Torwar 2009
oj Sierra tak!!! Będzie mi bardzo miło :kwiatek:
Spowiadaj sie szybko, gdzie masz jutro miejscówkę 👀
A tak poza Torwarem, to tez się chętnie spotkam na wymianę szmatek 😁
Powiedzcie mi dziewczyny, czy na jakims stoisku sa juz nowe pady Anky? Mam zalegly prezent urodzinowy, a bede dopiero w niedziele na Torwarze i ciekawosc mnie zjada!
nie ma padow anky- pytalam i w ihaha i w pasikoniku- jest wadliwa partia i wycofali je- wiec trzeba czekac. za to widzialam chyba owijki z nowej kolekcji. z naciskiem na chyba.
dla mnie po prostu skurwy* ze strony organizatorow jest fakt, ze nie ma miejsc parkingowych przeznaczonych dla widzow! jakims cudem zalapalam sie na platny parking.
po polowie dnia ciezko mi ocenic- ale mega rozczarowanie zanim jeszcze trzasnelam drzwiami samochodu- wlasnie przez parking.
poziom ujezdzenia- nic ciekawego. naprawde.
w skokach za to jestem pod mega wrazeniem przejazdu karoliny ferenstein-krasko! no po prostu paradoks lecial przez parkur! super!!
a ja oglądając przejazd p.K.Ferenstein miałam nieodparte wrażenie, że amazonka rozpędziła konia i polega głównie na jego umiejętnościach poruszania się w parkurze. Koń jak dla mnie under control, jedziemy ile fabryka dała. Dobry wynik za czas, styl przejazdu już gorszy.
widac bylo ze gonila ale styl tak bardzo nie ucierpial, no i skuteczna w tym była.
sprawa parkingu mnie też porazila ... dziwne to conajmniej, ciekawe dlaczego tym razem zawodnicy/prasa itp nie mieszczą się na tym parkingu co dotychczas... przeciez jest ich raczej mniej niż w latach ubiegłych?
poziom ujezdzenia- nic ciekawego. naprawde.
Nie zgadzam się. Było kilka dobrych przejazdów. No i sam fakt, że mamy piątkę Polaków w GP jest moim zdaniem wart odnotowania jako bardzo istotna i pozytywna zmiana 😅 😅 😅
With You - fenomenalna młoda klacz, mało precyzyjny przejazd, ale warto było popatrzeć na niesamowity impuls i mechanikę ruchu tego konia.
Pani Kasia Milczarek i Ekwador - MNIAMMMM!
Germanik - najlepsze zmiany co dwa i co tempo spośród całej stawki koni.
Buńczuk - precyzyjnie, świetne zmiany, satysfakcjonujący piaff - duży 👍 dla Pani Agaty 😀
No i Randonik pod Michałem - super pasaż, piaff i przejścia między nimi.
IMHO w polskim ujeżdżeniu zaczyna się dziać pozytywnie 💃
A z parkingiem faktycznie ponura lipa.
jak ten wielki parking przy pętli jest płatny, to gdzie do jasnej ciasnej mam jutro zaparkować? Na trasie Łazienkowskiej? A jaka opłata? Bo jak jakaś niewielka, to można jeszcze przeżyć, gorzej jak zdzierają 🙄
A mi się przejazd Ferenstein podobał 😉 I mam kilka zdjęć jak paraduje ze swoim dzieciaczkiem. Swoją drogą, uroczy chłopczyk 😉
Ten Magiczny Swiat Koni to jest śmiech na sali. 😀 Moim zdaniem koszmarne przedstawienie, brak przemyslanego pokazu, nic nie trzymalo sie kupy.
Lepiej by jeszcze raz zaprosili ukraińskich kozaków - choć można byłoby pośmiać. 😀
Ja powiem szczerze ze nie wiem co dziś było ale z tych wszystkich lat co byłam na torwarze to najfajniejsi właśnie byli kozacy jako dodatek do konkursów reszta była nudno/ żenująca 😉 a przez cyrk miała ochote sie pociąć 😁
z tego co pamietam
A ja pamiętam jeszcze Agility - chyba miało u mnie miejsce nawet przed Kozakami, nie mogłam się oderwać 🙂!
O tak tak agility - bomba i pamiętam, że bodajże w 2006 był bardzo ciekawy i piękny pokaz akrobatyki na szarfach (tak to się nazywa? :P)
Nasturcja-Renata no to mam nadzieję, że jutro mnie przyatakujesz 😀
Raven poznałam Cię po czerwonej chuście i... glanach 😁
Za szybko sie babo zwinęłaś 🤬
Ach te moje mroczne i wożące się glany 🤣
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=1379.msg206839#msg206839 date=1237578711]
Za szybko sie babo zwinęłaś 🤬
[/quote]
Trzeba było krzyczeć! 😉
Ale na przyszłosć obiecuję poprawę 😁
Ach te moje mroczne i wożące się glany 🤣
chyba juz sie od nich nie uwolnisz 😁
Jestem jutro w H rząd III miejsce 6 lub 7 😉
Przejazd Pani Skowronskiej na Whith You mi sie nie podobal. mialam wrazenie ze para scigala sie z czasem, wszystko bylo takie nerwowe... jak dla mnie kon powinien sprawiac wrazenie zadowolonego z wykonywania cwiczen o ktore jezdziec go poprosi... u tej pary mi tego zabraklo (w przeciwienstie do J.Dysarz i Germanika - mimo niedociagniec kon wygladal na luznego, przejazd byl spokojny i przyjemnie sie go ogladalo).
