Kącik Seniora - czyli koń na emeryturze

oj tam oj tam, ...  1987 to jest rocznik  😀iabeł:
rtk przecież to nie jest zdjęcie Ritka! chyba, że dorobił się kolejnej odmiany na nodze!  😁
Przepraszam, za złe zdjęcie. Mój telefon poprawił prawidłowo wklepane cyferki, po czym stracił zasięg 🙁

Prawdziwy Ritek jest tutaj:
dbanie o seniora to temat rzeka ;-) ja mam pomocnika  😀iabeł:

ganasz i karuzeli nie trzeba 🙂
anusza oj tak oni tak mogą i 20 minut się lonżować ;-) było ślisko dlatego tak asekuracyjnie biegali  😉
ganasz u nas rośnie stajenny pies, ale raczej będzie wielkości szetlanda 🙂 Mam nadzieję, że też tak będzie się zachowywała do "staruszków" jak Twój piesek 🙂
Max od małego miał kontakt z klaczami więc wasz psiak  też sprawdzi się w tej  roli 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
17 marca 2014 18:42
Mojemu kochanemu ex dzierżawionemu Posmankowi stuknęła dzisiaj 20-tka. Z tego co wiem, właścicielka dba o niego i ogierus nadal pracuje pod siodłem. 😉

Taki byłem niedawno:

Ale mi się urosło:

BASZNIA   mleczna i deserowa
17 marca 2014 18:58
Dzieweczka chyba nie da rady...więc moze ja pozegnam kącik seniora od Babuli.
Przykro. 🙁
Cieszę się, że miałam zaszczyt ją poznać.

Życzę każdemu koniowi takiej opieki w ostatnich latach życia. Zarówno ze strony właścicieli, jak i pensjonatu w którym mieszka.
Miała dobre życie. :kwiatek:
17 marca 2014 19:25
Dzięki, Julie, fakt, ze strony wlasciciela opieka byla po prostu na poziomie ekspert, my tez sie staralismy, dozyla pieknego wieku, niesamowitego....to wszystko fakt, ale trudno i tak, ehhh.

Dzieweczka bardzo to przeżyla, byly razem 24 lata.
Co mnie podkusiło, żeby tu zajrzeć???? Weszłam do tego wątku pierwszy raz w życiu.
Niewierząca jestem, ale to dziwnie niesamowity zbieg okoliczności.
Wzruszyłam się na maksa.
24 lata razem...
Przekaż uściski i pozdrowienia.
ech, klacz miała piękne życie z pięknymi ludźmi, Dzieweczka nadal będzie honorowym członkiem naszego kącika, niech zagląda, niech doradza.
17 marca 2014 20:31
Wszystko przekaze, dziekuje.
desire   Druhu nieoceniony...
17 marca 2014 21:42
Dzieweczka, bardzo współczuje, ogromna strata.   😕 
Podziwiam - tyle lat razem, kawał życia...
Widziałam na FB 🙁. Bardzo, bardzo współczuję. Miała wspaniałą opiekę, dożyła pięknego wieku. Dzieweczka - trzymaj się 🙁
Rany ! Taki wiek dla konia to coś pięknego.
Bardzo współczuje właścicielce. Tyle lat razem...

Życzę mojej małej tak pięknego wieku , ponieważ 16.03 stuknęło jej 23 lata .
Ogromny szacunek dla Dzieweczki i dla Ciebie, BASZNIA  :kwiatek:

Konwalia dziś skończyła 20 lat,

był torcik

i konsumpcja w mgnieniu oka
Trochę nam dolało, ale to nic  😉
Dzieweczka, bardzo bardzo współczuję, mam nadzieję, że się trzymasz  :kwiatek:

Dużo dobrego zdrowia dla wszystkich solenizantów!
Ashra, świetny tort!
No to i ja się wcisnę -wprawdzie mojej kobyłce "stuknęła" dopiero 19. Ma zwyrodnienie stawów więc sobie odpoczywa od siodła.Ma u mnie dożywocie.
Tu,na zdjęciu na drugim planie-wyścigi z synem
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

20 marca 2014 10:16
rtk, piękne konisko!
Pursat, wiosennaxd, Aszra, Bea1,  złóżcie życzenia solenizantom od starszego kolegi 🙂

Już pisałam Baszni na "twarzoksiążce", że nie mogę w to uwierzyć. Gdy poznałam Dzieweczkę, byłam pełna podziwu dla właścicielki, że z taką starannością dba o kobyłkę. Nie znam osobiście żadnego innego konia, który żył aż tak długo. Myślę, że kilka lat tak fajnego życia, w troskliwym otoczeniu, wybłagała gdzieś tam 🙂
Najgorsze jest to, że każde przejście na zielone pastwiska znanego konia, czy to z forum czy z życia realnego, sprawia, że uświadamiam sobie, że tak naprawdę nie wiem ile czasu zostało mnie do spędzenia ze Zgidnym. Niestety, raczej mniej, niż więcej...
desire   Druhu nieoceniony...
20 marca 2014 10:52
ode mnie również najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów  😅

Najgorsze jest to, że każde przejście na zielone pastwiska znanego konia, czy to z forum czy z życia realnego, sprawia, że uświadamiam sobie, że tak naprawdę nie wiem ile czasu zostało mnie do spędzenia ze Zgidnym. Niestety, raczej mniej, niż więcej...

Teli, myśle dokładnie tak samo.. trzeba się cieszyć każdym dniem, każdą chwilą - nie ma innej rady 🙂
20 marca 2014 11:00
Dokładnie to samo myślę...Basznia cały czas była dla mnie młódką, w tym roku 17...
Moja Barcelonka wczoraj skończyła 22 lata i zaczeła 23 rok życia 🙂  🏇
Ponieważ jej noga już nie domaga 🙂 mamy emeryturkę i odpoczywamy 🙂

Okazyjnie stepujemy sobie razem lub pozujemy do zdjeć 🙂

Nuavar, zdrówka!

Mój dinozaur też wczoraj miał urodziny, skończył 18 lat. Patrząc na Wasze konie 20+, mam nadzieję, że on też będzie się tak dobrze trzymał 🙂 
asds   Life goes on...
21 marca 2014 14:10
Wyrazy współczucia Dzieweczka .
Przesyłamy spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów, dużo zdrówka życzymy.  :kwiatek:
Basznia,Dzieweczka,  smutne ale pięknego wieku doczekała.
Na naszego dziadunia chyba wiosna działa bo ostatnio krnąbrny się robi, energii ma aż nadto i wykorzystywać ją chce po swojemu. 🤬

Dwudziestka w roli konia rodzinnego 😀
Konwalia jak zawsze - oaza spokoju  😀
brzezinka, czemu dziadunio tak śmiesznie ogolony?  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się