Ogłowia

Są topory. Paskudne naczółki, niedopracowane zakończenia, doszycia. Wszystko co oglądam na stoiskach jest lekko niedorobione, jakby komuś serca zabrakło. Jakość super a stylistyka rodem z lat 90tych.
Są topory. Paskudne naczółki, niedopracowane zakończenia, doszycia. Wszystko co oglądam na stoiskach jest lekko niedorobione, jakby komuś serca zabrakło. Jakość super a stylistyka rodem z lat 90tych.

naczółek faktycznie nie jest zbyt ładny ale przecież zawsze go można wymienić. reszta moim zdaniem naprawdę baardzo fajna. nie wiem, może mi się akurat udało, bo na ogłowie czekałam prawie 2 tygodnie, podobno szyli indywidualnie. 😉
wytok też mam i jest bardzo miękki i ładnie wykończony.
Popręgi, napierśniki DM ma ok. Ale ogłowia jeśli chodzi o wygląd to masakra. Trwałe są, ale kurcze zero subtelności 😉
deborah   koń by się uśmiał...
01 kwietnia 2014 20:09
BTW ja bym każde ogłowie wymieniła na nawet z trzema okami cyklopa - bo wiem, że to jakość jest, nawet jak fantazja ułańska;]

dobrze ujęte 🙂
Popręg DM też mam i polecam 🙂
Zależy kto na co trafi 😉
Wątek jest o ogłowiach, piszę o ogłowiach nie wypowiadam się o reszcie. W stosunku do aktualnej stylistyki ogłowi zostali 100 lat za murzynami.
Fakt, że "uroda szycia" DM, szczególnie w ogłowiach, wodzach - zależy chyba od tego kto szył 🙂 a z tym bywa różnie. Na widok krzywych ściegów, za grubych, nierównych czasem robi się słabo, a szkoda, bo skóra fajna, i projekty sensowne, tylko "wykończenie" leży i kwiczy (chyba, że ktoś ma fart).
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
01 kwietnia 2014 22:25
Poszukuje paska do oglowia z hackamore. Miałby łączyć paski policzkowe, żeby koniowi do oczu nie wchodziły. Pasek krzyżowych jest za krótki. Ewentualnie tranzelja dedykowana hackowi. Ktoś, coś ?
Wizja, Zmień naczółek na dłuższy i nie będziesz musiała pasków sztukować...
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
02 kwietnia 2014 06:47
Próbowałam. Ale niestety to nie działa. Bo jak sie hak na nosie przesunie to ciągnie pasek policzkowe, który wchodzi do oka tak czy tak.
Wizja, paski od ostróg 😉 Ja nie raz wstawiałam zdjęcia, nie wiem czy tu akurat czy w wątku o haku, bardzo tania i skuteczna wersja 😉
a ja proponuję nos od hackamore na dłuższy zmienić, jednak jest to opcja tylko przy krótkim hackamore. No i stubben sobie poradził w swoim hackamore z tym problemem, jednak minimalnie zmienia się jego działanie, no i to też krótki hak.
Tak jak pisze episode, po prostu hackamore nie pasuje rozmiarem w takim razie.
Na nas długi hak też był za mały, teraz mam klasycznej wielkości fulla z ursusa i leży pięknie.
No niestety na rynku jest dostępny jeden rozmiar haków, chyba ze tych lepszych firm. A paski do ostróg to naprawdę dobre rozwiązanie 🙂
Poszukuje paska do oglowia z hackamore. Miałby łączyć paski policzkowe, żeby koniowi do oczu nie wchodziły. Pasek krzyżowych jest za krótki. Ewentualnie tranzelja dedykowana hackowi. Ktoś, coś ?

Wizja, spróbuj z tymi paskami 😀
http://www.amigo-konie.pl/12-waldhausen-paski-do-wedzidla-z-wasami.html

Ja mam ogłowie z firmy Fair Play, które okazało się być super do haka, ale chyba go już nie produkują. 🙁

U mnie to wyglądało tak:

sei   . let's grow old together & die at the same time .
02 kwietnia 2014 22:13
Klami, jakie masz doświadczenia z arpavem?
kontakt mailowy czy w ogóle kontakt to chyba u nich leży i kwiczy...
sei, dzwonić 😉 My to mamy kontakt osobisty, bo sklep blisko.
sei, rozmawiałam telefonicznie kilka razy. Nigdy nie było problemu z kontaktem.
Poleci ktoś sprawdzone ogłowie do 200zł. ?
Czarne , nachrapnik angielski najlepiej gdyby był prowadzony przez potylicę.
Wszystkie opinie mile widziane 🙂
sei, sprawny, miły, bezproblemowy i wszystko da się generalnie załatwić. To samo odnosnie zamówień mimo moich udziwnień związanych z dość niewymiarowym koniem. Z tym, że ja zawsze do nich wpadam tudziez dzwonie. Pojęcia nie mam jak z mailowym kontaktem to wygląda.
W końcu się doczekałam, nieskromnie się pochwalę.

Wymarzony, wyczekany BR Wendover  🙂

@Amarotsa  Jakie cudeńko  😲  Jaki koszt?🙂  Ja też czekam na swoje, w poniedziałek powinno być , nachrapnik Twój ile ma cm szerokości? Ja wybrałam jednak z regulowaniem wszystkiego na potylicy, zobaczymy czy to taki wygodne i ładne jak mówią,bo przyzwyczajona jestem jednak do sprzączek, więc może wydawać się jakoś tak.... PUSTO🙂
A co powiecie na to:

[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/125103e8bbd8ba26.html[/img]

Bo zastanawiam się czy zostawić je czy jednak sprzedać i szukać innego...  ❓
Amarotsa, Aaa! I skąd teraz wytrzasnąć 200+ euro? 🙁 Chyba cię nie lubię 🙂
halo z tego co się orientuję to na strone br 6coś...... ? co nie zmienia faktu że to i tak za dużo jak na moje skromne progi 😉 teraz się i tak wykosztowałam... jak szukałam ogłowia to mówię sobie: nie więcej niż 250....  kupiłam dwa razy tyle haha🙂 wizja mojego malucha w tym po prostu zaćmiła mi oczy😀
Camandore - Samo ogłowie 200 euro. Do tego doszedł mi koszt zakupu moich ulubionych wodzy. Wszystko razem zdecydowanie za dużo, ale... to ogłowie spędzało mi sen z powiek od prawie roku  🙂

Halo - Prawda, sama dość długo odkładałam  🙁 Nie było proste zadanie biorąc pod uwagę, że jesteśmy w trakcie budowy stajni, krycia klaczy, leczenia mojego "wiecznego" inwalidy. Powinnam w końcu w siebie zainwestować choć trochę, za chwile nie będę miała w czym na konia wsiąść. Ale.. ale priorytety czasami bywają różne  🙂
asds   Life goes on...
07 kwietnia 2014 08:40
Przyszła paczka z nacżółkiem od horse_art.

SZał! Po prostu szał w ciapki!!!  💘 💘
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
07 kwietnia 2014 10:31
asds zdjęcia koniecznie!  🤬  😀
Wcześniej chyba nie wyświetliło się zdjęcie [przynajmniej u mnie nie widać]. Więc wysyłam jeszcze raz i proszę o opinie..  :kwiatek:

[img]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t34.0-12/10151616_728178260571075_1586079311_n.jpg?oh=0f3b99c9f902b496d784c0a7b303ab6a&oe=5344559D&__gda__=1396978050_64bed0f40f0b414bc91480119ba12112[/img]

asds pokaż naczółek, też myślę żeby od horse zamówić 🙂.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się