telefony komórkowe

Czy na forum jest ktoś, kto aktualnie użytkuje nokię lumię 820? Chyba mam dość mojego sfatygowanego samsunga i rozważam kupno nowego telefonu.
Ma ktoś doświadczenie?
Ja mam 920, jutro Ci się dam pobawić 😉 Jest super!
Fajnie  😀 Jak gdzieś wyczaję to 920 w okolicach 700-800zł, to i w nią będę celować. Nie śpieszy mi się, ale pomacać pomacam jak mogę  😀iabeł:
Mechanika ich działania jest identyczna, różnią się chyba tylko pikselami w aparacie
To ja sie podłącze. Konkretny model: Xperia J (albo jak ktos ma inna Xperie).
Pierwsz 2-3miesiące smigała mega szybko, nie wieszała sie na grach, nie zacinała...
Pamięć telefonu 562 zajęte, 94,53 wolne
Pamięć wewn. wolna 1,3GB z 2 GB
Karta sd dodatkowa: wolne 8,67GB z 14 GB

Czy usunęcie czegoś z pamięci WEWNĘTRZNEJ coś daje? Czy ktoś ma doświadczenie w tych kwestiach?
Co najbardziej w Xperiach zamula telefon?

Ja mam SP i pomogło mi zrobienie po prostu formata 😉 (czyli przywrócenie ustawień fabrycznych)
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
22 lutego 2014 17:40
BlueHorse
Polecam aplikację Clean Master, można ją pobrać za darmo poprzez Sklep Play (teraz chyba wszystkie Xperie go mają), przy uruchomieniu program sam robi wszystko za Ciebie, usuwa to, co niepotrzebne i zwiększa wydajność procesora.
Pauli => Dziękuję 😉  :kwiatek:
Kochane revoltowiczki - zmieniam telefon i mam za duży wybór! Czy któraś z was miała telefon: Samsung Galaxy Core Plus, Samsung Galaxy Trend Plus, LG Swift F5 II lub LG Swift L9? Czy któryś z nich jest wart polecenia, generalnie słyszałam że LG są słabe i sama nie wiem.. daliby jeden do wyboru to nie byłoby problemu ;p
ash   Sukces jest koloru blond....
26 lutego 2014 11:23
alnama, Lg może nie tyle co słabe (choć ja przeklinam w żywy kamień i odliczam dni do wymiany telefonu) to serwis mają do d***y!!!! Nie polecam, bo jeśli coś się zepsują to będą tak naprawiać, że nie naprawią na 100% a w kartę napraw wpiszą "aktualizacja oprogramowania".
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
26 lutego 2014 13:05
Już za parę dni odbiorę Sony Z1. Dawno nie miałam sonego, bo ostatnio używałam samsungów i już nie mogę się doczekać 🙂
Ja mam lumie 820 i kocham system, ale cos jest mu z mikrofonem, nie wiem czy to akurat tylko mojej.
Czy jest możliwość wymiany CAŁEJ obudowy w telefonie Samsung galaxy s3 mini? Da się to zrobić samemu, czy w serwisie? I jaki to mógłby być koszt?
Arimona, każdy telefon może mieć jakąś wadę, byleby była do ew naprawy.
Fajnie, że polecacie, zbieram kaskę w takim razie 🙂

Mój obecny telefon już ledwo zipie, system się wiesza w zasadzie codziennie. Chcę zrobić szybko zdjęcie - zawiecha, potrzebuję szybko zadzwonić/napisać smsa - zawiecha. Masakra :|
Już za parę dni odbiorę Sony Z1. Dawno nie miałam sonego, bo ostatnio używałam samsungów i już nie mogę się doczekać 🙂

Ja mam od tygodnia i to zdecydowanie najlepszy telefon jaki dotąd miałam  😜
03 marca 2014 12:41
OOO to mam nadzieję, że ja też będę zadowolona. Tylko doczekać się nie mogę kiedy zadzwonią, żeby odebrać  🤣
Bischa   TAFC Polska :)
03 marca 2014 13:32
Czy ma ktoś może Blackberry i używa na nim instagram?

Nie chcę zakładać specjalnie tematu, ale czy ktoś wie, czy da się uzywać Instagramu na komputerze? Z tego co widziałam, jest opcja tylko na telefony.
Bischa   TAFC Polska :)
03 marca 2014 13:55
Ok, dzięki :kwiatek:
OOO to mam nadzieję, że ja też będę zadowolona. Tylko doczekać się nie mogę kiedy zadzwonią, żeby odebrać  🤣

Na pewno, bo jest super. Niektórzy mówią, że cegła, ale dla mnie ten duży ekran to wielki plus, zupełnie przestałam używać tabletu, komputer odpalam o połowę rzadziej, nawet bateria spokojnie wytrzymuje te 2 dni, a myślałam, że będę musiała się obkładać ładowarkami  😉
Ma ktoś Xperie L? Dobrze widzę że w smsach niema emotek?
04 marca 2014 10:49
Arroch to mnie zaskoczyłaś z tą baterią, bo ja tez się nastawiłam, że będę musiała mieć zawsze i wszędzie ze sobą ładowarkę 😉
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
04 marca 2014 12:19
ChemiK
A patrzyłaś w ustawieniach klawiatury?
Wchodzisz do wiadomości, tak jakbyś chciała napisać sms-a, kiedy naciśniesz przycisk wyboru symboli (u mnie oznaczony 12!?), na klawiaturze pokaże Ci się numeracja i zestaw symboli, na samym dole przy klawiszu spacji, po prawej będzie przycisk ustawień, wchodzisz w ustawienia klawiatury, potem wygląd klawiatury i powinno być coś takiego jak przyciski dodatkowe, po wybraniu tej opcji wyświetli Ci się możliwość ustawienia emotek, jako dodatkowego przycisku na klawiaturze 😉

Mam wprawdzie Xperię SP, ale one chyba działają na tym samym androidzie, więc pewnie u Ciebie jest podobnie 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
07 marca 2014 14:18
Potrzebuję kupić na poniedziałek etui do IPhona takie na ramię, jak mają biegacze.
Na allegro widzę ceny od 10 do 70zł. Czy gdzieś stacjonarnie kupię w takich cenach czy tylko allegro?
ChemiK, ja mam Lke (i jestem zakochana)
Normalnie ikonki się robią - ja zawsze wpisuje ręcznie typu : )
Chcąc,  nie chcąc - muszę się przymierzyć do zakupu telefonu.
Czy może ktoś z Re-Voltowiczek posiada telefony: IPhone 5C lub 5S, Sony Xperia  Z2 lub Z1, HTC One?
Ewentualnie są w stanie powiedzieć co będzie najlepsze?  :kwiatek:
Na pewno cenię dobry aparat, no i łatwość w obsłudze  😉
Olaa1002, ja mam co prawda 5, ale bym sie nie zastanawiała- 5S 😉
Mam 5s i uwielbiam go😉 zdecydowanie polecam🙂
Xperia jest mega  😜 tylko duża dosyć, ja nie wzięłam jej głównie dlatego, że mi się nie mieściła w dłoni :/ ale zależy co lubisz 🙂
borkowa.   silesian team
26 marca 2014 18:13
ma ktoś xperie t? 🙂
Olaa1002, zdecydowanie iPhone. Ja mam 4s od 2 lat i pierwszy raz nie narzekam na telefon po takim czasie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się