Dzisiaj na obiad ...
nopebow Daj znać na co sie zdecydowałaś - zaintrygował mnie ten krem z kukurydzy 🙂
I chodzi za mną krem z selera, chyba jutro coś podziałam...
Dzisiaj u mnie curry z kurczaka, wyszło obłędne 😍 słodko-ostro-kwasne, do tego brązowy ryż i juz nic mi więcej nie trzeba!
Zrobiłam jednak krem z kukurydzy i do tego grzanki. Wyszedł pyszny! 😍 Warto podkreślić, że ze mnie raczej antytalent kulinarny i robiłam bulion na kostce rosołowej. Mimo to, palce lizać.
Pierś z kurczaka, kasza gryczana i puree z zielonej fasoli
Indyk w porach. Ojessu, jaki zaje...bisty obiad mi wyszedł!
Obiad u mamy 😍 Nawet nie wiem jaki 😁
Jagnięcina ze szpinakiem - przepis z mojej nowej książki "An Indian Housewife's Recipe Book" 🙂
Makaron razowy z bakłażanem, suszonymi pomidorami i rukolą 😜
...u mnie pomidorowa z zieloną fasolką. Nigdy bym nie przypuszczała, że polubię takie połączenie. Pokazała mi moja mam, która lubi eksperymentować w kuchni, i naprawdę fajnie wyszło.
U mnie kulinarny powrót do ukochanej Tajlandii:
😍
deksterowa
W życiu nie wpadłabym na podobne połączenie 😉
Do tego ryż czy makaron?
U mnie dziś też pomidorowa, klasyczna, gęsta, z ryżem 😜
....połączona dziś z makaronem, bo akurat był po ręką, ale myślę, ze jeśli tą zieloną fasolę się wrzuci pokrojoną w mniejsze kawałki to się ładnie skomponuje też z ryżem🙂
powiedz mi, Ty gotujesz ryż w zupie czy osobno? marchew na tarce ścierasz?
Mam ochotę na kurczaka. Całego, chyba upieczonego, bo nie dysponuję rusztem. Mięciutkiego, soczystego w środku, ale z chrupiącą skórką.
Nie wiem czy mi się uda, ale będę działać.
Tylko co do niego?
Dla mnie jedynym słusznym dodatkiem do pieczonego kurczaka jest marchew z groszkiem 😀
Pauli, hmm... dla mnie chyba nie jedynym, ale wartym rozważenia 🙂
Jakieś jeszcze pomysły?
Gorszym od "nie mam się w co ubrać" jest zdecydowanie "nie wiem co chcę zjeść"!
Gorszym od "nie mam się w co ubrać" jest zdecydowanie "nie wiem co chcę zjeść"!
A myślałam, że tylko ja tak mam 😁
Wymyślanie obiadów to czasem straszna męka, zwłaszcza jak się nie ma zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku i najczęściej musi on być w wersji "mobilnej", gotowej do zabrania ze sobą.
Swoją drogą, narobiłaś mi chęci na kurę 😉
Pauli, dobry kurak nie jest zły 😁
Też marzy mi się kurak z różna...
Dworcika, butelka piwa Miller, kurczaka na nią nadziać i piec 🙂
w Centaurze nikt nie słyszał o Millerze i też wychodziły 😉
do takiego kurczaka jeśli marchewka to tarta, w ogóle na na słodko i soczyście (kukurydza z ananasem?)
u mnie na szybko kaszanka z cebulką z patelni
I znowu ja wpadam po poradę, bo kucharka ze mnie żadna... 👀
Nie mam zupełnie pojęcia co zrobić z piersi z kurczaka żeby nie było nudno. Wiem, że pomysłów jest milion, ale dlatego nie mogę się zdecydować. Żadne kotlety, rolady itp. nie wchodzą w grę. Coś prostego i sprawdzonego?
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
31 marca 2014 15:42
nopebow , gyros, potrawka z kurczaka. Ostatnio zasmakowałam w piersi z kurczaka pieczonej w folii z mozarellą
nopebow
Ostatnio w ramach minirecyklingu zrobiłam zapiekankę z piersią z kurczaka, makaronem pełnoziarnistym i sosem pieczarkowym, który został mi z poprzedniego obiadu 😉
Wyszło super, jest banalnie proste w przygotowaniu i nie wymaga zbyt wiele zaangażowania.
JARA, to znam. I zawsze w takich sytuacjach praktykowałam, ale w obecnym mieszkaniu mam za niski piekarnik 😁
Kurczaki same wielkie były, więc kupiłam 2 golonki z indyka, warzywka, śmietanę...no zobaczymy co wyjdzie.
nopebow , gyros, potrawka z kurczaka. Ostatnio zasmakowałam w piersi z kurczaka pieczonej w folii z mozarellą
safie , jak robisz?
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
31 marca 2014 17:00
Przyprawiam solą i pieprzem, rozgrzewam piekarnik. mięso zawijam w folię i wkładam do piekarnika. Po jakimś czasie odwijam folię- przecinam w połowie, żeby wyszła kieszonka, jak jest upieczone to wkładam do środka trochę mozarelli i już zapiekam bez folii 🙂
Wielkie dzięki dziewczyny. Potraficie pomóc kuchennemu zoltodziobowi 😁
Pierś z kurczaka z mozarellą brzmi super, jutro spróbuję 😀
czy ktoś ma sprawdzony przepis na naleśniki ze szpinakiem i fetą? 🙂
deksterowa
Wybacz, przeoczyłam Twojego posta. Ryż gotuję w zupie, a marchew lubię czuć podczas jedzenia, więc kroję w dość grubą kostkę i daję jej dużo 😉
Znowu nie mam pomysłu na obiad. Czasu mam więcej, więc mogę się pobawić, chciałabym też zrobić coś takiego, żeby jeszcze na jutro do pracy zostało.
Ja dzisiaj robiłam obiad na szybko. Za wiele w lodówce nie było i tak padło na kotlety z kaszy gryczanej i białego sera 😜 do tego surówka z marchewki i jabłka 😍 czuję, że będę robić to częściej 😀