Pensjonaty we Wrocławiu
ok, dzięki zaraz zobaczę co tam się kryje😉
Cena maksymalna... Bardzo chciałabym wydać 400-450zł ale mam jednocześnie świadomość, ze nic mogę nie znaleźć mimo, że ze swoich wygód chętnie zrezygnuję całkowicie. 500zł? Max kompletne to 550
jasminowa chyba nie będzie łatwo znaleźć w okolicach Wrocławia pensjonatu w cenie 400-500zł. Jeśli nie przeszkadza Ci odległość to 80 km od Wrocławia jest stajnia za 500 zł z padokami, ujeżdżalnią, halą - warunki kameralne, profesjonalna opieka:
www.stajnia-grom.pl; stoją tam 4 konie z Wro, w tym dwa moje od 2 lat.
jasminowa-potwierdzam, pod kątem opieki to do gromu możesz konie dać w ciemno i nawet jak o nich "zapomnisz na dlugie miesiące", to będą śliczne, odkarmione i kwitnące (w sensie nie będziesz z jakichś powodów mogła przyjeżdżać i poprosisz włascicieli by wszystkiego dopilnowali). Tak było u mnie - tylko puszczałam przelewy a Wojtek z Gabrysią i Ewcią doglądali koni - kopytka, odrobaczanie, wyźrebienia itd. Osoby mające tam konie bardzo tez chwala sobie atmosferę i warunki treningowe. Stajnia bliska idealnej gdyby nie odległośc 🙂
edit-rozwinęłam myśl
ok, dzięki zaraz zobaczę co tam się kryje😉
Cena maksymalna... Bardzo chciałabym wydać 400-450zł ale mam jednocześnie świadomość, ze nic mogę nie znaleźć mimo, że ze swoich wygód chętnie zrezygnuję całkowicie. 500zł? Max kompletne to 550
550 zł jest w Ramiszowie, północ Wrocławia, jakieś 3km od zjazdu z obwodnicy i jest jeden wolny boks. Konie niemal cały dzień na dworze, natomiast siano dostają do boksu. Opieka wzorowa 🙂
jasminowa-potwierdzam, pod kątem opieki to do gromu możesz konie dać w ciemno i nawet jak o nich "zapomnisz na dlugie miesiące" to będą śliczne, odkarmione i kwitnące.
minerwa szkoda, że tutaj nie mogę kliknąć LUBIĘ TO !
Przy okazji mam pytanie, bo jak jeżdżę do pracy to w okolicy POLANOWIC, mijam po drodze pensjonat- chyba na ulicy Starościńskiej, czy ktoś tam stoi? Pytam z czystej ciekawości, bo lokalizacja ciekawa, a warunki?
szkoda, że tej stajni nie można zrobić "kopiuj-wklej" i wtrynić jakieś 60km bliżej Wro 😉
minerwa, prawda? Ja bym nawet miejsce dla niej miała :P
no własnie. Dlaczego w jedną stronę "kopiuj-wklej" działa, a w drugą już nie. konia se możesz przekleić a stajni niet.. totalny brak logiki i sprawiedliwości 😁
minerwa, epk ale opcja "kopiuj-wklej" razem z przyległymi terenami Stobrawskiego Parku Krajobrazowego, piękne ścieżki na przejażdżki w teren. Nie wiem czy znalazłabym we Wro 5000 km leśnych terenów gdzie można sobie urządzać wyprawy z koniem w las sosnowy🙂
Nie wiem czy jakikolwiek Park Krajobrazowy ma w Polsce 5,000km2 😉 O wiele większy niż wspomniany przez Ciebie jest Park Doliny Baryczy, który ma ponad 800km, a jest bliżej (Milicz-Żmigród i dalej w stronę WLKP). No, ale teraz to już się czepiam 😁
Mój Ślężański ma może skromne 80km2, ale jest równie efektowny, a za jakieś 3-4 tygodnie razem z Rosek zdobywamy konno Ślęże 😎
To co Epk 👀 przywoźisz Rudego do nas i jedziesz z nami? 🏇
Jak tylko ogarnę pewien shit to chętnie. Tylko teraz jestem na etapie mordu. Jak mnie dziś nie zamkną, to wszystko jest już możliwe.
epk, wyślemy Ci rakietę (paczkę) do paki w razie co. Możesz na nas liczyć. 😁
Tylko dietetyczną 😀iabeł:
JARA a nie macie trzeciego konia ? : D Choelrka, może rozważę i z moim ogrem przyjadę :>, można się dołączyć ? 😀
Niestety "luźnych" koni brak 🙁
epkę jak będą chcieli zamknąć to skitra się w lesie na Ślęży a my co tydzień będziemy przyjeżdżać konno z prowiantem 😁
Subaru , zapraszamy. Wstępnie myślimy o 27.04 tj niedziela.
