A więc wiem "z pierwszej ręki", że na Ukrainie jest gorzej, niż podają media. Ukraińcy przyjeżdżają do Polski z nastawieniem, że nie będzie do czego wrócić...
Mnie osobiście bardzo irytuje ignorancja władzy wobec społeczeństwa - po internecie krążą już zdjęcia naszych wojsk jeżdżących po całym kraju - ale nam dalej będą wmawiać, że to tylko ćwiczenia 🙄
http://www.wykop.pl/ramka/1889692/przegrupowanie-w-polskiej-armii-w-zwiazku-z-kryzysem-na-ukrainie/Kto tu napisał, że wojna nie leży w niczyim interesie?! Ludzie, wojna to BIZNES. Broń, amunicja, ropa, pojazdy, to wszystko generuje ogromne pieniądze.
Martwi mnie tylko postawa USA w tej sprawie - bo to, że Putin nic sobie nie robi z pogróżek widzi cały świat - ale Obama albo udaje, że tego nie widzi, albo na prawdę ma kiepskich doradców. Kraj który chce o sobie mówić jak o największym mocarstwie świata, w tym momencie nie robi nic i daje się jeszcze w konia robić (delikatnie mówiąc). Obawiam się tylko, że jeszcze długo pozostaną z boku...
A Putin, no cóż, drugi Stalin. Krył się z tym dobrze przez tyle lat, a teraz uważa się za nieśmiertelnego i nietykalnego władcę wszechświata...