Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

strzemionko, też mieliśmy Czesię 😀 tzn. w papierach było Castka, ale jak przyjechała to nikt nie pamiętał, tylko coś tam kojarzył z Cesa, i wyszło Czesia 😀
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
07 marca 2014 19:32
ale tu jest Ale Czesia 😀  czyli pewnie fajna kobyła  😁
o matko, jak to serce na zadzie kucyka jest zrobione? wycięte? pofarbowane?
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 marca 2014 21:30
Fatalita, wygląda na wycięte i pomalowane... w jakimś programie graficznym 😂
To musi ktoś być dobry, bo są zdjęcia z trzech perspektyw
Właśnie o to chodzi - graficznie dorobione.
A o te perspektywy nie trudno w dobrym programie.
W zwyczajnym photoshopie wystarczy przekształcić. Trzeba przyznać efekt super 😂 mogli to chociaż bardziej realistycznie zrobić 🙂

http://alegratka.pl/ogloszenie/kon-szlachetny-23295318.html?h=6a941bfba497414b

siodło o maści siwotarantowatej ! 🏇
hehe😉 przecinki maja znaczenie 🙂
I znowu młodziak zajeżdżony... :/
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/6897?

Urzekło mnie zdjęcie ustawione jako miniaturka  🤣
Mnie też urzekło  😍
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
11 marca 2014 11:42
śliczne  🤣
Na_biegunach   "It's never the horse - it's always you!" R. Gore
11 marca 2014 12:01
Więcej takich pozytywnych zadziwień poproszę  😀
http://tablica.pl/oferta/tarant-ogier-CID103-ID5frlJ.html#d0305a5386

"witam sprzedam ładnie umaszczonego ogiera taranta rasa sp koń ma dopiero 2,5 roku a już ma potomstwo w tym roku też już krył klacze"  :emot4:
famka   hrabia Monte Kopytko
12 marca 2014 13:18
klacz już widział, szkoda tylko że kowala nie ...
Jezu, ale dziwnie zbudowany koń 🤔
Ikarina eeee tam, nie znasz się. Ciapki są? Są. I jest git.  👿
12 marca 2014 13:31
I ważne, że już kryje. 😅
Murat-Gazon, przeczytałam coś innego niż ciapki i zastanawiałam się co to ma do konia  😁
No ale ciapki ma ładne a to niestety rzadkość  🤣
To już jest nagminne, e ludzie sobie kryją na dziko... Ostatnio przychodzi do nas do stajni pewien jegomość i się pyta czy mamy jakieś ogiery. Lekko skonsternowana odpowiadam, że tak. Jegomość pyta się czy kryją, ja tłumaczę, że nie bo bez licencji, że to są konie sportowe i że nie zamierzamy wyrabiać im licencji na krycie, że krycie dzikie jest nielegalne, że pochodzenia jego konie nie będą mieć. Próbowałam mu wyperswadować krycie jego NN byle czym i poleciłam parę miejsc blisko gdzie można pokryć fajnymi w miarę końmi w granicach 500-1000 zł. Okazało się, że to już za drogo... on chce źrebaka do rekreacji ewentualnie jak wyjdzie "łach" (oryginalne określenie ów jegomościa) to na handel. A najlepszy tekst pana, że mu bez różnicy jaki koń byle by miał jaja, może być dzikus, no ale żeby jakoś wyglądał, żeby to łach nie był...
12 marca 2014 13:48
[b]kontestcja [/b] udusiłabym takiego na miejscu, niestety wielu chłopów tak robi. Najpierw kryją pokątnie a potem do handlarza jak coś nie wyjdzie, bo szkoda im tych kilkunastu złotych.
Pamiętam chłopów kryjących okoliczne wioskowe klacze... arabem, bo był najbliżej. Akurat koń z licencją, ale z kolei pasował do tych kobył jak pięść do nosa. No ale blisko było. Potem przez pewien czas widywało się sporo ciemnogniadych chłopskich koni z charakterystycznymi odmianami po ojcu i arabskimi głowami  😉
12 marca 2014 13:57
Murat-Gazon ha ha ha idealne połączenie konia do ciągnięcia wozu. Heh dobrze, że nie kryli kucykiem ;p.
Jedyny plus tego był taki, że pogłowie NN-ek w okolicy na pewien czas wyładniało.  😁
Tylko, że to nie był jakiś mało uświadomiony pan ze wsi co chciał sobie Baśkę pokryć, tylko facet, który ma stajnie rekreacyjną i chciał sobie machnąć 5 NN.
12 marca 2014 17:20
kontestacja to jestem w szoku raz, że takiego NN ciężko sprzedać, a dwa nigdy nie wiadomo co z tej mieszanki powstanie i trzy czy się w ogóle będzie do rekreacji nadawało.
http://tablica.pl/oferta/kon-konik-malopolski-ogier-klacz-walach-CID103-ID4K55l.html#2f67532054

"Konik w marcu będzie miał 2 lata. Masa 350 kg.
Zdj są sprzed roku konik teraz jest sporo większy."

Czyli ten skaczący przez przeszkode z czymś (małe siodło?) na plecach konik ma rok.. masakra
12 marca 2014 20:09
Porażka, roczniakowi wsadzili siodło i kazali skakać. 🤔zok:
a mozna i jedno dniowemu konikowi
Był już ten źrebak tu... Chyba ze dwie strony temu...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się