Sesja/Studia i t d ;)
Oddałam dzisiaj dwa sprawka, za jedno od razu dostałam 4,5, a za drugie dostanę 5 po poprawach graficznych 😅
Opłacało się siedzieć 3 słoneczne dni przed laptopem.
Jak mam obliczyć ile będę płacić, jeśli chciałabym na II roku studiów zacząć II kierunek, najlepiej zaocznie 👀
sprawdź ile kosztuje na tej uczelni 1 pkt ECTS i ile ich potrzebujesz na przedmioty z danego roku. Przynajmniej u nas tak jest 😉
przyszył tydzień to tydzień mojego życia:
Poniedziałek - kolokwium z histologii, do tego ustne u profesora który mnie wybitnie nie lubi i wywalił już nie raz z zajęć
Wtorek - kolokwium ustne z kończyny miednicznej praktyczne i teoretyczne, ostatni termin, materiału tona
Piątek - kolokwium z biochemii, którego połowa materiału będzie realizowana w środę --.--
Niech się ktoś za mnie pomodli.... 😕
Jedno koło za mną, jeszcze tylko 4. 🏇
galopada_, zrozumiałam że Jasmine pyta o drugi kierunek ktory chciałaby robić zaocznie.
Jasmine, płacisz tyle ile zawołają za zaoczne, za dzienne NIC nie będziesz płacić bo ustawa dotyczy kierunków które były by równolegle realizowane na dziennych. Zaoczne to zupełnie inna bajka. Jeśli jednak zdecydujesz sie na rozpoczęcie drugiego kierunku dziennie to musisz sprawdzić jak twoja uczelnia "wycenia" te studia, jedni liczą sobie za ilośc ects a inni po prostu narzucają konkretna opłatę za semestr (jak np na zaocznych).
[quote author=galopada_ link=topic=518.msg2057224#msg2057224 date=1396507413]
sprawdź ile kosztuje na tej uczelni 1 pkt ECTS i ile ich potrzebujesz na przedmioty z danego roku. Przynajmniej u nas tak jest 😉
[/quote]
Nawet jeśli studiować chcę na innej uczelni?
Czy ktoś miał może prezentację na temat role społeczno-zawodowe lekarza, dietetyka, pielęgniarki lub czegoś w tym guście, mam kilka pytań :kwiatek:
Jasmine,za drugi kierunek dziennie nie ważne czy na swojej czy innej uczelni musisz płacić. Chyba ze nie podejdziesz do egzaminów w sesji letniej (a prościej mówiąc zrezygnujesz/wywala cię z obecnego kierunku na 1roku) - wtedy masz czyste konto i nic nie będziesz płaciła.
Jasmine,za drugi kierunek dziennie nie ważne czy na swojej czy innej uczelni musisz płacić. Chyba ze nie podejdziesz do egzaminów w sesji letniej (a prościej mówiąc zrezygnujesz/wywala cię z obecnego kierunku na 1roku) - wtedy masz czyste konto i nic nie będziesz płaciła.
Rozumiem 😉
Tylko miałam na myśli, że jeśli będę sobie dalej studiowała na swojej uczelni, a w następnym roku pójdę na jeszcze jeden kierunek to czy płacę stawkę za 1 ECTS na swojej uczelni, czy stawkę z tej uczelni na której chce studiować?
moim zdaniem z tej na której chcesz studiować, bo co ma do tego pierwsza uczelnia?
Jasmine, oczywiście że tej na której będziesz studiować drugi kierunek. To chyba logiczne?
Jasmine, oczywiście że tej na której będziesz studiować drugi kierunek. To chyba logiczne?
Oczywiście, że logiczne, tylko ja nie myślę 🤬
Jasmine na drugiej uczelni będziesz płacić dokładnie tyle co każdy inny student zaoczny. Studia zaoczne nie mają nic wspólnego z dziennymi, możesz studiować 15 kierunków zaocznie i to nic nie zmienia pod względem finansowym.
Czy jakaś dobra duszyczka na polonistyce chciałaby się podzielić tematem pracy rocznej do literatury XX wieku? Mam spłodzić coś na 10 stron i mam pustkę w głowie... 🤔
Niech mi ktoś da cierpliwość do farmy. Ile bym się nie uczyła, tak ciągle zapominam te głupie spektra przy penicylinach szczególnie :/ A w poniedziałek test, gdzie przy okazji testów nienawidzę i 100 razy wolałam pisać kartkówki po 10 krótkich pytań, czy odpowiadać.
