Do Chojnowa jeżdżą PKS-y z metra wilanowska, z metra Centrum można dojechać tam w 15 minut.
A mamy może na forum kogoś kto dojeżdża ok. 3 razy tygodniowo do Wierzbowego Gaju z okolic centrum? samochodem lub komunikacją, bez znaczenia :kwiatek:
Ja dojeżdżam ;-) jeżdżę albo o 15 albo o 19 z okolic muranów-ratusz arsenał
Wierzbowy Gaj- byłam tam na obozie w tym roku i było naprawdę fajnie pod względem jazdy i treningów, polecam : )
Bischa 15 min? 🤔 Chyba nad ranem. Nie da się dojechać szybciej niż w 30 min (bez żadnego ruchu) i to przekraczając przepisy. I jadąc Puławską i Konstancinem. Generalnie ja nie polecam dojazdu do Chojnowa komunikacją - lepiej się z kimś zabierać.
salto piccolo, chyba chodziło o dojazd z centrum na Wilanowska.
Do Plejady jeżdżą PKS-y z Zachodniego (do Grójca), trzeba wysiąść w Rembertowie i potem z buta. Średnio jeżdżą co pół godziny. Nie wiem czy coś podjeżdża pod samą stajnię.
Salto, chodziło mi o metro, tak jak pisze Emptyline 😉 Dojazd do Chojnowa z wilanowskiej, zajmował mi chyba ok godziny.
Do chojnicach PKS jedzie ok 40 minut. Do zabienca (Stajnia siedliska) jedzie jakies 25-30 a chojnow jest 2 przystanki dalej. Jedzie sie przez Piaseczno.
Do Chojnowa samochodem z centrum jedzie się 25-30 minut - z rana. Jeżdżę z Ochoty i mam już optymalny wariant po przetestowaniu kilkunastu (paradoksalnie lepiej jechać przez ursynów niż puławską). Komunikacją miejską różowo na pewno nie jest, bo stajnia jest w polu kawał drogi od najbliższego przystanku.
Sam przystanek nie jest daleko od drogi dojazdowej, do stajni faktycznie prowadzi długa dróżka.
witam,nie wiem czy tu mogę.
Wystarczyło przeczytać regulamin...
Mógł by mi ktoś polecić stajnię w okolicach Sulejówka, Wesołej, Starej miłosnej itd z dobrą opieką i miłą atmosferą do ok. 800-900 zł?
Co powiecie o Góraszce, Enklawie i Palermo? :kwiatek:
Jagna1999, palermo to blisko wcale nie jest. No i tam chyba nadal rekreacja jest ważniejsza niż pensjonat.
Enklawę w Czardaszem szczerze polecamy, stoimy ponad rok i wciąż jesteśmy bardzo zadowoleni. W razie jakichś konkretniejsztych pytań zapraszam tu lub na PW 🙂
Jagna1999, Nie wiem jak "szerokie" okolice uznajesz, ale Poręby jeszcze są 😉
Przejezdzalam w weekend obok Slupna. Ogrodzenie od strony trasy stoi. Wyglada bardzo zacnie.
Z ciekawoscia obserwuje dalsze, oby rownie pozytywne, zmiany 🙂
Dojazd dla niezmotoryzowanych rewelacja.
Potrzebuję świeżych (bo zeszłoroczne to sobie przejrzałam) opinii o stajni Siedliska. Nie obchodzą mnie stare dzieje, plotki, historie zaszłyszane. Jedynie rzetelne info na temat:
- podłoża, także przy dużych mrozach na hali oraz deszczach na zewnętrzym placu
- opieki
- jakości jedzenia
- systemie padokowania
- wentylacji w stajni (koń z copd)
- padoków
- ewentualnych super plusów/minusów
Może być pw. Z góry dzięki.
Juz do mnie napisała pierwsza. Dzięki :kwiatek:
A gdybym zmodyfikowała pytanie - Golden Horse czy Siedliska?
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg2048890#msg2048890 date=1395663728]
Przejezdzalam w weekend obok Slupna. Ogrodzenie od strony trasy stoi. Wyglada bardzo zacnie.
Z ciekawoscia obserwuje dalsze, oby rownie pozytywne, zmiany 🙂
Dojazd dla niezmotoryzowanych rewelacja.
[/quote]
Jest płot. Nie dość, że solidny to jeszcze bardzo ładny 😅
Agata-Kubuś, to może Plejada? 😀 Chyba GH, w tej sytuacji?
Szukam kogoś kto jeździ kilka razy w tyg do KS Celbant i wraca do Warszawy :kwiatek:
[quote author=Agata-Kubuś link=topic=46.msg2049023#msg2049023 date=1395671706]
Juz do mnie napisała pierwsza. Dzięki :kwiatek:
A gdybym zmodyfikowała pytanie - Golden Horse czy Siedliska?
[/quote]
siedliska zdecydowanie.
Szukam opinii o pensjonatach w okolicach Sulejówka. Odległość Maks do 15 km.
Wymogi:
-bardzo dobra opieka,
-indywidualne podejście (żywienie według właściciela)
-czysto w boksach
-siano w dużych ilościach
-jak najdłuższe przebywanie na padokach, najlepiej trawistych (oczywiście w zależności od sezonu)
-stajnia najlepiej kameralna cena nie przekraczająca 800-900zł
Nie znam zupełnie tamtej strony pod względem pensjonatów, więc proszę o rzetelne opinie który pensjonat warto odwiedzić.
Podkreślam na razie szukam opinii na przyszłość i nigdzie się póki co nie przenoszę 😉
implozja89, napisz do Precelka. Jej Boguś stoi w fajnej stajni.
ash ok odezwę się dzięki 🙂
A jakie opinie ma Milusin?? Ktoś z forum stoi tam ze swoim koniem??
implozja89, ja Milusin znam, mają teraz świetną stajenną - bardzo dobrze opiekuje się końmi 🙂 Natomiast jeszcze w tej okolicy, cenie i wymaganiach polecić mogę Enklawę 🙂
ash potwierdzam 🙂 , mój koń stoi od dłuższego czasu w rewelacyjnej stajni w Wielgolesie Duchnowskim (jedzie się 10-15 minut z aromeru) stajnia jest mało znana, w necie praktycznie nie ma o niej żadnych informacji, trafiłam tam z polecenia- bardzo, bardzo jestem z tego wyboru szczęśliwa (a jeszcze bardziej mój koń 😁 )
stajnia spełnia wszystkie wymagania konia rekreacyjnego i konia który potrzebuje specjalnej troski- rekonwalescencja, jest tam kilka koni ślepych, lub po poważnych wypadkach.
pięciogwiazdkowa opieka, 20 ha trawy, bezpośredni wyjazd w fantastyczny teren, 750zł pensjonat, boksy w stajni angielskiej i murowanej, indywidualne podejście, wszystkie dodatkowe zabiegi nie sprawiają problemu, dużo dodatkowych bonusów w cenie(marchewki, jabłka, mesz), padokowanie indywidualne w małych stadach grupach, o wszystko można się dogadać.- bardzo pozytywni, normalni właściciele 750zł
Koń jest tam na pierwszym miejscu, padok do jazdy jest tylko trawiasty, jest lonżownik piaszczysty.Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania, zapraszam, w miarę możliwości chętnie pomogę 🙂