Busse York też w granacie 😉
halo, Caira, to ja się spróbuję podowiadywać :P jeden z kolegów - plastyków bawił sie kiedys aerografami, kojarzę ludzi malujących nimi auta (no dzieła sztuki....), może lakiernie itp. kilka razy trafiłam na strony malujących kaski... mogę popisać.
kurcze.... a zamówiłam czarny ten kask (casco mistrall plus - dzieki za porady 😉 ), żeby klasyczniej było i "jak to będzie wygladac -taki bialy z błotem na butach" ;] no niby błota u nas nie ma i nie ma jak powstać...no ale może jednak czarny bardziej wszechstronny. kolejny będzie z bialym albo brąz 😉))
- granatowe też sa. nawet z połyskiem 😉
i w ramach tej klasycznej elegancji będę szukać jak zrobić lustrzany hahaha 😀

Ja,pośród innych mam ten 🙂 granat lakierowany
DressageLife, a co do tego kasku "lustrzanego". Gdzie go wypatrzyłaś? (Po za tym że wbrew pozorom nie na straganie u pana Mietka, tylko w Internecie :hihi🙂
czy ktoś z Was ma może kask SAMSHIELD? Potrzebuje najlepszej możliwej ochrony
:kwiatek:
Dziewczyny! Jak pod względem budowy wypada Casco Mistrall do GPA? Mistrall jest rzeczywiście taki płytki?
Dziewczyny,
Czy któraś z was jeździła w Casco Spirit? Jakie odczucia? Polecacie? W moim starym Masterze miałam system regulacji Discfit, tutaj widzę inny Ergonomic. Jak się wam sprawdza?
Losia, jestem pewna, iż ktoś z re-volty ma widziałam nawet na zdjęciu. Ale nicku za Chiny sobie nie przypomnę...
asds, spirit to po prostu champ w innym obiciu 😉. Niezła ta wentylacja, choć mi się w każdym głowa poci, bo ja mam mnóstwo włosów i niestety tendencję do pocenia się głowy nawet bez nakrycia. Ta regulacja też fajna. Są dodatkowe poduszeczki jak już się ubije wypełnienie.
Hej dziewczyny
Od pewnego czasu poszukuje nowego kasku...
Wkoncu wybór stanął na:
1.gpa speed air
2.samshield
3. Charles owen 💘
W ostatnim jestem zakochana ale nie wydaje mi sie zbyt przewiewny...
A to jest to ,na czym mi najbardziej zależy...
Kask MUSI zdawać egzamin w czasie letnich treningów 😉
Powiedzmy ze ceny maja takie same 😉
Zastanawiałam sie jeszcze czy nie zaoszczędzić trochę kasy i nie kupic lamicella ventexa(ventexu ,what ever :hihi🙂
Pomożecie ? Przejechałam praktycznie cały wątek i nie moge nic znaleźć ;p
Cyga ja, kosci cale a pofrunelam z niezlej wysokosci nad przeszkoda.
Serio? Nikt nic nie wie ?! A moze ktoś sie orientuje jak z wentylacją w samshieldach ?
Da sie obejść bez mokrej głowy po treningu czy raczej niekoniecznie... Bo wiem ze gpa chwalą pod tym względem 😉
gossu, jeszcze kaski usg są baaardzo przewiewne. Idealne dla córek z rodzicem hipohondrykiem. 😂
ma ktos moze porównanie mędzy casco mistrall plus a hamp?
wentylacja, wygoda, wyglad, skuteczność itd?
Piaffeczka, ten lusterkowy kask (nie wiem o co chodzi z bazarowym szykiem,dla mnie jest super 😍- choć z drugiej strony ja wszystko mam błyszczące...) jest wynaleziony na jakiejś włoskiej stronie-model to KEP Mirror.
Co do kasków GPA to także polecę,mam taki egzemplarz,aktualnie jeździ w nim siostra,ale jak jeszcze używałam go na stałe to ten przewiew w tych wielkich ''muchach'' jest super,jak klimatyzacja 🙂
No i są trwałe,pierdyknęłam w nim głową raz w słup (moje gapiostwo,nie wina konia :hihi🙂 i nic się nie wydarzyło,zaś w kasku Harry's Horse rąbnęłam głową o ścianę bo koń odskoczył na ścianę,głowa cała ale kask równo na dwie połówki
Ja jak zwykle mam mega problem z decyzjami i nie mogę wybrać, który lepszy. Najorsze, że nie bardzo mam je jak przymierzyć.
Teraz mam ten:
http://sklep.bergo.pl/fair-play-pro-team-kask i podoba mi się jak wygląda, tyle że wentylacja w nim jest okropna plus ma już kilka lat i czas zmienić.
przejrzałam kilka stron i wybrałam kedy, tylko teraz nie wiem,
ten,
http://sklep.bergo.pl/kask-ked-pasoczy ten?
http://sklep.bergo.pl/ked-allegra-kask-jezdzieckiktoś coś? 👀
Pisalam juz o Allegrze, nawet wstawialam zdjecie, bardzo go lubie🙂
ja też jeżdżę teraz w Allegrze. póki co nie miałam go okazji przetestować przy 30C, ale ogólnie na plus.
faith no właśnie przez Ciebie odkryłam Kedy ;D tylko chyba nikt sie nie wypowiadał o Paso albo coś mi umknęło.
aaga84, co do kasku fair play - za 120 zł kupisz helo ridera, nie wiele drożej helo ridera pluz, ew. york yoko.
Piaffeczka ale ja mam tego fair playa. I już nie chce więcej kasków w tym stylu. Teraz chce kupić coś z lepszą wentylacją.
aaga84 paso mialam w rekach, fajny 🙂 w srodku wlasciwie taki sam jak allegra, szczerze mowiac nie widzialam powodu zeb doplacac te paredziesiat zl i wzielam allegre 😉
faith,
czy mi się wydaje na zdjęciach, czy masz tę wzorkową allegrę?
Może jakaś fotka real z bliska 😉
Mi sie wizualnie chyba bardziej paso podoba. A skąd miałas w rękach? 🙂
ms_konik zgadza sie, mam wzorkowa allegre, chyba baroc sie ten kolor nazywa, niestety z bliska fociszow nie mam, tylko na glowie, strzele cos w niedziele jak bede w stajni🙂
aaga84 ano to juz kwestia gustu🙂 moj ulubiony sklep w szczecinie jest dystrybutorem, wiec moge macac do woli😉
Mam zamiar kupić nowy kask i byłam już przekonana do casco mistarlla , ale pojawiły się Kedy 😜
Nie mam pojęcia co wybrać casco mistrall czy ked allegra . Ktoś doradzi ? 😀
Wiki*, ja osobiście w życie keda na głowie nie miałam, ale w casco nie pasuje mi żyłka przy regulacji. Jakoś taki dziwnie mi z nią, ma wrażenie, iż za chwilę się rozczepi.