Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Dzionka, dzięki! :kwiatek: Widziałam porównanie w wątku o wpływie treningu - Dzion się meeega poprawił. Gratulacje!
galopada_, uwielbiam Justusa 😍 😍 😍
Szalona😉, bardzo fajnie to wygląda 🙂
Magdzior, najważniejsze, że jest przyjemność z jazdy, wtedy wszystko idzie łatwiej 🙂 Śliczne te fotki, wstawiaj więcej!
Mąka, ostatnie zdjęcie najładniejsze, piękny uśmiech! 🙂
baffinka, dziękuję :kwiatek: Co do zawodów, póki co niestety finanse nie pozwalają 🤔 A Wy tempo parkurowe macie naprawdę 😁

Dorobiłam się fotek z dzisiejszego robotania, to pozwolę sobie wstawić 🙂

Wybaczcie ilość, dawno nie miałam robionych zdjęć, więc się cieszę 😁
galopada_   małoPolskie ;)
30 marca 2014 14:20
baffinka przyjeżdżam co 2 tygodnie na weekend do domu, a mojego dużego to trzeba z tydzień lonżować, żeby w miarę spokojnie wsiąść  😁 Katapultowanie z blisko 2 metrów jakoś mi się nie uśmiecha  😁  Chłopaki chodzą po padoku i się obijają, ale już niedługo! 😉 do wakacji niespełna 3 miesiące  🏇

wymodelowana na zdjęciach nie robi takiego wrażenia jak na żywo. Każdy kto przechodzi koło boksu albo ujeżdżalni jak chodzi to wzdycha  😁 a do tego jak wchodzi się do boksu to się wtula pod ramieniem i przysypia  😁
wymodelowana, moim zdaniem za nisko masz hackamore
galopada_, rany, to jaki on musi być cudowny na żywo! 😵 Swoją drogą, gdzieś jeszcze jego źrebaki/źrebaka (?) wrzucałaś foty - wykapany tata!
Martuha, właśnie też mi się coś tak wydaje, przyjrzę się jeszcze raz w stajni :kwiatek:
30 marca 2014 15:49
Wrzucalam zdjecia 5 tygodniowego ogierka bo klaczka jeszcze nie byla na pierwszym spacerze 🙂 jak bedziesz kiedys w naszej czesci Polski to zapraszam 😉
wymodelowana, pięknie pracujecie, też lubię jeździć na haku.
szalona, fajna dziewczynka.
magdzior, i tego najwyższego szczytu Wam życzę.
mąka, jak widać masz za co go uwielbiać.
baffinka, zazdroszczę Ci tych trenerów.

Czy u Was też jest już tyle much, meszek itp. badziewia. U nas jakaś plaga meszek, konie na jeździe rzucają łbami a z pastwiska wracają całe pokąsane.
My weekendowo... 🙂

30 marca 2014 16:00
brzezinka jaki papier ma ruda ze zdjęć? 🙂
galopada_, zrobię sobie chyba listę miejsc, które muszę odwiedzić 😁
brzezinka, my akurat podróżujemy na haku ze względu na ząbki, ale Kucuś całkiem fajnie na nim chodzi (chociaż to dopiero 3 jazda na nim). Meszek u nas trochę było, ale nie jakoś wybitnie. Dzięki za komplement! :kwiatek:
galopada, tutaj jest jej rodowód, a czemu pytasz..?  😀
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-148843.html
30 marca 2014 16:16
aa bo mi przypomina pewną klacz 😉

No faktycznie,  podobne 😀
30 marca 2014 16:26
a też nie wiem jak się później rozwinęła, bo sprzedana jako 2 latka i to lata temu, więc pamiętam ją praktycznie tylko ze zdjęć jako źrebaka 😉 No cóż, może kiedyś na nią gdzieś trafię, bo raczej na pewno dalej jest w naszym województwie 😉
galopada, a jak się nazywa ta klacz? Bo odmianę na paszczy ma identyczną jak koń, na którym kiedyś jeździła moja Mama.  🙂
U nas wstępna diagnoza pozytywna. Wet stwierdził mocne stłuczenie i do środy wstrzymujemy się z jakimkolwiek działaniem. Chłodzimy, glinkujemy i jeździmy stępem. Jak w przyszłym tygodniu nie będzie poprawy działamy dalej  😉
faith dziękuję pięknie  :kwiatek: i zachwycam się Twoją siwą! Super wygląda, jestem w szoku, jak bardzo się zmieniła, odkąd ją tutaj pokazujesz  👍
gryglodor pokazuję, ile mogę, ale tak jak już pisałam - fotografa najczęściej brak... 😉
vanille czuję się wywołana do tablicy  😡 Dziękuję za miłe słowo na temat mnie i Muskata, nie wiem, czy jestem super  🤣 , ale koń na pewno był dobry i trochę jest tak, jak piszesz, że nie zagrało, a trochę tak, że tam było za dużo emocji, i owszem - decyzja, kiedy już ją podjęłam, okazała się bardzo trafna.
Mąka super! Skoki też pokazuj 😀
wymodelowana dobrze wyglądacie 🙂
tulipan dobrze, że tylko stłuczenie! Ostatni koń, jaki kopnął w mojej stajni w metalowe rurki, miał L4 na bite pół roku...

