Konie czystej krwi arabskiej

.
faith niedługo porobię zdjęcia zootechniczne, aby pomęczyć życzliwych ludzi o ocenę. Bardzo jestem ciekawa czy zmiany idą w dobrą stronę.
Q. , przepiękna! Jakie plany, co do niej?
mitbah   arabskie szczęście
09 kwietnia 2014 19:14
Sio - niby aniołek, ale różki ma  😀iabeł:
Być - piękną ma odmianę gniada!
kontestacja - oko 💘
Q - śliczniutka! 🙂 I przyłączam się do pytania Być.
faith - jeden z niewielu sików który mnie oczarował.  😍 I fajnie śmigacie 🙂

A ja mam tu zdjecie mojego pączusia solenizanta.  😀
Mam wrażenie, że odmianę ma większość niż w dniu "zakupu" i to nie tylko moja opinia.
mitbah ile wiosen skończył?
Być. mitbah na razie w czerwcu jedziemy do białki to będzie i jej i mój debiut w czymś takim  😡 a później się zobaczy  😀
Q. śliczna jest!  😍

Być. a wrzuć fotkę z okolic "zakupu", porównamy odmiany  😉

A ja muszę sobie popuchnąć z dumy z rudzielca!
Dziś miałyśmy pierwszą sesję nauki pracy z człowiekiem prowadzącym konia z pozycji za zadem, na dwóch linach. Pierwsze może dziesięć, góra piętnaście minut nie bardzo wiedziała, o co mi chodzi, ale potem nastąpiło takie "ooo... aha!" i w ciągu następnych czterdziestu minut opanowała wszystko - ruch do przodu w stępie i kłusie, cofanie, zakręty w dowolną stronę, nawet chody boczne mi zaproponowała Także zakończyłyśmy spacerkiem po drodze przed stajnią, wróciłyśmy kłusem i cieszę się do teraz jak wariatka  😅
mitbah   arabskie szczęście
09 kwietnia 2014 22:06
Być. - 7 wiosen już ma 🙂 8 już leci, ach jeszcze niedawno miał 5 lat! Czas szybko leci 🙂 I w końcu uświadomiłam sobie, że muszę się za niego wziąć bo już 2 lata nic nie robi  😁

Murat-Gazon - gratulacje!!!  😀
mitbah dzięki  :kwiatek:
Cieszy to tym bardziej, że jak ją kupowałam, to był to koń owszem bardzo ciekawski i szybko przekonujący się do nowości, ale też mocno niepewny siebie i właściwie najlepiej się czuła za moimi plecami - dosłownie i w przenośni. A teraz odważnie zasuwa przodem, idąc jako pierwsza, w zasadzie mało czego się boi, a jeśli nawet, to najwyżej zatrzyma się na chwilę i zwykle sama podejmuje decyzję, że chce się ze "strachem" zapoznać.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
10 kwietnia 2014 09:21
faith młody jest po Ektenie (3 miejsce na MPMK w 2011, sprzedany do Włoch) od Penelopy. Charakter? No niunia taka kochana do miziania, czasem potrafiąca wystraszyć się własnego cienia  😁
Moje maleństwo po arabskim Vijoklisie 🙂 70% oo. Matka angloarabska Chimera (Bartnik - Chaberka / Avangard oo)

Iza90 ty i tak wiesz, że ją już uwielbiam  😍 😍 😍 , a wkrótce już oględziny live i chrzciny malutkiej  "cheetah"  😉
Ciekawy wybór ojca.
Przebija się mocna wiara w rajdowe moce rodu Bairactar or.ar. (ojciec i pradziadek) 🏇

Gratulacje!!!
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
11 kwietnia 2014 19:13
iza90, ale fajna dziewczyna, widzę że niezły motor w małym tyłeczku drzemie 🙂. Niech Ci zdrowo rośnie.
A my pomimo brzydkiej i ponurej pogody zdobywamy dzielnie nowe umiejetności.  🏇
Gniada zaraz by się zaplątała i przewróciła, taki byłby koniec tej zabawy. Podziwiam, ponieważ u mnie jedynie siwa umie chodzić w ten sposób.

Być. wszystko przed wami  😉
Oczywiście w trasie spotkaliśmy jednego pana, który musiał zapytać, czy to konik do wozu przyuczany. Tak, oczywiście...  😁
Niekoniecznie, bo tego z nią nie zamierzam już próbować.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 kwietnia 2014 05:59
Mieliśmy wczoraj w stajni przegląd koni, Mujuś się trochę nafurał 😁

za to Mihrab klasa  😍

derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
13 kwietnia 2014 07:33
Wojenka...ah te Twoje cudo;-))

iza oddaj malca! Słodki

Citri miała pracowity weekend. Pojechałyśmy w odwiedziny do innej stajni by móc skorzystać z ujeżdżalni
i popróbować "sił" na wędzidle. C grzecznie, co prawda trochę się upierała, kombinowała, co jakiś czas jej coś nie pasowało
Ale jestem i tak zadowolona jak na 3/4 raz z metalem w pysku🙂

Relacja piątek:

Relacja sobota:

Czeka nas sporo pracy dlatego po  świętach trener na nas spojrzy i może jakoś poprowadzi w dobrym kierunku bo sama sobie nie poradzę.

Pozdrawiam arabiarzy, cieszcie się niedzielą bo ja właśnie mam swoje 12h w klinice;(
Bronze   "Born to chase and flee.."
13 kwietnia 2014 08:06
Derby - ja jeżdżę na skórzanym i polecam.
Wena wyslij ja do mnie w paczce na miesiac😉
Wojenka
Super chłopaki. Widziałem filmy z przeglądu.
Nie będziesz próbować Mujahid'a na krótszych dystansach?
Wojenka chłopcy jak zwykle bardzo urokliwy, aż chciałoby się ich zabrać do domu bez pytania właścicielki o zgodę.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 kwietnia 2014 09:25
Nie, z Mujahidem skupiamy się już na rajdach. Do tego ma rzeczywiście talent i w tym się dobrze czuje.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
13 kwietnia 2014 10:17
Wojenka widać, że chłopaki są w świetnej formie! Starszy jak zwykle zachwycający  😍
Wojenka chłopaki super wyglądają. Mihrab jak zawsze szczególnie łapie za oko  🙂

A ja stwierdzam, że Winea wreszcie zaczęła wyglądać jak koń, a nie jak kula na nogach!
Panna z dzisiaj.

Być. na pierwszej fotce jakże dostojnie wygląda.  🙂
Dlatego uwielbiam to zdjęcie.
Twojej również niczego nie brak. Ba, zdecydowanie prezentuje się lepiej od Eufony, bo widać, że w formie.
Dziękujemy  :kwiatek:
Ostatnio się dowiedziałam, że "ta ruda to przynajmniej jak właścicielka przyjeżdża, to dostaje porządny wycisk, a nie jak reszta, co się tylko obijają". Także może to stąd.  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się