A my już w nowym miejscu. Na razie bez fotek, ale Młody już drugiego dnia wyczuł, że dwa konie, z którymi jest padokowany, to słabe stado i natychmiast zaczął rządzić. Wczoraj nauczył też psa dlaczego nie wolno wchodzić na padoki kiedy są na nich konie i próbował przewrócić opiekunkę. Chłopak zdecydowanie poczuł wiosnę 🏇
hhe nie wiem , ale czy dobrze zrozumiałam , że koń "próbował przewrócić opiekunkę" czy pies ?
ja jutro w końcu jade w teren na nowym siodełku 🙂 juz nie jest slisko w lesie , mroż tylko trzyma i ziemia twarda , ale spacerkiem można sie poszwędac 🙂
Huculska Ostoja, koń 🙂 U nas warunki są w tej chwili idealne. Ziemia jest miękka, ale nie ma błota, śnieg już stopniał i zostały po nim pojedyncze białe plamy. Twardo robi się dopiero późnym wieczorem.
RED DEVIL, opiekunka ma tyle lat praktyki i doświadczenia przy koniach, że komu jak komu, ale na pewno nie Tobie oceniać jej umiejętności.
Kurczak nikt nie jest alfa i omega ja nie oceniam niczyich umiejętności , napisałem tylko ze pewnie sobie nie radzicie. I z całym szacunkiem dla tej opiekunki jeśli Ignas jest u tej osoby co myślę to napewno sobie poradzi 😀
smarcik hmm 🙂 mogę mieć zły dzień i sobie z czymś nie radzić a umiejętności mogę mieć bardzo dobre. Bywają złe dni i dobre. Tak samo nikt nie jest doskonały w tym co robi...
U nas jest jak na wiosne.. Słońce świeci ptaszki śpiewaja a konie szaleją z radości.. Ujeżdżalnia całkowicie obeschła, padoki wiaterek też owiał i wracamy do pracy🙂
Życzę Wam takich warunków jak najszybciej! I oby zima nie wróciła🙂
To ja tak wstawię ostatnie zdjęcie z moim ukochanym kucynkiem, który wyjechał 3 tygodnie temu... Może jak dostanę zdjęcia od nowych właścicieli to powrzucam. Polecam wszystkim hucułki, najcudowniejsze koniki na świecie! :kwiatek:
Ojej, co się stało, że go sprzedałaś ? ostatnio jeszcze wstawiałaś zdjęcia i mówiłaś, że Ci się super jeździ na haku 😉 Młoda mi dzisiaj dała popalić na ujeżdżalni, kilka dni było super, teraz znowu zaczęło się pokazywanie różków 😀 Ma ktoś metodę na sztywnego, tępego hucuła na jedną stronę ? chyba zacznę pracę na lonży..
Kurczak professional choice elite bardzo polecam 😉 mam je u siebie w ogłoszeniach Kinia16322 Ona była już od dłuższego czasu wystawiona no i po prostu udało się sprzedać, powód przesiadka na większego konia 😉
Kinia16322 - Mam podobny problem z moim huculem, przez jakis czas wszystko jest ok ,idzie ladnie pod siodlem i reaguje na pomoce a po kilku jazdach postanawia udawac ze czegos nie umie albo nie rozumie-ot taki tescik pod tytulem "a co zrobisz teraz?" 🙂 W takim wypadku jesli to widzisz ze robi pod siodlem,zsiadaj i pocwicz z nia skrety z ziemi, bo ona to umie tylko sie jej tego dnia nie chce wspolpracowac, ale jak jej pokazesz ze i tak nie wygra to na koniec odpusci 🙂 musisz byc szybsza i sprytniejsza od niej i nie daj sie zrobic w konia ! 😉