Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

kujka   new better life mode: on
20 marca 2014 18:32
tulipan, obawiam sie, ze za pozno...
"mamo, mamo, dzieci sie ze mnie smieja i mowia ze jestem dziwny!"

😁
kujka, tulipan, wygrywacie w plebiscycie dziwnych koni😀
juliadna, cudne te foty!

ja dziś w końcu mam jakies zdjecia z jazdy;] i nie zawaham się ich użyć, żaden szał, dluga przerwa i jej i moja, ale az wiosnę czuć i się chce!
20 marca 2014 18:50
sznurka, nie pitol tylko wrzucaj!
kujka, chłop musi mi obrobić, zara zara
DressageLife, padłam 😀
kujka chłopaki są zdecydowanie mentalnie spokrewnieni  😂

sznurka mówią, że jaki pan taki kram  😎
tulipan, coś w tym pewnie jest;]

DressageLife, cudny mem 🙂 się uśmiałam, bo z moim mam to samo! 🙂

sznurka, i co? Fajnie po przerwie, nie? 🙂 Mi za 1,5 miesiąca minie rok od zakończenia przerwy a cały czas się czuję, jakbym właśnie "wróciła" w siodło. Podobnie miałam z Cejlonem. On miał już 10 lat a ja ciągle w świadomości, że młodziak pod siodłem. Jakiś zatrzymywacz czasu w głowie mam, czy co? 🙂
ps. fajnie wyglądacie i słyszałam same cudności o Twojej stajni od mojego kowala 🙂 a on nie skory do chwalenia 😉
20 marca 2014 20:00
sznurka, Holda nic sie nie zmienila, nie powiedzialabym, ze ma 15 lat 🙂
Beda zakwasiki?

Burza, a co tam u Was?
Cejloniara, ja powoli się juz wdrazałam, na sznurkach;]
Fajnie że kowal chwali, cieszę się, bo to znaczy że naprawdę mamy fajnie!

kujka, nie będzie, co ty, ja jakostam wsiadałam ostatnio, tak więc raczej nie, zwłaszcza ze z ziemi się na sznurkach nadrepczę.
Mówisz ze nic się nie zmieniła? Mi się wydaje ze stara baba jest;]
sznurka zaraz tam stara. 15,16 najlepszy wiek dla konia  🙂 Wygląda bardzo dobrze, a jak zgubi sierść zimową to zaraz ubędzie jej parę lat  😉
tulipan, jutro jej tak powiem na dzień dobry😀 Albo zaraz okno otworzę 😁
A wygląda jak kobyła co przez 2,5 roku się obijała NIC nie robiąc😀 Cudów więc nie wymagam, ma byc pod deklem dobrze a reszta przyjdzie z czasem.
Cejloniara, sznurka, Ja też będę wracać po przerwie. Zaczynam pracować od nadchodzącego weekendu, jako instruktorka w pewnej stajni, więc oprócz prowadzenia jazd też zacznę stopniowo jeździć. 😅
Moon   #kulistyzajebisty
20 marca 2014 20:30
Sznurka, aż siedziałam z rozdziawioną japą, jak zobaczyłam foto na fejsie i jeszcze powiększałam w telefonie, żeby dojrzeć czy to naprawdę ty  😁 I na klasycznie, bez sznurowadeł, bomba!  😀

Julie - co, gdzie, jak? Opowiadaj! (może być na pw, jak ma być tajniacko  😉 )
Moon, Holda się pewnie jeszcze bardziej zdziwiła😀
Ale sznurków nie porzucam, żeby nie było;]

