KONKURS na logo firmy Jarpol

ushia   It's a kind o'magic
14 marca 2009 19:59
bo jako r bylo nieczytelne - tzn my widzielismy r bo wiemy ze ma tam byc 😉
wątek zamknięty
Ja tam teraz widzę na tych nowych logach cały czas Jarsol, a tym od Noir_Licorne,  Jarrol ...
wątek zamknięty
Noir_Licorne   Im not perfect...nor pretty...im just me...
14 marca 2009 23:01
Hmm....a co gdyby zamienic 'p' z 'r' ?? Zaraz sprobuje cos wymyslic, moze cos mi sie uda wykombinowac  😉

*Edit*

Zmienilam. Co myslicie o tej wersji ??  🙂

wątek zamknięty
asds   Life goes on...
15 marca 2009 00:25
Ten kawałeczek ala nogi konia z lewej jakos tak dziwnie wyglada
wątek zamknięty
Noir_Licorne   Im not perfect...nor pretty...im just me...
15 marca 2009 00:35
Nog dodawac nie chcialam, po prostu pomyslalam ze tak bedzie wygladac bardziej jak 'r' a nie 's'  🙄 Hmm...teraz sama juz nie wiem...jakies sugestie co moznaby zmienic??  😀
wątek zamknięty
Noir Licorne- moim zdaniem teraz jest ok. Tak mogłoby zostać, choć mi osobiście to akurat logo nie podobało się zbytnio od samego początku.  😉
A co do tego, że nazwa mało czytelna.....Przecież pod logiem jest napisane "Jarpol Dream Factory".
wątek zamknięty
Całkiem fajnie wyszła wersja Noir_Licorne, prezentuje się o wiele lepiej niż to co zaproponował profesjonalista.

tunrida, bardzo słuszna uwaga - skoro pod spodem jest podana nazwa, to może można sobie pozwolić na lekką nieczytelność jednej literki?
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
15 marca 2009 08:44
takie było założenie że skoro podpisto to wlogo można pozwolić sobie na odrobinę szalństwa. choć idealnie byłoby gdyby samo logo bez podpisu mogo funkcjonować oddzielnie
wątek zamknięty
do mnie też chyba najbardziej przemawia ostatnia propozycja Noir_Licorne 🙂 całkiem fajnie to wygląda
wątek zamknięty
deborah, i o to właśnie chodzi. Szaleństwo szaleństwem, ale nijak ten konik (który wg mnie super by w ogóle wyglądał sam jako znaczek firmowy) nie przypomina litery P. Zdecydowanie lepiej byłoby nim zastąpić literę R, a skoro podpis jest pod spodem, to argument, że my wiemy o jaką nazwę chodzi, jest już nieaktualny.

To co zaproponowała Noir_Licorne, jest dość koślawe jak dla mnie i logo straciło na przejrzystości, ale sam pomysł jest ok i sądzę, że wystarczyłoby zamienić tego Waszego konika miejscami i byłoby optymalne 🙂
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
15 marca 2009 16:57
Noir Licorne poszła w fajnym kierunku

pamiętajcie że pod spodem jest nazwa napisana czytelnie!

pierwotka wersja była o tyle fajna, że to R mogło funkcjonować samodzielnie, np na mniejszych produktach i być rozpoznawalne.
nowe wersje sa do kitu.
wątek zamknięty
16 marca 2009 10:29
propozycja nadesłana przez nie zalogowaną obserwatorkę wątku

trochę ją podrasowałam

co myślicie?

edit: w barwach bliższych barwom firmy
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
16 marca 2009 10:40
mnie się podoba, bo jest element derkowy.

