M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)
Dworcika, kochana, albo musisz mieć umywalkę głębokości max 40cm, ale za wąska ta łazienka w tym ustawieniu.
emptyline, przeczytaj jeszcze raz co napisałam na temat ustawienia w łazience i wymiarów jakie podałam 😉
Dworcika, też bym dała wannę pod okno. zrobi Ci się ustawniejsza łazienka. Nie wyobrażam sobie mieć w łazience umywalki wielkości takiej do WC. Myjąc buzie woda kapie po łokciach i ląduje na podłodze. Ja bym dała blat długi z umywalką a pod blatem miejsce na pralkę czy kosz.
nada - cudna brama!!😀 ale możesz też wkręcać dzieciom że to kręgiel😉 natomiast jakbyś chciała coś z tym zrobić to może wydłubać w miarę płytkie ale widoczne promienie poniżej "główki"?🙂 u góry przecież nie muszą być a nie musza być wypukłe tylko właśnie wydłubane!😉
do mnie dzisiaj dotrą antyramy😀 także wieczorem akcja wieszania zdjęć na czerwoną ścianę🙂😉 tylko dalej mi meble nie przyszły do sypialni🙁(
Ja to bym tę główkę ucięła tak, żeby brama wyszła w kształcie fali.
to jest KRĘGIEL = ta brama ;-)
eloise ja też marzyłam o białej jednolitej podłodze. W planach miałam żywicę epoksydową ale zbyt wiele osób mi ją odradziło.
A dlaczego Ci odradzali?
Mój przyjaciel zajmuje się wykonywaniem takich podłóg w Niemczech (u nas jeszcze nie jest to aż tak popularne), zresztą sami w domu mają właśnie białą żywicę epoksydową i jedynym minusem jest to, że jest biała. Ale wykonanie super! Co prawda w szpilkach chodzić nie można, no ale kto w domu lata po szpilkach? 😀 Każda podłoga (poza kamieniem) od szpilek się zniszczy.
Ja co prawda jestem zwolenniczką kamienia na podłodze, ale ta żywica u przyjaciół robi naprawdę fajne wrażenie.
bera7, taki pomysł chodzi mi po głowie. A co z tego wyjdzie, to w sumie będzie wiadomo, jak już tam wejdę, zrobię ściany i podłogi i wszystko pomierzę.
No dziewczyny, dzisiaj samej mi ta moja brama humor poprawia jak czytam Wasze pomysły 🙂😉 hyhyhy, na razie musimy wybudować domek, zaaranżować 0,5 h zieleni i może znajdzie się ktoś kto podejmie się małego liftingu fallusa 😉
Był dzisiaj facet z prezentacją urządzenia wielofunkcyjnego o nazwie Robocleaner- czyści, odkurza, trzepie, nawilża powietrze, w lecie chłodzi. Na pokazie urządzenie rewelacyjne ciekawa jestem jak w życiu, czy specjaliście się z tym? Może ktoś ma? Proszę o opinie.
To co ta maszyna wyciągnęła z moich dywanów i materaca przerazilo mnie, a jestem osobą lubiącą porządek.
Euforia_80 my w domu mamy robocleanera, spisuje się świetnie już od chyba dwóch lat. Przez nieuwagę i nie wymienianie filtra spalił się ale wysłaliśmy na gwarancje i dzięki Bogu przysłali nowy 🙂 nigdy nie wrócę już do normalnego odkurzacza bo to co on zbiera a co zbiera robocleaner to niebo a ziemia 🙂 szczerze polecam 🙂
Jak masz jakieś pytania to PW 🙂
Hera poszło PW
a czy ktos jeszcze spotkał sie z tym urządzeniem?
CuLuLa szafeczka jak tra lala. piekna! bardzo mi sie podoba 🙂 co to za drewno?
ja z pytaniem o lozka...posiada ktos lozko kontynentalne (hotelowe/amerykanskie) ? macie jakies doswiadczenia?
Gienia-Pigwa, z tego co pamiętam, to szafka miała być z tego samego drewna co drzwi, a drzwi są dębowe. (drzwi już tu kiedyś wstawiałam, są w mojej galerii)
Teraz robią się szafki do łazienki, bo zęby nadal myję w wannie.
CuLuLa, suuuuper! właśnie czegoś takiego potrzebuje - długie na 3m i wąskie na 45cm, a więc raczej tylko stolarz.
ash, takie wymiary to rzeczywiście chyba tylko stolarz. A co ja się naczekam na te meble to moje....
CuLuLa, faaaajne - właśnie takie coś do chowania różnych rzeczy, a jednocześnie nie zawalającego cały pokój 😀
Kochani, poradzilibyście mi jakąś stronę z pomysłami na kolorystykę pokoi - coś a'la galeria z różnymi aranżacjami? Mam ochotę pomalowac pokój - żeby było żywo, wesoło (mam na myśli zieleń-kwaśne jabłuszko, turkus, pomarańcz, intensywny róż) Chcę zobaczyc, jak najlepiej wyważyc te kolory, aby nie dostac oczopląsu 😉
ikarina, Ty chcesz je wszystkie w jednym pokoju? Jeśli tak to zrób jedną ścianę w pasy po prostu, inaczej faktycznie dostaniesz oczopląsu. 🙂
CuLuLa jeśli można wiedziec jaka cena tego cudeńka?
ikarina może tutaj coś znajdziesz
http://www.homebook.pl/inspiracje 🙂
cranberry, pojęcia nie mam, ponieważ będziemy płacić za wszystko razem jak zrobi. Jak się dowiem to napiszę.
Ma ktoś może kontakt do osoby, która robi meble na wymiar w Warszawie? Chodzi mi głównie o półki/szafki wnękowe, etc. I najlepiej żeby było w miarę niedrogo :kwiatek:
Przy okazji żeby nie było całkiem OT, wrzucam zdjęcia wizualizacji kuchni:

i jedno z łazienki (wybaczcie, jeszcze nie wszystko gotowe 😉)
Claudine starczy Ci tyle blatow?
a czy mi sie wydaje czy ash nie wrzucala zdjec ze swojego pieknego mieszkania?!? 😉
Nie wydaje Ci się, ash wrzucała tylko same beznadziejne foty swojego pięknego mieszkania, cały czas czekamy na porządne 😀
Claudine dawaj więcej zdjeć!!!!
Hiacynta tez!!!
nerechta, tez mi sie wydaje ze mało blatu, bo potem sie postawi ekspres, toster, tu sie susza naczynia i nie ma gdzie kanapek robić. Miałam tak w poprzednim domu tylko tam nie było jak pofikac z blatami. Ale było potem to uciążliwe bo brak było powierzchni roboczej.
Kochane, wrzuciłam kilka fot. Czekam na zawieszenie zasłon i szafki w łazienkach. Jak tylko to będzie to coś Wam tu wrzucę 🙂
Czekamy z niecierpliwoscia!
A co powiecie na nowa mode? 😀
Hmm, dzięki dziewczyny, chyba rzeczywiście macie rację... Tylko nie wiem co z tym mogę jeszcze teraz zrobić- w sensie kuchnia raczej będzie mała ze względów metrażowych. I raczej na chwilę obecną i mój bardzo wątpliwy talent do gotowania 😉 będzie wystarczająca.
Julit- zdjęć będzie więcej jak posprzątam 😉