Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Ricinusa polecam bardzo. 🙂
galop- To spróbuję. A jak stosowałaś? Jak długo? Po odstawieniu laktacja się nie pogorszyła znowu?
Homeopatia to kompletna bzdura. Działa jak placebo, zwłaszcza jeśli się w to wierzy. 😁
I zwłaszcza w przypadku laktacji, bo jak doświadczone doradczynie laktacyjne mawiają: "mleko jest w głowie, a nie w piersiach". I to potwierdzam.
A chyba mogę śmiało powiedzieć, że takiej batalii o laktację jak ja, to nikt z nas tu zgromadzonych nie stoczył. Stosowałam WSZYSTKO, łącznie z tymi kulkami homeopatycznymi.
A laktacja ruszyła tak naprawdę dopiero, gdy udało mi się wyluzować emocjonalnie.
Spróbuj też zasięgnąć rady w La Leche League.
Macie na zwolnieniach dwa znaczki:
-chory musi leżeć
-chory może chodzić.
Jeżeli macie chory może chodzić, to możecie powiedzieć, że byłyście na spacerze i guzik WAm zrobią.
Ale jeżeli macie, że leżeć, no to pozamiatane. Ratuje Was tylko pobyt u lekarza w tym dniu.

Dokładnie. Ja też gdyby mi przyszła kontrola z KRUS powiedziałabym, że byłam na spacerze, bo to zalecana forma aktywności. A moja praca to dźwiganie, machanie widłami, grabiami i jazda konna, czego lekarz prowadzący ciążę zabrania.
Dla mnie zanim zaczną szukać powinni sprawdzić opis stanowiska pracy.
Dziewczyny która chce jeansy z panelem na 74 cm? Dostaliśmy od Lewka i Adam już nie włazi 😉 Idę jutro na pocztę, mogę wysłać.

maleństwo Tobie też postaram się jutro paczuszkę wysłać, tylko kartonu nie mogę odpowiedniego znaleźć w domku 😉
opolanka   psychologiem przez przeszkody
02 marca 2014 16:53
aszhar, dzięki, oglądałam ten ustnik z lovi, ale ponoc się z niego wylewa. Chyba kupie ten aventu.

sznurka, jeszcze nie dawałam, bo... nie było kiedy 😉 jutro sprobuje. Podpowiedz, jak duży powinien być?
Mazia urodziła dzisiaj przed południem!!!
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
02 marca 2014 16:57
😅  😅 no to extra !! I jak to szybko poszło ! Ale się cieszę !!!
maleństwo   I'll love you till the end of time...
02 marca 2014 17:05
Muffinka, na spokojnie, naprawdę 🙂

Łał, gratulacje dla Mazi! i witamy Joasię (?)
aszhar - dziękuje  :kwiatek: widzę, że używane też w przystępnych cenach, rozważę przy wyborze 🙂

Mazia - GRATY!!!!!  😅
Mazia gratulacje 😉
02 marca 2014 17:15
Mazia gratulacje 🙂
Mazia, i ode mnie gratuulacje🙂🙂
nika77, bo emma to wiejski merol😉 mi hamulec nie opadał, raczej cieżko chodził😉 ale to landara😉 chociaż ja nie ogarnialam maclarena parasolka i nie bardzo swojego silver crossa, a tak wszyscy chwala parasolki

oj landara, nie potrafię tym wjechać do żadnego sklepu w okolicy, nie mieszczę się🙂 Mam wersję spacerową, również jest ogromna, spokojnie dwoje dzieci się mieści🙂
Za to gondola x-landera w zderzeniu z emmą mikra taka, że aż mi się źle patrzy na upchnięte dziecko 🙂
Parasolka na fazę chodzenia jeszcze daleko przede mną.
Kupiłam nosidło beco, to które linkowała Julie  :kwiatek: mam nadzieję, że dojdzie i że oryginał, choć i tak nie poznam, chyba że podpowiecie mi jak....Czy one, te nosidła, mają jakąś rozmiarówkę? Może być za małe lub za duże? Dodam, że grzecznie odczekałam, bo link nie był dla mnie.
Czy spotkałyście się z uczuleniem na pokarm(marchewka) , które wystąpiłoby tylko na linii czoła i włosów? Żadnych objawów z brzucha? Możliwe to?
Zakładam (lekarz też ) zbieg okoliczności, ale wątpliwość została, bo rozwijało się od polizania łyżeczki marchewki, nasilało z ilością marchewki i zniknęło równo z odstawieniem marchewki. Nie leczone niczym. Lekarka stawia na ciemieniuchowate coś podrażnione potem, albo łojotokowe. Fakt pogoda jest "trudna" .
Mazia gratulacje  😅 😅 😅

