e-book
Kotlet nie odłożę, musiałabym czekać ze 2-3 miesiące dłużej, a w tym czasie na pewno trafią się ważniejsze wydatki... Więc szukam czegoś, co będę mogła kupić w marcu.
Ja też chciałam kupić coś tańszego, ale jednak dorzuciłam trochę i nie żałuję. Co prawda nie mam Kindle tylko Onyx, ale jestem zadowolona. Nie mam wifi, ale nie potrzebuję, bo od internetu mam laptopa.
Z tego co przedstawiłaś to jak dla mnie drugi odpada, bo te zwykle świecące ekrany strasznie męczą oczy. W młodym wieku może i się tego nie czuje, ale po jakimś czasie to naprawdę jest różnica.
Co do EBOOK Thalia OYO to bateria trzyma bardzo krótko i pamięci nie ma zbyt wiele.
Wszystko zależy od tego co kto oczekuje od takiego urządzenia.
Nie mam wielkich oczekiwań- wręcz jak przeczytałam, że baterie w niektórych trzymają tydzień to miałam takie oczy 😲 bo myślałam, że tak 1-2 dni to max 😉
Chodzi mi tylko o czytanie książek w pdf(będę z chomika ściągać) i... w sumie tyle 🤣 Jakby miał wi-fi to fajnie, ale nie jest to niezbędne kryterium. Szukam czegoś naprawdę prostego, zwyczajnego i bez bajerów. Po prostu nie wszystko mogę w bibliotece znaleźć, a książki to za drogi wydatek jeśli chodzi o moje tempo czytania. Jak pisałam mogę dać max 250zł.
a może coś takiego
http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=6257772387&p2=6258237402Przynajmniej mają wyświetlacz E-Ink, wytrzymuja ok 2-3 tyg.
Przy sprzedaży internetowej (z wyłączeniem rezerwacji w sklepie internetowym i zakupu zarezerwowanego sprzętu w sklepie stacjonarnym RTV EURO AGD) możesz zrezygnować z zakupionego produktu bez podania przyczyny składając oświadczenie o odstąpieniu w terminie 10 dni od daty otrzymania produktu. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Tak podaje sprzedawca.
O, nie pomyślałam o tym 😀 Zafiksowałam się na allegro 😉
Hm... a może pojeżdżę po tych różnych RTV/AGD i sobie pomacam te ebooki? W sumie mogłabym "ręcznie" zobaczyć, co mi pasuje.
4,3 cala to malutko, za malo na wygodne czytanie. Patrz sobie w gazetki reklamowe wszystkich sklepow ze sprzetem, trafiaja sie super promocje na e-readery 🙂 I koniecznie idz do sklepu pomacac 🙂
ja bym mimo wszystko poszukała nawet używanego Kindla, bo używam już ponad rok i to jest rewelacja! Tablet też mam, ale nie wyobrażam sobie na nim czytania czegokolwiek poza prezentacją na uczelnie... oczy by mi padły po jednej książce...
Baterie w kindlu to ja ładuje co 2 lub 3 ale tygodnie :P
PDFy się kiepsko czyta na Kindlu...
jak się da przekonwertować to nie jest tak źle, ja właśnie czytam 😎
Jak już zajrzałam to powiem, że dostawa z amazona to mistrzostwo - zamawiałam czytnik w piątek po 20 a we wtorek przed 12 był u mnie, z czego cały dzień na polskim cle.
Już jestem uzależniona!
Ja pdf-y przerabiam na epub i jest ok.
Długo zastanawiałam się nad wyborem, ale ostatecznie mam tego onyxa i jestem mega zadowolona. Niestety ja przy świecącym ekranie nie mogę długo siedzieć, bo oczy mnie bolą a na czytniku, mogę spokojnie cały dzień czytać. Kindla prawie miałam, ale pan który miał mi go sprzedać przywiózł nie tego co chciałam i ostatecznie poszłam do sklepu i kupiłam to co mam 😉 A w zasadzie po przeczytaniu 10 książek zakup właściwie się zwrócił 😉
PDFy się kiepsko czyta na Kindlu...
można przerabiać online pdfy na mobi lub epub, także wyjściowy format książki to żaden problem 😉
ja tak samo przerabiam pdfy na mobi i wszystko mi smiga na kindlu
Tak zachwalacie tego kindla... chyba faktycznie odłożę i się skuszę. 300zł wystarczy na takiego najzwyklejszego, najtańszego?
na allegro jak najbardziej
[url=
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kindle+classic&search_scope=category-110212]
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kindle+classic&search_scope=category-110212[/url]
ale nie wiem jak z gwarancją wtedy, na amazonie trochę powyżej 400 zł jeśli się nie mylę😉
gwarancja jest zawsze jak się zarejestruje w amazonie 🙂
CzarownicaSa, ja mam najprostszego i jest mega!
jak przerabiacie pdfy?
online converter? czy calibre na kompie?
online, bo calibre coś mi szwankował na windows 8 🙂
Calibre a jak mi się tekst nie podoba to obrabiam w Sigil 😉
Mam ONYXa i jestem bardzo zadowolona. CzarownicaSa, moja kumpela w zeszłym roku kupiła jakiś czytnik (TrekStor czy coś w tym stylu) w merlinie za nieduże pieniądze, używa bardzo regularnie i jest zadowolona.
zastanawiam się nad czytnikiem, dokładnie tym z linku, Kindle 5
http://www.neonet.pl/amazon_kindle_6_wifi.htmljakieś uwagi, opinie? :kwiatek: nie wiem właściwie, czym się kierować przy wyborze, ale wiem, że Kindle są ogólnie polecane 😁 na lepszą wersję nie mam i tak kasy, więc nie szukam. jak nie ten, to chyba chwilowo żaden.
efeemeryda, ty chyba masz ten model, nadal zadowolona? 🙂
calore, polecam, mam taki sam, pozyczylam Boyowi kilka razy i musial sobie tez kupic.
Za taka cene to nic tylko brac!
kujka, :kwiatek: powiedz mi jeszcze, do niego trzeba coś dokupić, jakiś kabel do ładowania, czy wszystko, co najważniejsze, jest w zestawie?
calore, bierz Kundelka 5 bez zastanowienia! 🙂 jest cudny, bateria długo trzyma i niesamowicie wygodnie się czyta 🙂 przy okazji odpowiem też na Twoje pytanie do kujki - wszystko powinnaś dostać w zestawie, łącznie z gwarancją i instrukcją obsługi (która bądź co bądź przydaje się przy pierwszym włączeniu) 😀
calore, potwierdzam: wszystko jest w pudelku. Plus kundelka mozna ladowac prawie kazda ladowarka do smartfona 😉 koncowki sa takie same.
kaskal94, widziałam na youtube film z włączania go, powinno być ok 🙂
kliknęłam go 😁 dzięki dziewczyny! :kwiatek:
calore, będziesz mega zadowolona 🙂 ja przez pierwszy tydzień w ogóle się z nim nie rozstawałam, czytałam w każdej wolnej chwili.. może to kwestia fascynacji urządzeniem, a może książki, która mnie wciągnęła.. 😉 teraz już nie tak zachłannie, ale też sporo czytam 🙂
ja też polecam 😉 szkoda tylko, że dałam za niego dwa razy tyle! 👿
no i mam "beboka" 😉 czad! na razie mam tylko problem, co przeczytać najpierw 😁
więc gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał, to również polecam. jest jeszcze dostępny w neonet, chociaż widzę, że podrożał o 10zł 🤔