Kącik Rekreanta cz. VII (2014)
No dobra, mam co wstawiac i jest okazja, bo ten oto pan 💘 ma dzis 10 urodziny! 🏇

relacje zapewnila
Anderia :kwiatek:
Kujka wow, super wyglądacie! I 100 lat dla Gilka 🙂
A Agabos naprawdę wygląda tu na dużego - albo ty drobniutka 🙂 Fajnie, że wracacie do gry i zapraszam ponownie do nas oczywiście 🙂
Dzionka chyba muszę mu w takim razie faktycznie zrobić jakieś aktualne foty, bo mam wrażenie, że jakoś ostatnio zmężniał... 😉
A ja w odwiedziny zawsze!
kujka, zdrówka i sto lat!!!
kujka, no wreszcie 🙂
100 lat dla Gila!!!!! 💃
100 lat i 100 kg marchewek dla Gilka od 16-letniego (dziś) Eleara 💃 😅 💃 🏇

MonioRek Najważniejsze, że wróciliście do gry 🙂 Zdawaj relację!
kujka 100 lat dla Gilugila! Zdrówka przede wszystkim!
espana Ale powykręcany ten Twój koń, nie dosyć, że do klaty zrolowany to jeszcze na boki 😁 Ale już zupełnie poważnie mówiąc prezentuje się chłopak cudnie. Jednak co łogr to łogr.
Sami solenizanci dziś 😀
Zdrówka kopytnym życzę :kwiatek:
espana, 100 LAT! Jaki on piękny 💘 😍
espana, ach no tak, zapomnialam, ze to tez urodziny Elusia! <3
Sto lat i duzo zdrowka!!
Co tam u Was?
Sto lat dla dwóch pięknych gniadków!
U nas wesoło - ropa w drugim miejscu. Dzionek miał dziś kontrolę i kulawy w pień. Pani wet podłubała i postukała dalej i bach, piękna ropa. To pierwsze, co tak chlusnęło na różowo-biało 4 dni temu to był krwiak, ropa dopiero teraz poszła. Oby był już zdrowy, bo autentycznie boję się z nim stępować w ręku!!
Dzionka - rany trochę słabo- zdrowia dla gniadego - po czym on biegał, że mu się taka ropa robi?
Kujka widziałam foty w puchnących - chłopaka przybyło i chyba się pozaokrąglał tu i ówdzie?
Sto lat dla wszystkich jubilatów!
Dzionka, ło jezuuu, ale bidny. Zdrówka dla Dzionka.
Konie ewidentnie czują wiosnę. Oby przyszła tak na 100% jak najszybciej.
kujka najlepszego dla zwierzaka! :kwiatek:
espana 100 lat! Wygląda jakby kończył 6 lat, nie 16, genialnie się prezentuje! 🙂
Dzionka, ło jezuuu, ale bidny. Zdrówka dla Dzionka.
Konie ewidentnie czują wiosnę. Oby przyszła tak na 100% jak najszybciej.
ash nic mi nie mów ja wczoraj na butach jechałam za dziadkiem- prewencyjnie obcięłam mu żarcie , a i tak mam wrażenie, że on swą energię musi chyba czerpać z powietrza 🤔
bjooork, on sobie zdjął podkowę i najwidoczniej latał z taką przyczepioną na jednym gwoździku po padoku i sobie wgniatał te gwoździe w podeszwę aż nie odpadła - bo w dwóch miejscach na jednym kopycie to już przesada. A że lata jak debil cały czas, to i się pouszkadzał. Mam nadzieję, że już będzie dobrze... Widzę, że twojemu też wesoło - w przypadku dziadka to tylko się cieszyć 😉
ash, dzięki 🙂 no czują czują wiosnę, u wałachów u nas na padoku tylko błoto chlapie, tak chłopaki szaleją.
espana, on jest przepiękny! Mój równolatek, a jednak aż wstyd się przy Twoim pokazać (pocieszam się zawsze, że "to po prostu inny typ" 😉) Stóweczka!
Dzionka, bo ropy są złośliwe! Łosiowi zamiast pójść wydłubaną dziurą, poszła obok i zrobiła przetokę. A dziad nic nie pokazał, przetoka ujawniła się dużo później przy struganiu... I łaził jak idiota z jedną tylną podkową, aby tę dziurę osłonić od błota 🙂 Niech się Dz nie wydurnia i zdrowieje, no!
Dziękuję za życzenia 🙂
U nas zastój i bezrobocie, w trakcie diagnozowania rozkułam go zaraz przed wielkimi mrozami, więc jak poszedł na grudę to macał kilkanaście dni. Teraz już podeszwa się znieczuliła 😉 i w przyszłym tygodniu przyjeżdża doktor na dalsze badania.
dzionka ja chyba jednak wolałabym, żeby mu sodówa do łba nie waliła szczególnie, że ja jednak wolałabym po jazdach w lesie lub na placu zew. nie mieć rąk jak orangutan (do samej ziemi)- a ropa to chyba najlepsza z diagnoz przy kulawiźnie wiec trzymajcie się dzielnie 😉
maleństwo, ja wiem, nienawidzę ropy, mimo że to właśnie najlepsza z możliwych diagnoz przy kulawiźnie. Jak Dzionek ostatni raz był kulawy, czyli 5 lat temu 😉 to też miał ropę i małpa poszła KORONKĄ rozpieprzając mu kopyto i robiąc pionową bruzdę, która schodziła z rok wykrzywiając mu kopyto. A teraz to.
bjooork, nie no, doskonale cie rozumiem 😉 Ja też rąk nie czuję 🙂 Tylko tak sobie myślę, że jednak jak się ma zwierza starszego, to jego wygłupy wkurzają tak "na niby" - nie masz tak? Jak miałam starego psa jeszcze niedawno, to niby się wkurzałam jak coś odwalał albo odbiegał ode mnie na spacerze do innego psa, ale jednak tak naprawdę to się cieszyłam, że taki jeszcze żwawy 🙂
Szczerze to do wczoraj wkurzałam się na niby, ale jak mi się dał wieczorem 'popić i popalić' i parę razy wyrwał (prawie razem z ręką w stawie) to 'na niby' się skończyło - niech się wścieka na padoku, a nie jak trzeba uczciwie popracować. A ja naiwnie myślałam, że po wycisku od trenera starszy biedny konik będzie obolały ...
Dziękujemy za zyczenia :kwiatek:
bjooork, prawda, przybylo go i zaokragla sie, co gorsza nabiera w tym tempa, wiec jestem strasznie ciekawa, jak bedzie wygladal i chodzil latem. Apetyt rosnie w miare jedzenia 😉
A konie czuja wiosne chyba wszystkie, moj tez wlacza tryb kroliczka z duracela.
Dzionka, o masaaakra z ta ropa! I ona jest dalej jeszcze w tych samych okolicach, co krwiak?
espana, ależ on jest cudny! też się tak napala na własne boki? znam jednego takiego pana, któremu włącza się tryb "jestę ogierę, będę się wąchał pod pachami", jak się go podrapie w okolicy łokcia... nie podszczypuje ani nic, tylko się wącha i chrumka. nie zrozumiem, czemu akurat to miejsce jest takie wrażliwe... niestety nie mam aż takich ładnych wygibasowych fotek 😉
Dzionka, w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia - miejmy nadzieję, że jak już zeszło wszystko, to Dzionek szybko poczuje się lepiej. :kwiatek:
sumire on "wącha" się pod pachami lub w pachwinach gdy obok jest inny koń, którego nie może powąchać (za ogrodzeniem), więc wącha siebie i kwiczy robiąc wykop przednią nogą 😉
Super odmiana 💘
Libella,Mąka, Shantowa, Piaffallo, MonioRek, dziękuje ślicznie 😡 :kwiatek:
breakawayy, nie mogę doczekać się źrebaczka, wszystkie Wasze dziecziaczki są piękne 😍
espana, mój ulubieniec, najpiękniejszy 💘 Wszystkiego najlepszego dla ogierzyska!
kujka, profi wyglądacie! U Was też super zmiana! Jeśli to nie tajemnica - z kim jeździcie? W "puchnących" widać mega zmianę - zupełnie inny koń 🙂 No i wszystkiego najlepszego życzę Gilkowi 😉
Dzionka, zdrówka życzę!
kujka wszystkiego najlepsiejszego, duuuużo dużo zdrówka! :kwiatek:
espana Wam również wszystkiego naj naj! Ja poproszę więcej, dużo więcej fotek, uwielbiam go 😜. No i jak najwięcej zdrówka dla przystojniaka, dawaj znać co u niego 😉
sumire śliczne konisko, ma taką iskierkę w oku 😉
Nirv dziękujemy :kwiatek:
edit: jeszcze się wcisnę z kilkoma zdjęciami, które dostałam 😉
Jeden koń, dwa, już trzy 😁

