https://www.facebook.com/events/1419032608351323/?ref=22Czy ten wątek dotyczy tych samych koni? Bo ja się na facebooku nie znam i pogubiłam się w tych wszystkich notkach.
W tym linku, który wstawiłam jest napisane, że dopiero zamierzają budować boksy dla tych koni jeśli dobrze zrozumiałam? Szczyt odpowiedzialności - ratujmy konisie tylko nie mamy ich gdzie dać...
Oby się to końskim Villas nie skończyło 🤔wirek:
Pomijając już ceny za te konie.... przecież tego żaden handlarz nie kupi - to jest granie na emocjach darczyńców.
No ale nie ma to jak wykupić konie ze znajomej stajni, pod przykrywką charytatywności oczywiście... Sorry, gdyby te konie faktycznie były po 800 zł wystawione - złego słowa bym nie powiedziała, bo wtedy faktycznie mogłyby trafić do rzeźni i rozumiem osoby, które chciałby temu zapobiec. Rozumiem, że są ludzie, którzy mają sentymenty do pewnych zwierząt i chcą je ratować. Ale ponad 3000 i ponad 5000? Przecież niejedna revoltowiczka ma tańszego konia 🤔 Aha, zapewne z rzeźni kupiłyście po tak okazyjnej cenie...
No ale ja miałam do czynienia z tą fundacją, jakiś czas temu bym złego słowa na nich nie powiedziała ale niedawno chyba nieco zmieniłam zdanie...
Niestety co innego obiecują, co innego robią. Przekonałam się o tym osobiście. Przykro mi to pisać, ale nie miałabym już teraz zaufania do nich (nie będę w szczegółach rozpisywać o co poszło, bo nie o tym ten wątek). Niestety ta akcja z ratowaniem konisiów po mięsnej cenie od 3000 wzwyż po raz kolejny daje mi do myślenia, jeśli o ich uczciwość chodzi... 🙁 A szkoda 🙁