rosek0, a to od razu kuracja odchudzająca??? :P
No jaha. A co Ty myślisz ,że kremówki będziemy Ci w sakwach wozić ? 😁
Rozważę opcję przyjazdu z ogrem 😀
Nie wiem czy jakikolwiek Park Krajobrazowy ma w Polsce 5,000km2 😉 O wiele większy niż wspomniany przez Ciebie jest Park Doliny Baryczy, który ma ponad 800km, a jest bliżej (Milicz-Żmigród i dalej w stronę WLKP). No, ale teraz to już się czepiam 😁
Mój Ślężański ma może skromne 80km2, ale jest równie efektowny, a za jakieś 3-4 tygodnie razem z Rosek zdobywamy konno Ślęże 😎
To co Epk 👀 przywoźisz Rudego do nas i jedziesz z nami? 🏇
JARA faktycznie moja pomyłka - za dużo jedno zero- miało być 500 km2, a chodziło mi o to, że prosto ze stajni wyjeżdżam na piękne tereny tego Parku.
Ciekawa jestem waszej wyprawy na Ślężę, wrzucccie fotki...
Zdjęcia będą, a jak ktoś jest chętny wpaść do nas z koniem i ruszyć z nami w teren to gorąco zapraszamy. 🙂
Ja osobiscie, moge z czystym sumieniem polecic Kj Bachmat 🙂 konie sa codziennie padokowane, maja czysto w boksach, jest hala( co przy obecnej pogodzie jest dosc wazne:p), duzy plac na dworze, i do lasu na spacer jest bliskoo. Atmosfera w stajni jest bardzo mila, zadnycn konfliktow, itd. ( jak to czesto bywa),a jesli chodzi o jakies specjalne wymagania zywieniowe czy padokowe, to o wszystko mozna sie dogadac z wlascicielami bezproblemow🙂 w stajni jest karuzela, o ktorej chyba nie musze pisac jak jest istotna🙂. I co cenie najbardziej, to swiadomosc, ze wyjedzajac na dluzy okres czasu, zostawiam konia w dobrych i profesjonalnych rekach, co z doswiadczenie wiem( bo przez kilka stajni i nieciekawych sytuaucji juz przeszlam) jest naprawde wazne! 😉 Jesli chodzi o dojazd to mozna dojechac autobusami. Takze zdecydowanie polecam Bachmat!!!!! 😀
Dla mnie wystarczającą "renomą" dla Bachmatu jest to:
http://hipologika.pl/modules/news/article.php?com_mode=nest&com_order=0&storyid=18Oczywiście, żeby go omijać z moim koniem z daleka...
Ooo widzę, że rejestracja tylko po to, żeby napisać wpis. Czyżby konkurencja? Ciekawe, z której strony Wro 😉
Ooo widzę, że rejestracja tylko po to, żeby napisać wpis.
To zupełnie jak wpis powyżej tej odpowiedzi 😉
Co nie zmienia faktu, że tekst w załączniku ma się nijak do jakości oferowanych usług pensjonatowych oraz tytułu tego wątku 🙂
A co ma sprawa z wklejonego linku do warunków i sposobu prowadzenia pensjonatu?
espana, patrz, na to już nie popatrzyłam 😉. Ale to całkiem ciekawe, całkiem.
repka, nie wiesz? Pffff, pewnie w sianie zioła różne mają. I już można przegrać olimpiadę przez przypadek :P 😀iabeł:
Przyznaje ze podejrzanie wyglada....,rejestracja i zaraz potem wpis:p To moze powiem tak, zaczelam niedawno studia we Wroclawiu, gdzie nie podlegalo watpliwosci ze koń jedzie ze mna😀 dlatego wiem jak ciezko jest znalezc dobra stajnie i poczucie pewnosci ze Twoj ukochany konik jest bezpieczny, gdzie jest🙂 Szukalam strasznieeee dlugo, a ile sie naogladalam roznych stajni.... Szok! Poczatkowo mialam stać na Partynicach i przez przypadek trafiłam do Bachmatu, po poznaniu ludzi i miejsca, stwierdzialam, ze nie moglam trafić lepiej! To jest forum, wiec kazdy ma prawo do swojej opinii🙂 w Bachmacie stoje 2 lata, jezdze tam codziennie i zdecydowanie polecam !😀
te wybiegi w hordzie... zazdraszczam 😉