzymał, bo wczoraj zdażył się nieprzyjemny wypadek. Ruda się potkneła idąc obok mnie i w ramach ratowania się (w stępie) kopneła mnie przypadkowo w kostke. Dzisiaj pół dnia w szpitalu spędziłam, ale na szczęście nie ma złamania 🏇 także dzisiaj tylko lonża 😉

wrzucam jeszcze 2 Rudzielce.
Z perspektywy wielkiego brzucha 🙂 nie jest aż tak gruba, zdjęcie troche przekłamało 😉

i w roboczym ogłowiu, stąd niedopasowane kolorystycznie wodze 🤬
Losia całe szczęście że nie złamana!! cudowne szpitale teraz tak robią, że od razu śruba i blacha w kość  🤔wirek:  wstyd za wodze  😁 A Bandzioszek dobrze się czuje, dziękujemy  :kwiatek: Dostał dziś dzień konia, więc inhalacja zrobiona, kopytka wydziegciowane, grzywka przycięta, cud miód 😅 Wstawię jakieś zdjęcia jak się dorobie lepszej jakości  😉
Kujka, Milusia trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
Juliadna stoo lat dla chłopaków!

A ja wpadam do Kącika tak po prostu... napisać, że mam szczęście jeździć na złotym koniu  💘 Jest przeuroczy i dzielnie znosi wszelkie moje wygibasy. Dziś odważyłam się skoczyć szaloną kopertę bez nadzoru instruktora i czułam, że to koń jest moim instruktorem 🙂 Serio, mój podopieczny to złoty koń.
Żadnych nowych zdjęć nie mam, więc wrzucam starucha, a co 🙂
Kastorkowa   Szałas na hałas
22 kwietnia 2014 20:20
juliadna, ależ widoki, no i prosiaczki- rozwaliły mnie 😀

Losia, jakie zmrużone oczki 🙂

Ja dziś jestem szalenie szczęśliwa a Piórek chyba jeszcze bardziej bo dostaliśmy już zgodę na padok!
Cześć 😀 Jestem nowa na forum i, cóż, rekreant bez własnego ogoniastego, ale wasze potwory mi się niesamowicie podobają i będę uważnie śledziła wątek  😀
Teraz niedługo, mam nadzieję, idę na pierwszą jazdę od..... wstyd się przyznać  🙄 niemal roku :/
Oh, właśnie, oczywiście ja też trzymam kciuki za kulawizny !  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się