A w czrwieni i bieli jak by to wygladało? Koń biały, czerwona derka, na jakimś np. szarawym tle? Nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało, ale spodobało mi się wcześniejsze nawiązanie do barw narodowych.
wątek zamknięty
Deborah Moim zdaniem zupełnie nie trafiony pomysł, wyszedł jakiś dziwoląg na dwóch nogach  🤔 Ja Pol i coś bardzo dziwnego w środku...  🤔

Poprzednie pomysły dużo bardziej mi się podobały 😉

wątek zamknięty
derka do bani jak dla mnie, bo zniekształca sylwetkę konia. brzydko też obcięta ta stojąca noga. Szeczerze mówiąc to zastanawiałam się co ten koń robi. Czy idzie jakoś koślawo w bok, czy idzie do przodu. Pewnie przez tę derkę. Nie wiem. Tamten znak o wiele bardziej mi się podobał. Ten koń nie przypomina litery R...
wątek zamknięty
16 marca 2009 10:47
Sierra, które poprzednie? pierwotne czy te ostatnie?

edit:
może zmienić przenieść nieco do tyłu to rozcięcie na derce. jeśli chodzi o anatomię nóg, jest owszem do poprawki, ale to zarys w sumie na szybko krzywymi zrobione..
wątek zamknięty
Konik niestety dalej nie przypomina literki R
wątek zamknięty
16 marca 2009 10:51
ustaliliśmy już, ze skoro jest podpis to R nie musi być czytelne dosłownie.
wątek zamknięty
Te zdecydowanie do mnie bardziej przemawiały, zwłaszcza to na czarnym tle. Wariacje na jego temat również, zdecydowanie bardziej niż te dwa zaproponowane jako ostatnie... 😉

wątek zamknięty
Mi się najbardziej podobało logo które wygrało(?) To z biało czerwoną literą R po przemianie, uważam że jest to świetny pomysł, bo podkreśla polskosc firmy, a pod spodem dodałabym napis Jarpol Dream Factory i wszystko byłoby jasne😉
wątek zamknięty
deborah, to nie ma co kombinować, bo pierwsze zaproponowane były najlepsze, choć ja zamieniłabym chociażby na próbę tego konia z R, w wtedy i wilk byłby syty i owca cała. Ale generalnie zgadzam się ze Sierrą.

Skoro podpis jest, to nie ma co szukać dalej i nas pytać.

Mi się najbardziej podobało logo które wygrało(?) To z biało czerwoną literą R po przemianie, uważam że jest to świetny pomysł, bo podkreśla polskosc firmy, a pod spodem dodałabym napis Jarpol Dream Factory i wszystko byłoby jasne😉

nie no umarłam  😵 Nie ma jak postulowanie podkreślania polskości flagą i łączenia tego z angielskim podpisem. No błagam, litości.
wątek zamknięty
16 marca 2009 11:02
mi tez się podobaja ale zdania sa podzielone.
trochę sie obawiam, ze ten konik P samodzielnie będzie wyglądał jak wąż z końską głową.
jest jeszcze taki pomysł:

i taki (nadesłany przez grafika):
wątek zamknięty
on niestety wyglada jak znak zapytania w ksztalcie weza zakonczonego konskim lbem.
wątek zamknięty
dla mnie już bardziej jak dżin z lampy 😀 Ale dla mnie wcale niezły na samodzielny znaczek. Jeśli się tak przypatrzyć temu tragicznemu znaczkowi ES...

to znaczek Deb o wiele bardziej wygląda jak koń.
wątek zamknięty
16 marca 2009 11:07
aurelia,  to samo mój chłop mówi.. że dżin 😀 albo znak zapytania 🙂

ten eurostar to jak firma co autostrady buduje 😀
kolejna wersja
wątek zamknięty
Deb, a jakby ciut znaczek jeszcze obrócić w lewo o kilka stopni?

Bo dla mnie konik wygląda na maźniok R i chyba najbardziej mi się ta wersja podoba.

A nic innego ci profesjonaliści nie zaproponowali?
wątek zamknięty
16 marca 2009 11:19
no niby jak Dżin z lampy - no ale to może znaczyć "spełniamy marzenia" 😀
wątek zamknięty
R to już prędzej w linie zadu da się wpisać niż głowy
wątek zamknięty
16 marca 2009 11:21
ale chyba nie wypada, żeby koń się do klienta zadem odwracał :P
wątek zamknięty
no niby jak Dżin z lampy - no ale to może znaczyć "spełniamy marzenia" 😀

Też o tym pomyślałam i nawet fajnie koresponduje to z tym Dream Factory
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.