Kacik jezdzca zawodowego

jeszce apropo poprzednich wpisow- smerfi, ekwan- ja jestem w Belgii od lutego ze swoim koniem w stajni skokowej w okolicach mechelen🙂 Do Brukseli mam ok.50km wiec jakbyscie mialy ochote sie kiedys spotkac to byloby super bo brakuje mi tu troche rodzimego towarzystwa😉 pzdr
odświeżam wątek 😉
dziewczyny, mam do was takie prywatne pytanie- macie wykształcenie wyższe, skonczone studia?

3latka pokazala klase, przejazd bez bledow

Jakie konkursy chodzą trzylatki w DE?
W sensie co muszą zrobić, czego się od nich wymaga? Tak z ciekawości pytam 😉
Step posredni, klus i galop roboczy i posredni, zucie z reki. Kolo 20m. Ocena eksterieru.
A czy mozna startowac na koniach, ktore maja rowno 3 lata, czy to maja byc konie majace np 3 lata i 6 miesiecy?
Nie ma znaczenia, ale pierwsze zawody dla 3latkow zaczynaja sie w maju.
odświeżam wątek 😉
dziewczyny, mam do was takie prywatne pytanie- macie wykształcenie wyższe, skonczone studia?

jeszcze raz bardzo ladnie prosze o odpowiedz  🙂  :kwiatek:
xMonix, może zapytaj na PW kogo uważasz? Bo aktualnie chyba mało kto z kącika jest aktywnym profesjonalnym jeźdźcem 🙂.
Nie wiem, czy profesjonalnym, ale zawodowym jestem od jakiegos czasu i tak, mam skończone studia (nie jedne 😉).
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
25 marca 2013 21:24
Nie wiem, czy profesjonalnym, ale zawodowym

no nie wiem czy maślanymm, ale masłem owszem 😉
Halo ja zaczynam znowu  😅

Co do pytania: nie, nie mam studiow
Ja chyba tez sie zaliczam, mam 3 kierunki
ja mam tylko licencjat 😉
ja też nie mam studiów 🙂
Jak sobie radzicie z bolem plecow?..
Nie radzimy 🙁
Ćwiczymy jak zalecił fizjoterapeuta.
Jak juz totalnie musze to zjadam tabletki przeciwbolowe no i chyba rozejrze sie za jakims masazysta.
Paa- pomagaja cwiczenia?
Tak, odkąd wiem, co robić, nie miałam już nigdy mega fazy bólowej. U mnie przede wszystkim rozciągające działają. Zmieniłam tez pracę na lżejszą (czytaj: brak zap.....u, ale tego Ci na razie nie polecam😉 )
Regularne wizyty u fizjoterapeuty i plecy działają,
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
12 kwietnia 2014 22:47
Mnie plecy bolą jak na razie głównie jak mi się raz na ruski rok trafi parę dni nie jeżdżenia, także po prostu jeżdżę 😁
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
12 kwietnia 2014 23:03
Jak sobie radzicie z bolem plecow?..

Mnie latem zeszłego roku tak bolały plecy w odcinku piersiowym, że nie mogłam spać. Kolega masażysta przez tydzień zajmował się moimi plecami i jak ręką odjął. Do dziś nic mnie mnie boli, ale nie powiem, że tamto masowanie było relaksacyjne 😉
Ja już przeważnie jeżdżę tylko swojego, ale patrząc "dookoła" to sprawny kinezjotaping pomaga (oprócz fizjoterapii "klasycznej"😉. I są takie pasy wzmacniające - rozdaj elastycznej ortezy, niskiego gorsetu.
A mnie nie bolą  😉
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
13 kwietnia 2014 07:30
Anka to jesteś szczęściarą 🙂

Jak tylko jeżdżę to nie ma problemu, dopiero jak się przedźwigam. Tak to jest jak trzeba robić jedne zawody za drugimi w imponującym składzie osobowym sztuk dwie.
Costantia sadze, ze zaczna mnie bolec, jak przestane kiedys jezdzic  😉
Zmieniłam tez pracę na lżejszą (czytaj: brak zap.....u, ale tego Ci na razie nie polecam😉 )
dlaczego nie polecasz? 😉

Umowilam sie na masaz! 🏇
> dlaczego nie polecasz? 😉

Bo Ty masz chyba fajną nową pracę? 🙂
Oj, nie az taka fajna niestety 🙄
Nie wierzę, że wróciłam do tego wątku. Cóż, mój los ma niezłe poczucie humoru 😉 Od poniedziałku zaczynam, trzymajcie kciuki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się