A my pracujemy ciężko. Ruda miała ostatnio chwilowy moment buntu - rośnie jej kondycja, rośnie też poczucie własnej siły. Poza tym wiosna, więc ma ochotę brykać i biegać, a nie deptać kapuchę...  🙄 Pozytywne jest to, że gdy położyłam nacisk na posłuszeństwo, odpowiedziała zwiększoną uwagą i powoli ten jej mały bunt zostawiamy za sobą. Dziś podczas pracy oglądała ją koleżanka i moja mama, miło było popracować na luzie i usłyszeć, że dobrze to wygląda 😀 Mam nadzieję, że teraz złapiemy już "dobrą falę" i będzie tylko lepiej i lepiej 🙂

Fotki z dzisiaj (te w kłusie z filmiku, więc z góry przepraszam za jakość)

faith Mega wyglądacie, super zmiana!
Atea Ale cudowna bryka  💘
DressageLife Załatwiaj fotografa  🤬
Baffinka No, no szalejesz 😉. A kiedy na jakieś zawody uderzacie 😉?
Shantowa ooo no proszę, masz jakies foty z roboty?
wymodelowana Strasznie sympatyczny wydaje mi się ten koń
xxmalinaxx oj znam ten ból, gdy koń zaczyna nabierać kondycji i czuję swoją siłę  😁. Ale potem jak się ruszy z kopyta to będzie tak  😜, więc tylko czekam na pozytywne wieści. PS. Ile ona wzrostu?

Nam plac trochę podsechł, więc rzeźbimy. I dzisiaj koń mi tak chodził, że nić tylko patrzcie i podziwiajcie  😁. W przyszły weekend w końcu trening(tfu, tfu, żeby nie zapeszyć, bo znowu nie wyjdzie ;/), więc dowiem się czy rzeczywiście jest dobrze 🤣. A w maju mam nadzieję, że uda się skoczyć na zawody  😅
pozdrawiamy zmęczeni po jeździe:
baffinka powiem Ci, że po tej całej drodze, którą z nim przeszłam (no i w sumie dalej przechodzę 😉 ) nie da się go nie lubić. Z konia dzikusa powoli robi mi się koń z którym idzie się dogadać zarówno skokowo jak i ujeżdżeniowo, bo jeszcze jakiś czas temu skoki kończyły się hmm, dzikimi skokami z galopu podczas którego masz śmierć w oczach. Teraz koń daje się normalnie prowadzić, nie wiem co mu się stało 😀
Fajnie sobie śmigacie!

Shantowa dzięki 🙂 Wbrew pozorom- te zdjęcia były robione w piątek tylko... były robione jakoś o 7:30-8😲0 😉
Skąd zmiana stylu na west?

wymodelowana  :kwiatek:

brzezinka ojj tak 😉

xxmalinaxx mówisz, masz! A Wy z Rudą jesteście nudne. Zawsze można tylko mówić że ładnie 😀

Na dowód, że Dery nie zawsze jest takim kochanym pluszaczkiem:

i jeszcze kilka Derianków

Mąka Druga fota najlepsza  😀
Też mam coś z jazdy dzisiejszej 🙂 Pierwszy raz ever w ujeżdżeniówce na Dzionku, ciężko mi się było skoordynować  🤔wirek:

I z Gilkiem i kujką 🙂

Anderia   Całe życie gniade
30 marca 2014 20:54
wymodelowana ładnego masz miśka i przyjemnie się na Was patrzy. 🙂 Twój-Twój, dzierżawiony, czy jak?

Mąka uwielbiam takie fotki dementujące poglądy, że koniczek jest miły 24/7.  🤣 Ale serio widać, że coraz lepiej się dogadujecie! Chyba już będzie ze 2 lata jak z nim pracujesz?

Zuzu. pilnuj tej Rudej dobrze, bo pewnego dnia zrobię zorganizowany napad na Grzmiącą i kobyłę ukradnę.