Aaaa zaraz mnie coś trafi.. piszę pracę licencjacką, piszę, piszę.. i nagle dowiaduję się, że ma być czcionka 13 a nie tak jak mówił promotor 12 😵
smarcik, to chyba dobrze, bo to znaczy, że masz więcej tekstu, niż Ci się wydawało? 😀 Chyba że macie sztywne ograniczenia ilości - u mnie niby były "sztywne", ale ja je przekroczyłam i nikt się mnie nie czepiał - wręcz przeciwnie, piątkę zgarnęłam 😉
To rozwala mi całą pracę, muszę wszystko od początku formatować, przesuwać wykresy, które powłaziły na tekst grrr... 🙁
A ja sie muszę pochwalić! W środę wysłałam promotorowi ostatni rozdział 😉 teraz muszę się tylko umówić na wizytacje zeby powiedział co trzeba poprawić (oby jak najmniej :hihi🙂 😀
W ogóle na uczelni mamy mały cyrk dotyczący warunku. Miały byc 2kolosy w takim zakresie jak w zeszłym roku. Iiii... Oczywiście pani prof sie cos pomieszało, brakuje jej godzin cwiczen zeby zrealizować cały program bo pozmieniała zagadnienia na kolokwium i sie nie wyrobi z dwoma tematami. Nic sie dowiedzieć nie da, prof jeszcze chyba 2-3tyg jest na zwolnieniu i doktorantka która sie nami "opiekuje" nie moze sie z nia skontaktować i nam pomoc. Wiec nie wiemy z czego mamy sie przygotowywać. 🙄 Burdel jak zwykle u mnie na wydziale (chyba jedynie katedra biochemii ogarnia...)
Jasmine na drugiej uczelni będziesz płacić dokładnie tyle co każdy inny student zaoczny. Studia zaoczne nie mają nic wspólnego z dziennymi, możesz studiować 15 kierunków zaocznie i to nic nie zmienia pod względem finansowym.
Dzięki 😉
Tylko ja się cały czas waham czy 2 dziennie czy zaocznie, dlatego pytałam o dwie opcje 😀
A ja wczoraj mialam pierwszy w zyciu egzamin, gdzie na 25 pytan oddalam... 25 strzalow. Ja i pozostale 130 osob na sali... dramat.
Edit: jeej pisalam w nerwach, zmeczona i na tablecie. Dlatego wyszly mi jakies takie dziwne wyrazy. Poprawilam 😉
Mnie dopadło jakieś przesilenie wiosenne. Mogłabym spać po 12 godzin 😵
A ja wczoraj mialam pjerwszy w zycih egzamin, gdzie na 25 pytan oddalam... 25 strzalow. Ja i pozostale 130 osob na sali... dramat.
z czego?
Teoria komunikowania masowego.
martva to jakiś ważny przedmiot? Bo brzmi jak taka zapchaj-dziura.. a takimi jest zawsze najwięcej problemów.
Wysłałam promotorowi 2 rozdział 😜 Chwilowo jestem prze szczęśliwa, dopóki nie powie mi, że jest beznadziejny i mam pisać od nowa 😁 Biorę się za 3, mam 12 dni 😉
smarcik, a na jaki temat piszesz? 🙂
Ja siedzę nad chemią, bo w przyszły poniedziałek kolos z redoksymetrii i z matmy, na którą poświęcę przyszły weekend. Także mam trochę czasu na chemię i muszę koniecznie zdać, alkacymetrię się udało.
No i jestem dumna, bo udało mi się faceta zagonić do pracy. W końcu! Mam nadzieję, że w końcu zrobi coś pożytecznego w kierunku tej swojej obrony...
cavaletti - Rola i zadania Straży Granicznej w zwalczaniu problemu handlu ludźmi 😉
*&%&$%$(^)!&%~)^_)~*$&$(*^( farmakologia!
Zmienili nam podstawową książkę z Brennera na Katzunga i to jakaś jedna wielka masakra! Jeden wielki bełkot, nie da się tego czytać nie mówiąc już o nauczeniu się 😵 👿
Załamie się jutro, jak po piątku, sobocie i niedzieli spędzonych tylko i wyłącznie przy farmie nie załapie tych 14/25 na teście ;/ Także proszę o mocne kciuki jutro o 10.15
galopada Katzung to faktycznie koszmar ale ponoć to najlepszy podręcznik na świecie (obecnie- wg. naszego profesora). Jest już uaktualnione wydanie polskie, czy uczycie się z jakiś tłumaczonych skryptów?