Odznaki PZJ

Jak już ktoś mówił - Łobez. Najbliższa 12 kwietnia.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
14 marca 2014 08:44
Jak długo się czeka na przysłanie duplikatu legitymacji i odznaki? 🙂
Znacie jakieś miejsce gdzie mogę zdać srebro na ichniejszym koniu, biorąc wcześniej kilka jazd tam? Albo z możliwością pobytu i potem zdania odznaki? Dodam, że raczej obozy mnie nie interesują bo juz nie ten przedział wiekowy
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
14 marca 2014 17:16
Może ktoś miły wysłać linki do czworoboku i parkuru na srebro? :kwiatek: Nowa strona PZJ jest tak dziwnie skonstruowana, że nie umiem tego znaleźć 🙁
eterowa, ujeżdżenie i skoki 🙂

aaga84, Ciężko pojechać srebro na koniu, którego się dobrze nie zna. W Rywalu w Grudziądzu jest opcja wypożyczenia konia, ale to chyba nie Twój region 🙁
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
14 marca 2014 17:31
Dziękuję :kwiatek: Czyli nie ma już tych dwóch wolt przed i po zmianie kierunku przez ujeżdżalnię? W skokach trzeba robić jakieś wolty, zatrzymania na końcu? Półsiad czy pełny siad?
eterowa, ja jechałam skoki w pełnym i nie było problemu, wolt też nie robiłam, zatrzymania określonego też nie było 😉 Zatrzymanie to na brązie z tego co pamiętam 😀
eterowa z tego co wiem nadal obowiązuje półsiad pomiędzy przeszkodami (tam można sobie przysiąść na kilka fuli przed i nikt sie nie czepnie 😉
po skokach nie ma już jazdy dookoła ani zatrzymania.

w ujeżdżeniu brak wolt pomiędzy zmianą kierunku i kontrgalop masz do ćwiartki a nie do X 🙂 reszta chyba tak samo 😉
Wiem ze cieżko ale nie mam za bardzo innej opcji. Współdzierżawie konia koleżanki, ale to młody kon i póki co ujezdzeniowo jeszcze nie jest gotowy do srebra
aaga84, może Wolica?
eterowa - czworobok musisz zaliczyć w pełnym siadzie, a skoki to nie wiem, przed srebrem miałam zdaną licencje więc byłam zwolniona ze skoków 😉
Czy wiecie gdzie w kujawsko-pomorskim (i okolice) można zdać BOJ ze swoim koniem lub ichniejszym(nie obóz)?  🙂
Dramuta12, Rywal w Grudziądzu 🙂
Co w przypadku gdy zgubiłam protokół z odznaki, a samej odznaki nie odebrałam ze stajni, w której zdawałam? Ma to jakieś znaczenie?
W przypadku zdawania srebrnej odznaki - czy wystarczy, że jestem wpisana na stronie PZJ, że mam brąz?
Pialotta, ja musiałam pokazać odznakę, z której egzaminatorka spisywała numer 🙂
Libertee jak fantastycznie!  Moja odznaka z protokołem i opisem została w skradzionym portfelu! !
Czy mogę napisać do PZJ o duplikat z przyczyn ode mnie niezależnych?
Na pewno, albo skontaktować się jakoś z ośrodkiem w którym zdawałaś. Ewentualnie spisać numery z rejestru na pzj, zrobić screeny i wydrukować 😉 Jakoś się da, ale ta strona pzj faktycznie dziwna teraz jest 😉

edit: znalazłam. Tam jest data i miejsce, gdzie zdawałaś. Może egzaminatorowi wystarczy screen jako dowód, że masz. Chociaż ja swoją widze tylko srebrną, a brązowej już nie 🤔wirek:
Bo żeby zdać srebro musisz mieć brąz?
No tak, ale dlaczego w rejestrze nie ma tego z datą? Nie istotne, na szczęście nie zgubiłam 😉
Bo nigdy nie było. Jeśli masz zdaną srebrną to brązowa jest Ci do niczego niepotrzebna. Wszędzie jeździsz ze srebrem.
Wie może ktoś czy na brązowej odznace są jakieś ograniczenia wzrostowe koni/kucy?
25 marca 2014 10:22
Czy ktoś sie orientuje gdzie na tej cholernej, nowej stronie PZJ znaleźć czy jestem zarejestrowana do licencji? Pomocy  🙇
To akurat dość proste
strona główna - zestawienia - w opcjach ustawiasz "zawodnicy" i wpisujesz nazwisko
25 marca 2014 11:25
_Gaga, dziękuje! :kwiatek:
Wie może ktoś czy na brązowej odznace są jakieś ograniczenia wzrostowe koni/kucy?

Przypuszczam, że dokładnie takie same, jak wszędzie indziej - wg standardów FEI i PZJ poniżej 149 cm w podkowach mamy do czynienia z kucem (dla których przeszkody odznakowe są obniżane), do 157 cm w podkowach to mały koń (tu nie jestem pewna, ale chyba przeszkody są obniżane tylko dla kucy, małe konie skaczą już normalne), powyżej - koń i normalna wysokość przeszkód.
Witajcie! Otóż mam pewne pytanko, właściwie to dwa :P
1. Czy ktoś wie, gdzie na terenie Mazowsza będą organizowane Brązowe Odznaki Jeździeckie od 14 kwietnia? 🙂
2. Czy na BOJ trzeba cały parkur jechać w pół siadzie czy można ciągle w dosiadzie? 🙂 Oczywiście nie pytam o linię pół siadu po ostatnim skoku 🙂
U mnie wymagali przejechanie całego parkuru na brązie w półsiadzie.
26 marca 2014 16:30
Bartekl1, 26 kwietnia masz odznakę w Aromerze 🙂
Hermes- wszędzie, ale nie w Aromerze 😀
2. Czy na BOJ trzeba cały parkur jechać w pół siadzie czy można ciągle w dosiadzie? 🙂 Oczywiście nie pytam o linię pół siadu po ostatnim skoku 🙂

U mnie wymagano jazdy w półsiadzie zarówno na BOJ, jak i na srebrnej i złotej. Choć w przepisach chyba nie jest to oficjalnie określone.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się