No cóż, szału nie ma... W Małopolsce było ciężko się wstrzelić z terminem, bo co tydzień coś (przynajmniej jeśli chodzi o skoki). Ale fajnie, że Solka coś robi. Ogłaszają te zawody na stronie? A w Pszczynie jakiś klub, ośrodek?
azazu93 Ochaby stadnina? Robią jakąś infrastrukturę tam po drugiej stronie drogi?
jestemzlasu tak, jest nawet pensjonat dla koni 🙂 Zaczyna to jakoś powolutku odżywać
azazu93, no co Ty?! 😀 super.
aczkolwiek szkoda, że musiały po drugiej stronie powstać dinozaury żeby Ochaby znów zaczęły funkcjonować. 🙄 i znów cała infrastruktura tworzona na nowo.. 🙄
Ciesze się że moge być dziś głosicielem dobrej nowiny 😀 Mam nadzieje że jakieś zawody bedą organizować, może nie w tym sezonie ale w przyszłym fajnie by było 🙂
Z tym odżywaniem Ochab to chyba lekka przesada.
Pensjonat może i jest - ale działa to na zasadzie udostępnienia boksu w stajniach, które przecież już dawno istniały, poza tym nie oferują niczego poza tym. Nie ma ujeżdżalni, problemy z wypuszczaniem koni, tereny praktycznie żadne 🤔.
Ludzie którzy kupili stadninę mają tyle wspólnego z końmi co ja z baletem i mało im zależy aby to wyglądało tak jak kiedyś 😕
Starej kadry już praktycznie nie ma i na razie działa to na zasadnie - "jakoś to będzie"
Byłam tam szukając miejsca dla mojego konia, bo niestety stajnia w której chciałam stanąć, notorycznie nie ma miejsc i rozmawiałam z właścicielami.
Wywarli na mnie bardzo negatywne wrażenie.
Mają nadzieję tylko i wyłącznie na rekreację, która przychodzi z Dino Parku i tyle...
Klubu już też nie ma...
królowa śniegu to chyba masz jakieś stare informacje, ujeżdzalnia jest i to profesjonalna - pełen drenaż, piasek, przeszkody itd. Z halą mają ruszyć w tym roku- wiem od samego właściciela. Problemu z wypuszczaniem nie ma ! Pani Iwonka się tym zajmuje, konie cały rok mają dostep do marchwi, owsa, jęczmienia w razie potrzeby, siana. Boksy ścielone słomą, duże przestronne, z poidłami i żłobami. Jest karuzela dla koni, lonżownik. Wiadomo że w okresie zimowym jak leje czy pada mocno śnieg konie nie są puszczane. Co tam przejeżdżam ( a jest to dosyć często) to konie zawsze są na pastwisku czy padoku- sama pani Iwonka mi mówiła że przez okres zimowy raczej konie sa na padok puszczany bez trawy żeby nie zadeptały tego z czego będą korzystać w reszcie roku. Moim zdaniem jest tam bardzo fajnie i zmierza to w dobrym kierunku, wiaodmo już nie na taką skale jak było np 10 lat temu ale jest fajnie już 🙂
Elfik fajnie by było, bo w tym roku mam szanse trochę postartować chociaż w amatorkach bo na regionalne to troche więcej i kasy trzeba mieći lepszego konia ;p
/ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie
nakarzynka planowane są w Ikarionie jakieś towarzyskie zawody? Jeśli tak to w jakim orientacyjnym terminie 🙂
Tak, planowane. Miały być 29-30 marzec ale że to jedyny termin który p. Ania znalazła dla nas to się konsultujemy w tym terminie
a zawody wstępnie planujemy na 13 kwietnia tylko muszę się rozeznać czy wszystkim będzie pasować bo to niedziela przed świętami jest
dawaj znać jakby co i wklejaj propozycje 😉
nakarzynka oczywiście skokowe ?
Nakarzynka a u was ujezdzenie czy skoki?
skoki 🙂
propozycje będą dzisiaj wieczorem 🙂
Dziewczyny spotkanie w Zbrosach 22-23 marzec ?
OOO 😀 to czekamy 🙂
equi.dream ja będę tylko 22 jak coś xd
Hm. A szłoby. 🙂 Oczywiście nie wiem co będę robić 22, ale w kalendarzu nic tam nie ma bardzo pilnego, więc.... 🙂
No to czekamy na propozycje zawodów 🙂
a nóż się uda przyjechać 😉
Ja chyba też tylko 22 będę.
Sankaritarina powinnam mieć do tego czasu obiecane wędzidło (nie zapomniałam, jeszcze nie dostałam po prostu) :kwiatek:
Oooo, super, super :kwiatek:
bo ja to zapomniałam 😡 Tzn pamiętałam, że ktoś mi miał pożyczyć wędzidło.... ale jakie i kto.... 👀 😡 Chyba sobie zapiszę jakieś przypomnienie.
piszę tu, bo w częstochowskim wątku wątpię, że ktoś odpisze 😉 lub zrobi to z "lekkim" opóźnieniem 🙄
Chciałam się dowiedzieć czegoś o stadninie w Widzowie, wszystko po trochu 😉
Vesna prowadzi jazdy ujeżdżeniowe czy skokowe ? I to samo pytanie do espérer, bo to dość ważne żeby wskazać Ci takie miejsce 😉
skokowe 🙂
strzemionko koleżanka tam pracuje, co chcesz wiedzieć dokładnie ?
A więc
zawody odbędą się 6 kwietnia, start : godz. 10.00
konkurs nr 1 - klasa 0- konkurs dla dzieciaków - drągi na ziemi
konkurs nr 2 - mini LL - do 50 cm
konkurs nr 3 - LL do 90 cm
konkurs nr 4 L- do 100 cm
miejsce : konkurs nr 1 i 2 - hala, konkurs nr 3 i 4 - jak pogoda pozwoli to na zewnątrz - podłoże piaskowo- gliniaste
nagrody : flo, nagrody rzeczowe za I-III miejsce
wpisowe: 1 konkurs- 30 zł, cały dzień 50 zł
max po 2 przejazdy w jednym konkursie
zapraszamy 🙂
equi.dream to mamy chyba wspólną koleżankę 😉
strzemionko ja do Widzowa mam szalone 10km, informacje z grubsza to: warunki dla koni super: duże boksy, niekończące się pastwiska, dobre karmienie i opieka, hala z kwarcem, karuzela (choć nie wiem czy już oddana do użytku) myjki wewnętrzne, w dodatku niedrogo 😉
nakarzynka dziękuję za wrzucenie propozycji 😉
Do kiedy są zapisy, bo muszę rozkminić czy sama pojadę czy z kimś 🙂 no i na co konia sie przygotuje :P
equi.dream, Szalona - dzięki. Najbardziej mnie interesuje hodowla, nie wiem właściwie o co zapytać... Jak macie jakieś wiadomości na ten temat to będę wdzięczna 😉
strzemionko Zależy co chcesz na temat owej hodowli wiedzieć... Jakie mają ogiery można zobaczyć na ich stronie internetowej, młodzież najlepiej zobaczyć na żywo, aczkolwiek kiedyś na stronie był zaprezentowany któryś rocznik. Prawie wszystko to folbluty, bo to był od zawsze ich kierunek hodowlany. Chcesz kryć? Kupić coś ich hodowli?