Dziś mija rok, odkąd przywiozłam Wineę.
Rok razem... Tak dużo i tak mało jednocześnie.
Widzę, jak długą drogę już przeszłyśmy, ale widzę też, o ile dłuższa jeszcze przed nami.
I po prostu nie potrafię już zrozumieć, jak ja właściwie żyłam, jak jej w moim życiu nie było. 😍
Rok? Byłam przekonana, że macie dłuższy stać niż ja z gniadą.
O, też jestem w szoku, myślałam, że sporo dłużej ze sobą śmigacie 😉 W każdym razie życzę Wam jeszcze wielu wspólnych, wspaniałych lat i mnóstwo radości ze wspólnej pracy 🙂
Być, larabarson, dzięki 🙂 Bardzo miło się czyta takie słowa.
Ostatnio właśnie usłyszałam coś fajnego - po terenie poszłam sobie na herbatę do żony właściciela stajni (też kiedyś sporo jeżdżącej) i tak opowiadam przy tej herbacie, jak mi się ruda coraz bardziej jezdna robi i jak coraz mniej problemów pod siodłem mamy. A pani Ewa na to: "Ale pani Marysiu, jakie pani może mieć z nią problemy? Przecież jak się na was patrzy, to ona słucha każdego pani słowa i każdej myśli". Jak się słyszy takie rzeczy, to człowiek puchnie z dumy, że mało się pod sufit nie uniesie 😉
Murat-Gazon i powtórzę po raz kolejny ...a nie mówiłam 😎
i dla takich ludzi koń arabski jest stworzony ;-) Najlepszy układ to arab i jego osobisty człowiek którego bierze w posiadanie 🤣
Ganasz dziękujemy 🙂
... i przypomnę, że wiosną miałaś do nas przyjechać, a wiosna już pełną gębą! 🙂
Ganasz ty nie pisz nieregulaminowych postów, tylko przyjeżdżaj! 😎
[quote author=Murat-Gazon link=topic=752.msg2056259#msg2056259 date=1396421324]
Być, larabarson, , jakie pani może mieć z nią problemy? Przecież jak się na was patrzy, to ona słucha każdego pani słowa i każdej myśli". Jak się słyszy takie rzeczy, to człowiek puchnie z dumy, że mało się pod sufit nie uniesie 😉
[/quote]
Wzruszające-przecież prawie każdy sensownie myślący jeździec dąży do czegoś takiego. Gratulacje :kwiatek:
Sio dziękujemy 😡 ale nadal jeszcze tyle przed nami... ona każdego dnia pokazuje mi, jak wiele jeszcze nie wiem i nie umiem, ale jednocześnie robi to w taki sposób, że każdego dnia mam większą motywację, by się dowiedzieć i nauczyć 💘
Ostatnio na fb, była mocna zadyma o to zdjęcie 😂
No też kojarzę to z fb. Ale czemu była zadyma? 🤔 😀
tak? a dlaczego ? nielegalne 😎 czy niemerytoryczne?
Właśnie,że niby mało merytorycznie.... i , że typy arabskie to ściema ... A zdjęcie jest czyimś głupim wymysłem..... Tak to z grubsza wyglądało
oj tam u nas to nieustające teorie spisku są 😉
Murat- życzę kolejnych takich rocznic🙂😉) Ja też miałam wrażenie żeście razem wieki już🙂
Derby dzięki :kwiatek:
Kurcze, jak to cieszy, jak się słyszy takie opinie... 🙂
Osobiście w tym zdjęciu nie widzę nic bulwersującego. Sama przez chwilę dopasowywałam Eufonę do danego typu.
To kwestia umowna. Z kolei Skorkowski przyporządkował rody męskie i rodziny żeńskie do typu kuhailan lub saklawi bez względu a pokrój.
Ogurek Przecudne maleństwo 💘 💘
Arabianseta , no właśnie o to poszło.... Jest umowne, ale niby wszyscy, którzy tak postrzegają araby mają nierówno pod sufitem. Że urosło to do rangi zbiorowej histerii, zwłaszcza w Polsce. Gorąco było, oj gorąco 😜
[quote author=Być. link=topic=752.msg2057283#msg2057283 date=1396512166]
Sama przez chwilę dopasowywałam Eufonę do danego typu.
[/quote]
Być. i co ci wyszło? Ja dla zabawy zrobiłam to samo i zdecydowanie Abbeyan. 😉
Pogrzebałam sobie z ciekawości w sieci i zauważyłam, że na części stron egipskich i amerykańskich nazwy linii z tego rysunku są podawane przy rodowodach koni. Ciekawe...
A i owszem 🙂 Nawet egipski zw. hodowców, wydał stosowne zarządzenie, ws. selekcjonowania koni do hodowli właśnie wg. takowych linii jak wyżej
A według jakich kryteriów są do nich klasyfikowane? One wywodzą się od jakichś konkretnych koni, tak jak nasze linie i rody?
I czy nasze polskie dałoby się "poprzypisywać"? (wyłącznie z ciekawości)
i no znowu potrzebuję waszej pomocy 😀
możecie mi podpowiedzieć bo w tamtym roku wysłałam wszystkie dokumenty do wyrobienia paszportów dla moich osłów 😀
i teraz muszę dokonać wpłaty za nie, możecie mi podpowiedzieć jaki dokument muszę wypełnić bo na stronie pkwk nie mogę znaleźć 🙁
i jeszcze jedno pytanie
czy wpłaca się tylko za wyrobienie paszportu czyli 73.50
czy wpis do księgi też się płaci?
no i jeszcze jak dokonać tej wpłaty bo numeru konta też nigdzie znaleźć nie mogę 😕
może moje pytania wydają się tak banalne że aż głupie ale Arabami od strony formalnej dopiero zaczęłam się zajmować i jest to dla mnie czarna magia 🙄
i no znowu potrzebuję waszej pomocy 😀
możecie mi podpowiedzieć bo w tamtym roku wysłałam wszystkie dokumenty do wyrobienia paszportów dla moich osłów 😀
i teraz muszę dokonać wpłaty za nie, możecie mi podpowiedzieć jaki dokument muszę wypełnić bo na stronie pkwk nie mogę znaleźć 🙁
i jeszcze jedno pytanie
czy wpłaca się tylko za wyrobienie paszportu czyli 73.50
czy wpis do księgi też się płaci?
no i jeszcze jak dokonać tej wpłaty bo numeru konta też nigdzie znaleźć nie mogę 😕
może moje pytania wydają się tak banalne że aż głupie ale Arabami od strony formalnej dopiero zaczęłam się zajmować i jest to dla mnie czarna magia 🙄
http://www.pkwk.pl/kontakt.phpna górze dużymi pogrubionymi cyferkami jest numer konta 😉