Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

Busse York też w granacie 😉
halo, Caira, to ja się spróbuję podowiadywać :P jeden z kolegów - plastyków bawił sie kiedys aerografami, kojarzę ludzi malujących nimi auta (no dzieła sztuki....), może lakiernie itp. kilka razy trafiłam na strony malujących kaski... mogę popisać.
kurcze.... a zamówiłam czarny ten kask (casco mistrall plus - dzieki za porady 😉 ), żeby klasyczniej było i "jak to będzie wygladac -taki bialy z błotem  na butach" ;] no niby błota u nas nie ma i nie ma  jak powstać...no ale może jednak czarny bardziej wszechstronny. kolejny będzie z bialym albo brąz 😉))

- granatowe też sa. nawet z połyskiem 😉

i w ramach tej klasycznej elegancji będę szukać jak zrobić lustrzany hahaha 😀

Ja,pośród innych mam ten 🙂 granat lakierowany
DressageLife, a co do tego kasku "lustrzanego". Gdzie go wypatrzyłaś? (Po za tym że wbrew pozorom nie na straganie u pana Mietka, tylko w Internecie  :hihi🙂
czy ktoś z Was ma może kask SAMSHIELD? Potrzebuje najlepszej możliwej ochrony
:kwiatek:
ChingisChan   Always a step ahead! :)
01 marca 2014 22:47
Dziewczyny! Jak pod względem budowy wypada Casco Mistrall do GPA? Mistrall jest rzeczywiście taki płytki?
asds   Life goes on...
01 marca 2014 23:07
Dziewczyny,

Czy któraś z was jeździła w Casco Spirit? Jakie odczucia? Polecacie?  W moim starym Masterze miałam system regulacji Discfit, tutaj widzę inny Ergonomic. Jak się wam sprawdza?
Losia, jestem pewna, iż ktoś z re-volty ma widziałam nawet na zdjęciu. Ale nicku za Chiny sobie nie przypomnę...
asds, spirit to po prostu champ w innym obiciu 😉. Niezła ta wentylacja, choć mi się w każdym głowa poci, bo ja mam mnóstwo włosów i niestety tendencję do pocenia się głowy nawet bez nakrycia. Ta regulacja też fajna. Są dodatkowe poduszeczki jak już się ubije wypełnienie.
🙂
Hej dziewczyny
Od pewnego czasu poszukuje nowego kasku...
Wkoncu wybór stanął na:
1.gpa speed air
2.samshield
3. Charles owen  💘
W ostatnim jestem zakochana ale nie wydaje mi sie zbyt przewiewny...
A to jest to ,na czym mi najbardziej zależy...
Kask MUSI zdawać egzamin w czasie letnich treningów  😉
Powiedzmy ze ceny maja takie same   😉
Zastanawiałam sie jeszcze czy nie zaoszczędzić trochę kasy i nie kupic lamicella ventexa(ventexu ,what ever :hihi🙂
Pomożecie ? Przejechałam praktycznie cały wątek i nie moge nic znaleźć ;p
Cyga ja, kosci cale a pofrunelam z niezlej wysokosci nad przeszkoda.
🙂
Serio? Nikt nic nie wie ?! A moze ktoś sie orientuje jak z wentylacją w samshieldach ?
Da sie obejść bez mokrej głowy po treningu czy raczej niekoniecznie... Bo wiem ze gpa chwalą pod tym względem 😉
gossu, jeszcze kaski usg są baaardzo przewiewne. Idealne dla córek z rodzicem hipohondrykiem.  😂
ma ktos moze porównanie mędzy casco mistrall plus a hamp?
wentylacja, wygoda, wyglad, skuteczność itd?
Piaffeczka, ten lusterkowy kask (nie wiem o co chodzi z bazarowym szykiem,dla mnie jest super  😍- choć z drugiej strony ja wszystko mam błyszczące...) jest wynaleziony na jakiejś włoskiej stronie-model to KEP Mirror.

Co do kasków GPA to także polecę,mam taki egzemplarz,aktualnie jeździ w nim siostra,ale jak jeszcze używałam go na stałe to ten przewiew w tych wielkich ''muchach'' jest super,jak klimatyzacja 🙂
No i są trwałe,pierdyknęłam w nim głową raz w słup (moje gapiostwo,nie wina konia :hihi🙂 i nic się nie wydarzyło,zaś w kasku Harry's Horse rąbnęłam głową o ścianę bo koń odskoczył na ścianę,głowa cała ale kask równo na dwie połówki
DressageLife,  :kwiatek:
Ja jak zwykle mam mega problem z decyzjami i nie mogę wybrać, który lepszy. Najorsze, że nie bardzo mam je jak przymierzyć.

Teraz mam ten: http://sklep.bergo.pl/fair-play-pro-team-kask i podoba mi się jak wygląda, tyle że wentylacja w nim jest okropna plus ma już kilka lat i czas zmienić.

przejrzałam kilka stron i wybrałam kedy, tylko teraz nie wiem,

ten,  http://sklep.bergo.pl/kask-ked-paso
czy ten?  http://sklep.bergo.pl/ked-allegra-kask-jezdziecki

ktoś coś?  👀
Pisalam juz o Allegrze, nawet wstawialam zdjecie, bardzo go lubie🙂
ja też jeżdżę teraz w Allegrze. póki co nie miałam go okazji przetestować przy 30C, ale ogólnie na plus.
faith no właśnie przez Ciebie odkryłam Kedy ;D tylko chyba nikt sie nie wypowiadał o Paso albo coś mi umknęło.
aaga84, co do kasku fair play - za 120 zł kupisz helo ridera, nie wiele drożej helo ridera pluz, ew. york yoko.
Piaffeczka ale ja mam tego fair playa. I już nie chce więcej kasków w tym stylu. Teraz chce kupić coś z lepszą wentylacją.
aaga84 paso mialam w rekach, fajny 🙂 w srodku wlasciwie taki sam jak allegra, szczerze mowiac nie widzialam powodu zeb doplacac te paredziesiat zl i wzielam allegre 😉
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
06 marca 2014 22:18
faith,
czy mi się wydaje na zdjęciach, czy masz tę wzorkową allegrę?
Może jakaś fotka real z bliska 😉
Mi sie wizualnie chyba bardziej paso podoba. A skąd miałas w rękach? 🙂
ms_konik zgadza sie, mam wzorkowa allegre, chyba baroc sie ten kolor nazywa, niestety z bliska fociszow nie mam, tylko na glowie, strzele cos w niedziele jak bede w stajni🙂
aaga84 ano to juz kwestia gustu🙂 moj ulubiony sklep w szczecinie jest dystrybutorem, wiec moge macac do woli😉
Mam zamiar kupić nowy kask i byłam już przekonana do casco mistarlla , ale pojawiły się Kedy  😜
Nie mam pojęcia co wybrać casco mistrall czy ked allegra . Ktoś doradzi ?  😀
Wiki*, ja osobiście w życie keda na głowie nie miałam, ale w casco nie pasuje mi żyłka przy regulacji. Jakoś taki dziwnie mi z nią, ma wrażenie, iż za chwilę się rozczepi.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się