Ktoś może wie, czy na zabrzańskim MOSiRze będą znów towarzyskie zawody ujeżdżeniowe? I jeśli tak, to kiedy? 🙂
lilli
ja na początek polecam Tabun 😉
Wie ktoś może gdzie na śląsku można kupić listwy i kłódki do przeszkód ? 🙂
o super pytanie. Podepnę się - gdzie można kupić same przeszkody, drągi chociaż? 😉 w rozsądnej cenie...
strzemionko my drągi kupiliśmy podajże po 8 zł za jeden w tartaku 🙂
dzięki, porozglądam się 👀
Skoro już pytacie, to się dołączę 😀 Sama zdolności manualnych nie posiadam, nie mam komu zlecić, a jestem ciekawa kto by mi zrobił, albo sprzedał gotowe podkładki pod cavaletti, tanio, tak ze cztery-sześć sztuk. Ceny w jeździeckich raczej od 87zł/szt.
wiecie coś o zawodach 17-18 maj w stajni apollo? piasłam w watku czestochowskim ale tam ciszaaaaaaa 🙂
pytałam już niby w wątku z Bielska, ale może wybiorę się gdzieś dalej, więc zapytam też tu😀
komuś coś wiadomo na temat jakichś towarzskich zawodów (skoki) na terenie slaska w maju ew. bardzo poczatek czerwca? :kwiatek:
a to nie są czasem regionalne? bo tak gdzieś znalazłam
no w tym apollo koło czestochowy podobno mają być ale nie mogę nic znaleźć na ten temat
Jeśli w Bieruniu będą towarzyskie to chętnie się wybiorę 🙂
azazu93 mają być 80 i 90 cm 🙂
szukam owsa do kupienia. Bieruń i dalsze okolice. Wie ktoś coś?
zwykle Bieruń robi dwa konkursy towarzyskie w czasie regionalek 😉 ale z tego co pamiętam z zeszłych lat to było to 60 i 80cm 🙂
jak będzie 60/80, to byloby super, moze uda mi się wybrać w takim razie 😀
Halo Śląsk!
Pytanko: Stajnia Gosław z Wodzisławia. Ktoś widział? Korzystał z usług? Jak są jazdy prowadzone? Instruktor wymaga? Konie grzeczne?
cloud, może Solec Ci sprzeda 😉 a jeśli nie to mogę zapytać znajomego z Tychów od którego kupuję czy ma więcej w zapasie.
właśnie dzisiaj dostałam owies na Solcu. Ładny, czysty, pachnący.
żeby nie było że to ogłoszenia. Piszę w awaryjnej sprawię. Pod koniec maja (najprawdopodobniej ostatni weekend maja) u nas w stajni Magia w Rzeniszowie odbędą się konsultację z p. Justyną Mitke zajmującą się pracą naturalną metodą Silversand. Koszt konsultacji wraz z koniem to 150zł za dzień. Jest to sytuacja awaryjna ponieważ już była zebrana ekipa koni, ale niestety z przyczyn losowych się zmniejszyła. Osoby zainteresowane mogą się ze mną kontaktować co prawda nie jestem organizatorem ale podam więcej info oraz namiary do koleżanki która bezpośrednio zajmuje się organizacją.
Chainsy stajnię Gosław polecam absolutnie. Pod warunkiem jednak ,że trafisz na właścicielkę, p. Andżelikę. Jazdy bardzo solidnie prowadzone, konie dobrze przygotowane. poza tym pełne zabezpieczenie w postaci kasków, kamizelek.W stajni nie tylko odbywają się jazdy rekreacyjne, ale również szkolenia np. z p. M. Hansen, J. Sandersem . Polecam 🙂
a w ogóle to wiadomo już coś o tych zawodach w Apoll co mają być w maju? bo my grzejemy silniki na wyjazd tam a jakoś temat ucichł a nie mogę znaleźć info na ich stronie
siwula Dziękuję Ci za opinię, pójdę sprawdzić jak tam jest. Mnie właśnie najbardziej chodzi o solidny poziom jazd... 😉
Na dniach będą propozycje zawodów w Bieruniu 🙂
Kto się wybiera ? 😀
I na jaki dzień ? 😀
Patrycja a są gdziekolwiek dostępne propozycje tych zawodów?
PATRYCJA10822 Ja się wybieram ale jeszcze w który dzień to się okaże jak bedą propozycje 🙂
Chainsy masz priv ode mnie 🙂
Witam, mam pytanie apropo treningów w stajniach na śląsku, z jednej strony szukam jakiejś stajni, w której są oferowane godne polecenia treningi indywidualne ogólnorozwojowe (nie szukam konkretnie np. treningów skokowych czy ujeżdżeniowych) nie na własnym koniu, natomiast szukam też jakiegoś dobrego trenera/trenerki dojeżdżającej w okolicach Katowic.