i najmłodszy
sumire alee ładny łogr !
espana najlepszego dla koniska! Ależ on wygląda, nie dałabym u 16 lat
kujka Wszystkiego najlepszego wujciu Gilku 😀 W końcu zdjęć się doczekaliśmy (od święta :P), bardzo ładny widok 😉
breakawayy co niedobiega to dowygląda hehe
Nirv bez ciśnieia zazwyczaj lepiej wszystko wychodzi jak widać 🙂
Wchodzę dziś rano do stajni a tu "Co TY robisz w stajni tak rano?| 😁 Ale nastraszyła nie, nie mogła wstać... A moja panikarska natura dała o sobie znać 👀
kujka-wszystkiego, naj, najlepszego dla Gilka, a raczej Kulka 🙂 Ale fajny się zrobił 😜
espana-niezmiennie jestem zachwycona urodą Twojego ogra, jest fantastyczny 😍 Dużo zdrówka mu urodzinowo przesyłam :kwiatek:
espana, wczoraj o Was rozmyślałam 😎 Wszystkiego najzdrowszego dla Elusia! 🙂 Jest pięknym przykładem że koń w dojrzałym wieku może być w takiej super formie! Szybkiego powrotu do zdrowia! 🙂
kujka Duużo pociechy z Gilka Ci życzę, żeby Wasza współpraca zawsze była tak owocna jak jest teraz! Oczywiście zdróweczka dla Gileczka!
Kasija jaka pozycja! No ja też bym panikowała.
Nirv bardzo miło dla oka oglądać Pamsa w takiej formie 🙂 Super 🙂
bjooork no nieźle! A jego wiek już taki niewinny..
Dzionka wesoło masz! Może napar uspakajający mu zaparzaj przed spacerkiem ? 😉 Zdróweczka!
Shantowa ładności 😍
Zarzucę jednym zdjęciem z Fuerczowskim 🙂
sumire śliczne konisko, ma taką iskierkę w oku 😉
Ano ma, ma - zachowuje się czasem jak pięciolatek (no dobra, podobno jak miał 5 lat, ogierzył się o całe niebo bardziej)... A ma prawie 23 😉
Serio 23? Wcale nie widać wieku!