Witam,
zakladam ten watek ponieważ moj koń zranil się w okolicach kostki / napiestka oraz stawu skokowego, był wet dał antybiotyk. Czy mogę jeszcze coś zrobić by rany sie lepiej goiły ? specjalna dieta ? jakies ziola ? Mozlwie ze jest juz podobny watek ale nie znalazlem a zalezy mi na czasie ! Mozecie wysylac mi linki itp
Pozdrawiam !
wątek zamknięty
jest juz taki wątek. poczytaj, zapytaj tam.
dubel
wątek zamknięty
Hm sama mam problem ze znalezieniem takiego wątku, chociaż fakt w wielu wątkach było cośtam o ranach i skaleczeniach
xxx123abc, zależy od wielkości i głębokości ran. Generalnie można przemywać rivanolem, zasuszać nadmanganianem potasu, przepłukiwać solą fizjologiczną - wszystko zależy od samej rany...
wątek zamknięty
" pierwsza pomoc / sposoby leczenia ran " - ciężko wymyslić takie słowa, żeby do wyszukiwarki wpisać?
może zmienić coś w tytule?
watek powstał, zeby wlasnie nie było po różnych wątkach. żeby pisac tam. wspomaganie leczenia i leczenie raczej do wlasnie leczenia się zalicza...
wątek zamknięty
Tak, wpisałam: rana, rany, skaleczenia. Nie pamiętałam tego wątku, chociaż teraz jak najbardziej sobie przypominam
Tak całkiem off (temat i tak do zamknięcia): przydałoby się jakoś usprawnić wyszukiwarkę...
wątek zamknięty
[quote author=_Gaga link=topic=94549.msg2060150#msg2060150 date=1396805054]
Tak, wpisałam: rana, rany, skaleczenia. Nie pamiętałam tego wątku, chociaż teraz jak najbardziej sobie przypominam
Tak całkiem off (temat i tak do zamknięcia): przydałoby się jakoś usprawnić wyszukiwarkę...
[/quote]
oj popieram 😉
a do tytułu faktycznie formy dodam
wątek zamknięty