Dzionka ale temu Dzionu siodło po gówniarstwie dwukrotnie od niego młodszym chyba się podobało. 😀

Ja już od połowy tygodnia BĘDĘ JEŹDZIŁA! Wystarczyła chwila przerwy, a już człowiek zdaje sobie sprawę, jak bardzo jest od tego uzależniony. Półtora tygodnia jedynym moim wkładem w ruszanie stwora było lonżowanie, ale nawet z takim grzecznym koniem to jednak nie to samo. Acz fajny i uważny ten Dreamo, no i coraz większy 🙂

Mąka, haaa pacz jaki ze mnie husarz!

Anderia, weź jabłko, to sama za tobą pójdzie 😉
Magdzior, to drugie zdjęcie jest mega urocze 🙂

wymodelowana, ale miło wyglądacie! + bardzo ładnie Wam w granatach 🙂

brzezinka, Ruda niezmiennie mnie zachwyca 💘

Anderia, przepiękny Dream!

My wróciliśmy do czynnego jeździectwa po paru dniach bez podkowy. Konisko jest najlepsze, zaczynamy dobrze galopować, co przekłada się na lepsze skoki  😍
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-R_G02NpIMjU/UziZc7SZHQI/AAAAAAAABQw/MQgtBKQevPU/w960-h599-no/Zrzut+ekranu+2014-03-30+o+23.28.47.png[/img]
kujka   new better life mode: on
31 marca 2014 08:07
Zuzu., ale boska ruda!

Mąka, powiem Ci, ze chyba nie chcialoby mi sie wstac tak wczesnie, zeby na koniu byc juz o 7:30 😉 wiec szacun :P

wymodelowana, jaka turbokula!

Widac wiosne w Kaciku 🙂 Od razu wiecej zdjec i optymizmu!
Uwaga, będę się chwalić  😅

Małżu na Halowych Mistrzostwach Polski Amatorów zdobył II miejsce  🏇 Nasi podopieczni też się świetnie spisali! Bardzo udany weekend.

Najlepsze jest to, że my w zamyśle jechaliśmy Czarodziejką treningowo, I nawrót przejechaliśmy bardzo powolutku, kłusikiem i się okazało, że mamy II miejsce  😲 W drugim nawrocie Czarodziejka była nieco bardziej rozgrzana, więc szła już lepiej i Wacek mógł trochę pogalopować i udało nam się utrzymać pozycję 🙂

Nasz 9 letni podopieczny miał 10 miejsce, a parapowożąca 8! Do tego zaliczyła Brązową Odznakę  👍 Czad!

Filmy:
Przejazd Wacka
Mikołaj
Asia

Jestem dumna ze wszystkich, nawet z koni, które spisały się świetnie. Rosa jako koń dla początkujących, a Czarodziejka pokazała efekty naszego treningu, który miał ją trochę wyciszyć. Lalala, koniec chwalenia się 🙂
Niestety nie mam czasu nadrobić całego kącika, wpadam tylko, żeby mały update zrobić tym, co lubią Siwego, żeby nie było, że konia porzuciłam 😁 Wczoraj zwierza odwiedziłam, chwilę się powoziłam stępem, nawet może z minutka kłusa była 😎 Pierwszy raz od pół roku na nim siedziałam. O dziwo był całkiem grzeczny, chyba w końcu normalnieje i dorasta 😉 Jednak mimo wszystkich innych miłych zwierzaków, na które od wielkiego dzwonu zdarza mi się wsiadać, na swoim jakoś tak inaczej 💘

xxmalinaxx Ale ładnie Ruda wysmuklała 😉 Naprawdę ładnie wygląda 🙂
Mąka Tak myślałam, że Dery wcale taki grzeczniutki nie jest. Widać takie małe ku.wiki w oczach 😁
Dzionka wcale nie wyglądasz jakby trudno ci cokolwiek było. I w ujeżdżeniówce każdy koń ma +10 do wyglądu 😎
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
31 marca 2014 08:59
Dzionka Dzionek ma teraz najlepszą formę ever! Oby tylko tak dalej  🏇

Magdzior powinnaś pokazać się w którymś z wątków ze starymi zdjęciami z Unisono, wygląda teraz obłędnie! W ogóle go nie poznałam, to zupełnie inny koń 😀

brzezinka bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia, ale nie będę ukrywać, że jestem wielką fanką Twojej córki i kucyka 😜

tulipan bardzo dobrze wieści, że to nic poważnego. Oby Walduś szybko dochodził do zdrowia 🙂