Julie super wiadomość!
Julie wracaj koniecznie !! 🙂
Julie, na poprzedniej stronie fotki dla Ciem 🙂
sznurka powiedz powiedz. Ostatnio właśnie w stajni rozważałam, że obecnie najlepsze konie z jakimi mam do czynienia to te z rocznika 98. Ujeżdżone to to, w głowie poukładane, nic tylko wsiadać i jeździć ! Wiadomo, że po przerwie nie będzie w szczytowej formie. Chociaż mój Rudy po 8 miesiącach przerwy jak go ostrzygłam to zyskał +100 do wyglądu  😉
kujka, ogarnęliśmy rozruch i powoli myślę o konkretniejszej jeździe ale jeszcze trochę luźno śmigamy 🙂
Burza ja ostatnio forum nie śledziłam, mieliście przerwę ?
tulipan, mówisz?;]
Liczę na to że szybko wylinieje, ona jeszcze nie jest tragicznie zarośnięta. W przeciwieństwie do Limonki -szetlanda po czyszczeniu której pluję kłakami;] Ma włos jak długowłosy pies;]
kujka, DressageLife haha, wpadłam zobaczyć co tam w KR i uśmiałam się  🤣 dobre!
I jak słysze że 16letni koń jest stary, to aż mnie skręca od środka  😵
tulipan, bezhalowie tak zwane nas dopadło na styczeń/luty 🙂
kujka, skojarzyło mi się z Twoim zdjęciem 🙂 też mam sierotę!
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
20 marca 2014 20:44
Strucelka, dziekuje bardzo 🙂 pokazuj turbokuca! Jakie macie plany na ten sezon?

Turbokuca Pączunia pokażę mam nadzieję za tydzień, maksymalnie dwa 🙂 Póki co odliczam dni do przeprowadzki 😜
A plany, no cóż, chciałabym Ctki pośmigać, fajnie by było porobić oczka do II klasy... Ale to wyjdzie w praniu. Belfast daje z siebie na prawdę dużo, niestety jako poniacz często jest skreślony na starcie... Ale mam nadzieję, że dojdziemy w przyszłości do CC, bo ma takie możliwości 🙂 Póki co, trochę for fun, potrafi trzasnąć cztery lotne co foule, więc niczego nie wykluczam 🙂

tulipan Twoje wymówki o braku zdjęć Szymona są beznadziejne :P następnym razem nie pokazuj się tutaj bez fotek!

sznurka jak miło Was widzieć 😍 a co ze zdjęciami Czapli? 🍴

tulipan, kujka, Cejloniara pobiję Was  😀iabeł:

"jestę osłę"

pozdrowienia z Nibylandii

"spadaj na drzewo z tym ujeżdżeniem"
[img]http://kraina-koni.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=8518&g2_serialNumber=2[/img]

"spadaj, powiedziałem..."
[img]http://kraina-koni.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=8527&g2_serialNumber=2[/img]

"nie? no dobrze, zamknę się od środka i po prostu tu nie wejdziesz"
[img]http://kraina-koni.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=8521&g2_serialNumber=2[/img]

"robią zdjęcia?!"

"a pani co z tym aparatem!"

"przyniosłem ci trochę śniegu"

Także tego... Dobrej zabawy  😁  🤣

A żeby nie było całkiem zdjęciowo: miałam dzisiaj ostatni przed zawodami trening na Rudej 😀 Mam filmik, pewnie potem go tutaj wrzucę. I już teraz proszę o kciuki na sobotę  :kwiatek:
Ale tu wesoło ostatnio, chyba wszystkim się wiosenne nastroje udzielają. Pogoda cudna u mnie aż konie lepiej zaczęły chodzić i to wszystkie więc nic tylko jeździć🙂
Do Was zaglądam i czytam regularnie, nie zawsze mam siłę i wenę by napisać.

Strucelka a gdzie się przeprowadzacie?
xxmalinaxx korona jest Twa! 🙂
xxmalinaxx korona jest Twa! 🙂

Chyba Muskata - ja takich głupich min nie strzelam  😂
Ale mam jeszcze w zanadrzu dużo takich "perełek" - to jest po prostu koń ze specyficzną mimiką, i znając go od 4,5 roku, mogę z całą pewnością powiedzieć, że on dokładnie wie co chce konkretną miną przekazać...  🤣
xxmalinaxx, dobry 😀 Pokaż filmik! I powodzenia życzę w sobotę 🙂 LL jedziecie tylko?

Ja namówiłam chłopa na odwiedziny Dzioneczka w weekend (z aparatem sasa), więc też coś pewnie po niedzieli wrzucę 🙂
Ale z waszych koni czubki 🙂 wesoło się tu zrobiło 🙂

tulipan, nie migaj się, dawaj rudzielca, dobre jeździectwo zawsze fajnie podejrzeć 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się