ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach
halo aż sprawdziłam i my rejestrowaliśmy w lubuskim (lzj.pl) za 30 zł w ubiegłym roku, ale widzę, że w lubelskim jest tyle samo🙂
można być zarejestrowanym poza miejscem zameldowania? eee, fajnie! bo ja mam opłat na 400zł, chyba zacznę się rozglądać...
ja mam opłat na 400zł, chyba zacznę się rozglądać...
Jak to możliwe? Przecież u nas (zach-pom) licencja roczna zawodnika sen. kosztuje 40 zł, konia 30...
zmiana barw - 200zł
licencja dla niezrzeszonego - 150zł
licencja dla konia - 30zł
chyba, że coś pokićkałam? wypisałam się z klubu i chcę być b.p.k. - według pań w ZZJ to jest zmiana barw. Jakbym wiedziała to już bym została tam gdzie byłam... :/
W ZZJ jest jedna Pani, przy czym niestety ma rację
Zgodnie z
regulaminem zmiany barw - "wystąpienie" z klubu jest ich zmianą :-/ Ale w każdym WZJcie za to skasują i w każdym niezrzeszony ma sporo drożej...
Wydaje mi się, że żeby się zarejestrować poza miejscem zameldowania musiałabyś być w klubie z innego ZJ.
no to lipa. Zostają L-ki towarzyskie, o jak cudownie.
Skoro jeszcze nic nie załatwiłaś - nie możesz zostać w dotychczasowym klubie?
wypisałam się z tamtego klubu 3 lata temu i od tego czasu nie startowałam ani nie miałam okazji przedłużać licencji. Mam wbitą pieczątkę tamtego klubu, że mnie "wypisuje" i to wszystko, żadnego oświadczenia itd. To w ogóle ważne jest w takim razie?
Porozmawiałabym z Panią Jolą o ponownej rejestracji - czyli, że nie zmieniasz barw, tylko się rejestrujesz po przerwie...
Albo dogadałabym się z klubem o pozostanie...
Wydaje mi się, że żeby się zarejestrować poza miejscem zameldowania musiałabyś być w klubie z innego ZJ.
Dlaczego tak uważasz?
Szybkie pytanie: termin szczepienia mija 20 lutego, koń chyba może jechać jutro na zawody, bo jest okres karencji- dobrze pamiętam?
osoba pow.23 lat ma faktycznie badania ważne na rok, ale pod warunkiem,że w książeczce (lub zaświadczeniu) ma napisaną ważność tych badań, czyli badanie z dnia 01.01.2014, ważne do 31.12.2014.
Czyli jak miałam badania we październiku 2013 to już nie muszę robić ich w kwietniu tylko mogę w październiku 2014, o ile lekarz wpisał, że są tyle ważne? Jak nie wpisał to muszę iść w kwietniu?
halo, na logikę, ale mogę się oczywiście mylić...
D+A, masz 21 dni karencji ze szczepieniem. Jak lekarz nie wpisał, że są ważne rok, to są ważne pół roku.
Heja, mam pytanie dotyczące B2 :kwiatek:
Wiadomo, że trzeba przejechać 8x N na czysto, żeby zdobyć dwójkę, ale jest też możliwość zdobycia jej poprzez jakieś zawody. Było coś takiego, że do 10 miejsca na np. PPDiM automatycznie dostaje się dwójkę (i do iluś tam punktów karnych?) i pytanie, czy to ciągle obowiązuje i czy działa to na HPPDiM przy E grupie i jak to w ogóle wygląda? :kwiatek:
czy jadac MR na ZO ( 120, 125 final) normalnie mozna zdobyc oczko do 2 klasy?
Wypełniam właśnie druk zgłoszenia do rejestracji w PZJ i jest tam okienko:
"Zobowiązuję się do startów w barwach klubu od.. do... lub bezterminowo"
Czy ma znaczenie co ja tam wpiszę? Klubu nie zamierzam zmieniać ale nikt przeszłości nie przewidzi i czy to później ma znaczenie? Jesli wpiszę np. tylko obecny rok to za rok przy przedłużaniu licencji znowu bedę musiała płacić jak za nowa rejestrację?
