Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka
Czy w którymś warszawskim sklepie stacjonarnym będę mogła zmierzyć i kaski Casco, i Kedy? Ewentualnie coś innego przewiewnego? :kwiatek:
Mamy tu posiadaczy casco passion? Jakie wrażenia? Warto kupić? Od roku przymierzam się do zmiany swojego Kavalkade i ten mi ostatnio wpadł w oko.
Może jakieś zdjęcia na sobie? Na katalogowych mało widać 🙂
Bardzo specyficzny ksztalt ma, trzeba przymierzac koniecznie.
Już się przekonałam, że obwód głowy a kształt głowy to dwie różne rzeczy, dlatego z zakupem czegoś porządnego wstrzymam się, dopóki nie trafię do sklepu, w którym będę mogła sobie pomierzyć.
Miał ktoś może do czynienia z tym kaskiem?
KLIK. Jak z wentylacją?
Wymodelowana, moja znajoma ma. Ładnie na niej leży i dobre się na niej prezentuje. Z wentylacją chyba nie najgorzej.
Piaffeczka, :kwiatek: Właśnie się nad nim zastanawiam, bo w moim aktualnym w lato jest tragedia...
Może jeszcze ktoś się wypowie? 👀
Tragicznie leży na głowie, przynajmniej ja po przymierzeniu miałam wrażenie, że głowę to mam kwadratową 😁
Kurczę, to lipa, na zdjęciach tak nie wygląda. Ale jak będę kiedyś w okolicy Deca to chyba i tak przymierzę, a nóż widelec się trafi 😉
Więc zapowiada się nowy kask chodź pewnie nie szybko wsiade na konia ...
faith, za twoją (czy gagi?) radą byłam w tym sklepie na drugim brzegu Odry.... ale tam nie ma w ofercie casco 🙁
wiec oblecialam wszystkie 3 sklepy w szczecinie (czy jest jeszcze jakiś? bo te ktore jeszcze znalam to juz zlikwidowane) i tylko w 1 byly casco. nawet kilka modeli, ale nie te które mnie interesowały 🙁 wyglądałam w nich jak w kapeluszu z rondem...
przyjdzie zatem do mnie mistrall i champ. i mam nadzieje, ze trafiłam w rozmiary i bedą dobrze leżeć... tzn któryś z nich.
nie moge się doczekać! (choć też ma zdrowotną przerwę w jeździectwie 🙁 )
jak nie to busse są naprawdę fajne na żywo....
czas sprzedac te 2 które leża nowe/prawie nowe i ich nie zaloze juz - bo mi głowa urosła....
co to jest dla ciebie 2gi brzeg odry? casco ma kadryl tylko w szczecinie, nie wiem gdzie cie wywialo.
2-gi to prawobrzeże.... tak zrozumiałam :P taki mały...podkowa(?) szukalam ze 3x już, a wpadłam na niego w końcu całkiem niechcący 😉 (przy okazji poznając nazwę)
mają dużą kolekcje jabu i różnych z brązami 🙂
a mierzyłam casco w galopadzie 🙂 i przy okazji kedy... (materiały do mnie nie przemawiają - ale kolory i kształty mają super !🙂
kadryl...wlasnie wygooglowalam - no tam nie bylam. bo to tam gdzie był atos? przejezdzalam w pobliżu kilka razy ale nie pomysłam, że tam sklep moze być jeszcze jakiś.... (pewnie dlatego sądziłam, z eto o ten na prawym chodzi) oj trzeba bedzie zajrzeć! a kurcze pytalam w tej galopadzie, czy gdzieś w szczecinie jeszcze sa to powiedzieli ze absolutnie nie... (moze głupie pytanie...ale w cavallo takich informacji udzielają to zapytalam :P)
Nie wiem gdzie byl Atos, nie znam tez zadnego sklepu na prawobrzezu, a Gaga_ to juz na bank prawobrzeza nie doradzala, wiec nie wiem skad ci sie to wzielo.
Faktycznie, w Galo sa casco ale niewiele, Kadryl ma na bank Mistrala i Choica.
Kadryl jest miedzy gumiencami a kaliny, na osiedlu domkow w jednym z nich na dole, cos w stylu cavallo.
faith, mierzyłam. Wizualnie na pierwszy rzut oka mi się podobał, tylko był za duży akurat.
Pytam o opinie, bo nie wiem czy zamawiać.
faith, dzięki wielkie 🙂 pewnie pokrecilam właśnie przez dociekanie odwieczne, gdzie jest ten na prawym brzegu 😉
postaram się znaleźć 🙂
pirat30, kamizelki HKM nie znam, ale ta z FP na żywo jest bardzo fajna. To taki segmentowy typ, więc nie ma wrażenia takiego sztywnego pancerzu. Ale segmenty są osłonięte i nie widać ich tak, jak np. w kamizelce START.
Z drugiej strony... w tej cenie można kupić nową kamizelkę Kieffer Jumper Classic.
Tak, o tej pisalam 🙂 Macalam, znam. Jakosc wykonania duzo lepsza. Za te cene jak najbardziej warto! Fajniejsza niz 2 razy drozsze Pikeury 😁
Ok,dzięki chyba ja wezmę 😉
Myślę, że się nie zawiedziesz 🙂 Dużo fajniejsza niż pozostałe z tej półki cenowej. No i wspomniane Pikeury, które fajne, ale cięższe od Kieffera.
[s]Dzisiaj w stacjonarnym mignął mi jakiś kask Pikeura, którego nigdy wcześniej nie widziałam. Ktoś wie, jakie to kaski Pikeur wypuścił?[/s]
edit.
Już znalazłam. Ciekawe w sumie. Kusi mnie dość ten granatowy, gdyby nie ten okrągły wywietrznik na górze.
mils, na żywo ładne. Mnie też ten wywietrznik nieco nie pasuje, ale na głowie ten kask wygląda całkiem nieźle 🙂 Osobiście mogłabym w takim jeździć.
Dworcika no właśnie, wszystko przez ten wywietrznik. Jak w sklepie tak na szybko oglądałam, a wisiał koło GPA Speed Air, to wyglądał jakby miał nieco cieńsze wypełnienie, co na moją wąską głowę pewnie byłoby dość dobre.
Mi się teraz marzy Charles Owen albo Samshield. A na cavaliadzie wpadł mi w oko lustrzany Kep <3 Podobno niedługo mają być dostępne.
Muszę pojechać poprzymierzać
[quote author=Goździk link=topic=153.msg2042697#msg2042697 date=1395091630]
Czy w którymś warszawskim sklepie stacjonarnym będę mogła zmierzyć i kaski Casco, i Kedy? Ewentualnie coś innego przewiewnego? :kwiatek:
[/quote]
W Mustangu jest dużo, (nawet te droższe modele, 900zł +) tylko kedów nie ma. Za to warto pomierzyć USG - dla mnie super. Ogółem kedów nie widziałam nigdzie.
[quote author=Goździk link=topic=153.msg2042697#msg2042697 date=1395091630]
W Mustangu jest dużo, (nawet te droższe modele, 900zł +) tylko kedów nie ma. Za to warto pomierzyć USG - dla mnie super. Ogółem kedów nie widziałam nigdzie.
[/quote]
A USG też mają dobrą wentylację?
Na mojej łepetynie miałam tylko comfort training - bardzo dobra. - Zastrzegam sobie prawo do tego, iż to moja długowłosa głowa i tylko moja 😉
Mam ten kask dopiero 2 miesiące, więc nie odbył testu latem.