Dziewczyny jak któraś szuka śpiworka, to są na przecenie w Tesco. Wg mnie ładne 😉
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
02 marca 2014 17:47
Mazia gratuluje  :kwiatek:
Mazia gratulacje !
bera na ile przecenione ? Jak byłam ostatnio wisiały po 79 zł
equi.dream, 39,95
(Ja tam zawsze czekam z gratulacjami, aż się świeżo upieczona mama pojawi 😉 )

Tristia, Jeszcze jedna ważna rzecz mi się przypomniała.
Czy jest pewne, że Twój ssak nie ma za krótkiego wędzidełka (pod językiem, lub też pod górną wargą)?
Gdyby ktoś raczył zauważyć to u Gabrysia, to pewnie nasze karmienie wyglądało by od początku inaczej. 🙄
Kami   kasztan z gwiazdką
02 marca 2014 19:00
Dziewczyny jak któraś szuka śpiworka, to są na przecenie w Tesco. Wg mnie ładne 😉

Uważajcie ze śpiworkami - u nas się kompletnie nie sprawdziły  🙁 Miałam chyba 62cm to był za szeroki w ramionkach i zlatywał. Dostałam potem od mamy większy, ale Monia już się obracała i śpiworek jej się plątał między nogami i się wściekała. Dla mnie trochę strata pieniędzy.

Mazia gratulacje  😅
Ja śpiworka w ogóle nie kupuje, jeden dostałam używany i nam starczy 🙂

Za to mam mega dylemat bo znalazłam w  bardzo okazyjnej cenie mutsy urban rider gondola+spacerówa (tylko starsza wersja, gondola montowana z ramką) lub jedo fyn 4DS tak samo za śmieszne pieniądze i nie mogę się zdecydować  😵
maleństwo   I'll love you till the end of time...
02 marca 2014 19:07
Idrilla, a miałaś okazję np. w sklepie pomacać (= popchać) te wózki? Może to rozwiałoby wątpliwości, któryś po prostu by się Tobie lepiej prowadził?
Idrilla, Mutsy.
Mazia gratulacje  😅
to teraz chyba moja kolej....  😉
Idrilla,
Teraz sama musisz zadecydować.
Mutsy i Jedo jak dla mnie są niezniszczalne.
Mutsy jest mniejszy po zlozeniu i lepiej ma rozwiazana blokadę osi wystarczy jeden klik.
To co bym w Mutsy zmienila to większy wiatrolap w gondoli i jej wielkość bo jest troszke mala.
Jedo ma za to gondole gigant i spory wiatrolap. Wada Jedo to ciezko chodzący hamulec nozny.
Jedo jest również dużo większy po zlozeniu i cięższy.

Ja osobiście wybrałabym Mutsy ze względu na to ze chcesz wóz typowo terenowy. A model Urban rider nadaje sie do tego najlepiej
Skłaniam się bardziej ku Mutsy dokładnie z tych powodów, które podałaś. Gondola faktycznie mniejsza ale młody rodzi się na lato więc nie muszę się martwić tym czy zmieści mi się w zimowym śpiworku bo wtedy już będzie w spacerówce pomykał. Waga i wielkość przy aucie kombi to drugorzędna sprawa choć jak zobaczyłam zdjęcie złożonego Jedo w kombi to lekko zwątpiłam - zajmował większość bagażnika. Powiem Wam, że nie sądziłam że to będzie taki trudny wybór ten wózek 😜

aszhar - waham się konkretnie nad tą jedną aukcją, którą Ci zalinkowałam bo cena jednocześnie kusi ale i budzi niepokój czy jest gdzieś haczyk 😉
opolanka, zeby zmieścił sie w łapę ale wystawał z zaciśniętej łapki, bi takie małe dziecko nie ma takiej umiejętności by zjeść z polotwartej ręki, nie wiem czy rozumiesz
Zapytaj muffinki, jej tez radzilam ziemniaka.
Seksta   brumby drover !
02 marca 2014 20:16
Mazia gratulacje! ! 💃
Tak jak lubię być w ciazy, tak zazdroszczę,  że jesteś już po 🙂

bera7 dzieki za cynk, skorzystam 🙂 lubię bardzo bobasowe przeceny w tesco 🙂
02 marca 2014 20:18
bera7, mi się info przyda, bo akurat moje dziecko śpi w śpiworku 🙂

sznurka, no wiem o co chodzi, podobnie jak z flipsami 😉
bera bardzo przydatna informacja, dobrze, że się wstrzymałam z zakupem 😉
Irdilla polecam obmacać oba w sklepie i wtedy podjąć decyzję. Prawie kupiłam maxi cosi, który się okazał kompletną klapą po obejrzeniu w sklepie. Potem miałam fazę na Quinny i też po pojeżdżeniu sobie po sklepie odpuściłam. Mamy się takim pojazdem jednak bujać szmat czasu, warto dokładnie obejrzeć, pojeździć, składać i rozkładać, żeby się potem nie wkurzać 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się