Ja wpisuje zawsze bezterminowo.
margaritka, tak, o ile rodzaj konkursu pasuje.
tylko obecny rok to za rok przy przedłużaniu licencji znowu bedę musiała płacić jak za nowa rejestrację?
tak, jak tak robię, po przebojach z "ucieczką" z jednego klubu 🙂
drożej, ale przy klasie sportowej jakiejkolwiek warto przemyśleć 😉
Ktoś o no właśnie tak mi się wydawało, że wspominałaś, że tak robisz. A co ma do tego klasa sportowa tak z ciekawości? Czyli co roku rejestrujesz się jakby na nowo, ale teoretycznie możesz co roku w innym klubie bez opłaty za zmianę barw klubowych a jedynie jak za nową rejestrację?
Ja raczej i tak zrobię bezterminowo bo póki co się nigdzie nie wybieram, ale drążę temat z ciekawości.
Nie do konca jestem pewna czy to tak dziala.
Przy zmianie klubu im wyzsza masz klase sportowa tym wiecej zaplacisz.
Ale kazde nowe rejestrowanie bedzie chyba rownoznaczne z oplata jak za zmiane klubu, tylko nie masz problemow odnosnie danego klubu, ze sie z niego wypisujesz, w kwesti rozliczen TY - KLUB
Proszę o podpowiedź bo się trochę pogubiłam. 🙄 Staram się zrobić drugą klasę sportową. Czy jest jakiś okres ważności zebranych oczek? Daję przykład - zrobiłam jedno oczko i w chwili obecnej nie mam konia na N klasę. Czy po jakimś czasie zaczynam od zera,czy nadal ten czysty przejazd się liczy i muszę zrobić jeszcze 7 oczek?
Musisz zebrać te oczka w ciągu danego roku kalendarzowego.
8 oczek w JEDNYM sezonie(roku kalendarzowym)
Czyli jak zrobiłam oczko w październiku 2013r., to teraz muszę zacząć jakby od nowa? W sezonie 2014 zarówno halowym jak i otwartym muszę zebrać 8 oczek,tak?
Mozii,Koniczka,dziękuję. :kwiatek: To już tak zamykając wątek oczek, mam jeszcze jedno pytanie. Jak przejadę w konkursie dwufazowym pierwszą fazę na czysto,to zdobywam oczko z tego,co pamiętam. W takim razie jak przejadę obydwie fazy na czysto,to mam dwa oczka? 🤔wirek:
zmiana barw - 200zł
licencja dla niezrzeszonego - 150zł
licencja dla konia - 30zł
chyba, że coś pokićkałam? wypisałam się z klubu i chcę być b.p.k. - według pań w ZZJ to jest zmiana barw. Jakbym wiedziała to już bym została tam gdzie byłam... :/
Nie rozumiem dlaczego chcesz płacić za "zmianę barw"?
Ja też na początku startowałam z klubu (klub był zupełnie od czapy ale z tego co pamiętam nie było czegoś takiego jak NZ) od paru lat startuję jako nz i płacę tylko za licencję w (wmzj 100zł), nie płaciłam za nic takiego jak "zmiana barw". Jestem w warszawsko mazowieckim związku.
Moonica, nie. Liczy się tylko pierwsza faza.
Brzask, chyba chodziło o opłatę za "nową" rejestrację.
Ja też na początku startowałam z klubu (klub był zupełnie od czapy ale z tego co pamiętam nie było czegoś takiego jak NZ) od paru lat startuję jako nz i płacę tylko za licencję w (wmzj 100zł), nie płaciłam za nic takiego jak "zmiana barw". Jestem w warszawsko mazowieckim związku.
Brzask kilka postów wcześniej wstawiłam link do regulaminu zmiany barw
Jest tam wyraźnie napisane, że wystapienie z klubu jest zmianą barw...
Gillian a Tu zadzwoń w końcu do ZZJ i się zwyczajnie dowiedz... Szczególnie, ze przez rok zarejestrowana nie byłaś...