no ale ja jestem laik totalny i mowie tylko o swoim osobistym ogolnym wrazeniu, pomijajac jakosc elementow i cala reszte. 😉
Przejazd Maliny - odnioslam podobne wrazenie do kogos kto wypowiadal sie wczesniej - kon przegoniony przez parkur. prawie wszystkie dragi pukniete. fartu troche bylo nie powiecie ze nie 😉
Szafirowa ja do Ciebie machalam jak przechodzilam ale wlasnie komus polecalas z niezmiernie powazna mina swoje produkty wiec wiesz... nie chcialam Ci przeszkadzac! ale jutro wpadne obiecuje 😉
Widzialam Koniczke, Raven, z Aleqsandra siedzialam przez pol ujezdzenia 🙂 Quante dojrzalam jak przelatywala kolo stoisk, za pozno sie zorientowalam zeby podbic...
jutro znow sie bede krecic po calym torwarze. juz mam odlozone na moim ulubionym jedynym slusznym stoisku cos dla siebie i dla Gilaska, bede mogla sie spokojnie porozgladac za voltowiczami... 😉
Byłam na ujeżdżeniu, ogólne wkażenia pozytywne 😉
Spotkałam Raven, Santoskę, gdzieś mi mignęła Koniczka 😉 Ale musiałam się szybko zwijać niestety. Jutro za to będę od rana do wieczora pewnie 😉
Nie zgodzę się co do 'magicznego świata koni'. Absolutnie fantastyczny, chciałam zeby w ogóle się nie kończył. A panowie od trialu 😜
Na ujezdzeniu trochę sie zawiodłam, oczekiwalam wyższego poziomu
kujka a to z aleqsandrą jadłaś tego mega żela? 😉
Raven, TAK! W tym roku nie ma gofrow! To jak dla mnie tegoroczna najwieksza tragiedia! Ale megazele polecam, choc sa drogawe to dobry megazel nie jest zly 😀
nasturcja- ten parking nie jest platny- on jest wylaczony tylko dla vipow 👍
platny jest kawalek dalej- ale ma niewiele miejsc- jak nie bedziesz w pierwszej setce- to raczej marne szanse.
na szczescie juz mam wjazd na jutro obcykany- i niech sie wypchaja swoim prakingiem vipowskim 😅 😅 😅
kujka i nawet mnie z aleqsandrą nie zapoznałaś?? 🤬 Ty Dziadu no... 👿
W tym roku nie ma gofrow!
Są za to pączki za 4 zł oO'
zen dzieki za info 😉
a ile jest tych vipów, że trzeba wyłączyć cały parking? ŻENADA!!!
No cóż, trzeba będzie sobie jakoś poradzic 🙄
Jednak volta to dobre źródło informacji 😁
A pod Legią da się zaparkować?
My dzisiaj parkowałyśmy koło Batorego... Ale dobry spacerek nie jest zły :P 😁
a czy trzeba siadać w swoim sektorze czy jest jak zwykle?
Raven, a bo jakos tak przelotem tylko mignelas! a Aleqsandra cos ostatnio sie na volcie nie udziela baboch jeden.
paczki za 4 zl to na torwarze akurat standardowo zawsze 😁
Mloda MEGAZELE 8 zl 😅
pod Legią z parkingiem marnie :/ Ogrodzili tam dość dużo terenu i znalezienie miejsca graniczy z cudem. Ja stałam dziś pod Radiową Trójką.
czy przeszukiwali torby ? bo nie wiem czy mogę wziąć swoja zielona herbatę :P
Już sie nie mogę doczekać 😜 😅
Megażele mi sie śnią od tamtego roku.. 😜
a ja jestem po rozmowie z pewnym panem od nadzoru m.in. budowy stadionu warszawskiej legii, po krotce przedstawilam problem i: 'pani marto, no jeszcze sie pani pyta- jasne ze moze pani wjechac- tylko kask proforma prosze zabrac' 😁 😁 😁 😁 👍 😅
szkoda ze na to nie wpadlam dzisiaj, kask mam zawsze w samochodzie.
mnie rozbil red bull za 8 zl 😵 jutro biore swoj 🥂 ktos sie zywil w restauracji torwarowej..??
ciska- mi nikt nie kazal torby otwierac, nie zauwazylam zeby przeszukiwali.