Mąka super ogląda się takie fotki, chyba ktoś był w dobrym, wiosennym humorze 😀

My mamy już za sobą Big Day 😀 przeprowadzka zaliczona sprawnie i bez problemów. Belfast chyba z początku myślał, że jedziemy na zawody, ale jak puściłam go na padok to skumał, że tu się kroi coś grubszego 😁
Jestem przeszczęśliwa, mam nadzieję, że to będzie nasz najlepszy etap ze wszystkich 🙂
No i Księciunio też jest w dobrej formie, on nigdy nie był fit, ale teraz mam wrażenie że jest wprost idealnie 💘

Shantowa poczuła, poczuła  😀iabeł: ładnie Wam! pokaż więcej  😀 co się stało, że west?
Wymodelowana znam ten ból z finansami  🤔 fajnie chodzi na haku. moja już się odzwyczaiła i jednak lepiej się rozluźnia na wędzidle teraz  😀 podnieś go tylko dziurkę lub dwie wyżej  😉
Galopada_ no w sumie... ja już się przyzwyczaiłam, że moje można brać nawet po 2-3 miesiącach całkiem bezpiecznie  😁 a z Szarym będziesz coś jeszcze działać? Ile on ma lat?
Brzezinka sama sobie zazdroszczę  😎 tyle lat jeździłam sama, a teraz mam aż dwóch  😁 a do Was nikt nie dojeżdża? Bieda w regionie?
Uwielbiam Twoją Rudą  😍
Basia16816 pierwsze zawody miały być 26.04, ale zupełnie na spontanie w czwartek stwierdziłam, że jade na halowe- teraz w sobotę  😀 Baba nigdy w życiu na hali nie chodziła. Ciekawe jak będzie się zachowywać  😂 Najwyżej będzie trąba. W takim razie trzymam kciuki za trening i za to, żeby udało Wam się pojechać na zawody w maju. Fotograf będzie na treningu jakiś?  😀
xxMalinaxx no ja nie wiem... Was tam w stajni całe tłumy, a każda narzeka że nie ma fotografa  😀 Ja stoję w stajni samiuteńka i zawsze kogoś zaciągnę  😎 Weźcie no się raz kiedyś spiknijcie na zasadzie "ja tobie, ty mi" i po problemie  😁 Fajnie się Lilka kula  😀
Mąka dzięki  :kwiatek: Pamiętam, pamiętam jak zaczynałaś do niego jeździć i pisałaś co to za kiler był wcześniej. Fajne są takie konie. Praca nad nimi daje dużo satysfakcji. Wiem coś o tym. Moja była strasznie płochliwa,bała się wszystkiego. Na samiutkim początku ze stajni to wychodziła na dwóch nogach. Jak pierwszy raz wsiadłam też na dwóch chodziła. Teraz to jest anioł! I najbardziej mnie cieszy to, że to tylko i wyłącznie moja robota  😀 Także trzymam kciuki za dalsze postępy. Fajnie bryka  😁 Arcia pod siodłem, aż tak wysoko nie umie  😂 Chyba za ciężka jestem  🥂
Strucelka chyba masz na myśli Brzezinkę   😁 ja nie mam póki co ani córki, ani kucyka. Może za parę miesięcy  🥂 Oczywiście mówię o kucyku  😉
Atea, masz powodu do mruczenia! Gratulacje!
xxmalinaxx, Nirv :kwiatek:
basia16816, taki właśnie jest 🙂 Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i niedługo opiszesz zawody! 🙂
Dzionka, nie widać, żeby było Ci ciężko :P Wg mnie fajnie siedzisz.
Anderia, dziękujemy :kwiatek: Tylko dzierżawiony, niestety. A Ty musisz częściej wpadać ze swoim Dreamkiem!
kujka, turbo się zgadza, jego krągłości też, także chyba zyskał kolejne przezwisko 😁 :kwiatek:
Atea, wielkie gratulacje! 😅
baffinka, już wyżej pisałam, że też mi się wydawało, że jest trochę za nisko i pokombinuję, jak będę w stajni 🙂 Prawda, przyjemnie się jeździ, chociaż się tego nie spodziewałam 🤣
ash   Sukces jest koloru blond....
31 marca 2014 15:22
Ale się wiosennie w kąciku zrobiło! Super!
U nas też wiosennie. Prawdziwe niedzielne lenistwo 🙂

Atea, gratki dla męża!!!!
Strucelka, Księciunio wygląda fenomenalnie! Cudo!
Mo B., nareszcie siwek! Dobrze Was widzieć razem znowu.
Anderia, czekam na fotki z jazd. Twój młody wygląda na fajnego konia i chce popatrzeć  🙂
Mąka, wesołek z tego Twojego konia. Wygina ciało bardzo śmiało  🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się