Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Dzionka no to szybkiego dochodzenia do siebie dla Dzioneczka🙂😉)
Losia i Epikea sto lat dziewczyny!
maiiaF, faith ogrmne dzięki dziewczyny :kwiatek:
Dzionka jestem przeszczęśliwa z tego powodu. To śmieszne, ale "najeździć" się nie moge 🤣
Burza, widziałam te fotki 🙂 Często przeglądam ten wątek, ale mało tam piszę 🙂
xxmalinaxx, zdjęcia super, klimatyczne! 🙂 Też mnie zdziwił ten brak kasku, zwłaszcza po wypadku.
gryglodor, Losia, spóźnione najlepsze życzenia 🙂
Thymos, dzięki, podziałało! :kwiatek:

My po parkurach i było... super! 🤣 Kucuś był baaardzo dzielny, skakał wszystko i fajnie dał się prowadzić 🙂 Trochę patrzył, ale nie było problemu 🙂 W efekcie mamy pierwsze wspólne flot 🙂 Wrzucę trochę fotek, wybaczcie, ale baardzo się jaram! 🤣 :kwiatek:

Runda honorowa:

Rozprężenie:

Skoki:

A tutaj w tle pan, od którego Diego załapał się na cukierki 😁 Ma się ten urok osobisty 😁

I już uciekam! :kwiatek:
kujka, uhh to na pewno 😉

xxmalinaxx, kurde dbaj o własne zdrowie! nie ma 100 metrów, dostałaś żółtą kartkę nie? po co Ci ryzyko? 🙂

Losia, sto lat mojej ulubienicy ale za przeproszeniem- siksa 😀

wymodelowana, gratuluję! 🙂 kucyk ma bardzo dobre oczy 🙂

Ja dziś poszłam z wizją jazdy, skończyłam z miłą lonżą- bo czemu nie? 🙂 10 stopni, słoneczko, na parkurze przyjemne podłoże.
A i Piorek uśmiechnięty i gwiżdżący energią 🙂
wymodelowana dzięki, fajne fotki z zawodów 🙂
Burza już się wypowiedziałam w tej kwestii i temat uważam za zamknięty 🙂

Losia stooo lat dla Rudej! A co do pensjonatu, patrząc na jakość jedzenia u mnie, czasem wolałabym karmić sama... 😀
Nam z Pamirem nieoficjalnie minęły 3 lata jak jesteśmy razem 🙂 Właśnie jakoś na początku lutego 2011 zaczęłam go dzierżawić. Nie wiem kiedy to zleciało 😉
Przejrzałam sobie z tej okazji stare zdjęcia. Na dwóch pierwszych są jedne z pierwszych jazd z moim koniem. Dwa kolejne, są z lata 2013 roku. Wiele się nie zmieniło, bo my to nawet chyba nie jesteśmy rekreantami (patrząc po większości zdjęć z jazd tutaj wrzucanych 😉). Ale koń stał się znacznie przyjemniejszy do jazdy i trochę mu się wyrosło i zmężniało, spektakularnej zmiany jednak nie ma  😉
Pamirowa gratuluje i sto lat dla was 🙂😉)) pewnie ze jest zmiana, najwazniejsze ze tobie sie dobrze jezdzi🙂
wymodelowana o jak fajnie! gratulacje 😀 tak przy okazji to widac ze ten twoj kucys ma kawal powera w zadku  😁
Burza faktycznie sie usmiecha 😀 swietne zdjecie 🙂
Burza, dziękuję :kwiatek: Bardzo dobre oczy? Nie do końca wiem o co chodzi, szczerze przyznam. Piorek wyszedł mega uroczo na tym foto! 💘
xxmalinaxx, :kwiatek:
pamirowa, po tych fotkach widać zmianę, widać, że jeździ się przyjemniej 😉 Stu lat razem!
faith, dziękujemy! :kwiatek: Oj, zdecydowanie ma 😁
faith, cukierkowe śmieszki 😀 zawsze działają 😉

wymodelowana, no dobre oko, pozytywne, miłego konia 🙂
Wymodelowana bardzo fajny ten Twój Kucyś 🙂
Burza, aaaa, o rany, nie zatrybiłam 😂 Dziękuję w takim razie i przyznaję rację - baaardzo miły z niego dzieciaczek 🙂
Libella, :kwiatek:
wymodelowana, gratki 😅
pamirowa, życzę kolejnych wspólnych miło spędzonych lat  🙂
burza, to podobnie jak u nas, wiosna, temperatura mocno na plucie,konie tryskają energią, tylko nadmiar zimowej sierści nam przeszkadza. 😉

brzezinka a co to kuckę sprzedajecie? jakieś plany na większego konia dla córki?
brzezinka, ale cudownego masz zwierzaka. *.*
Donia, dokładnie tak, sprzedajemy bo powoli zaczynam rozglądać się za czymś większym dla córki a że za dużo darmozjadów na stajni i nie mam miejsca na kolejnego ogona to muszę wybrać "mniejsze zło" i coś sprzedać. 🙂
ZetkaEmka dzięki  :kwiatek:
wymodelowanawielkie gratulacje @@@@ pięknie się prezentujecie !
Burzauwielbiam piorka on taki zadbany jest 😉)) i jak mu się oczka błyszczą
pamirowasuper wyglądacie a zamiana jest bardzo duża najważniejsze to wspólne zadowolenie
brzezinkamoj koń dziś po galopach wyglądał jak ścierka, lało się z niego a ponoć ma być jeszcze cieplej 😉 w okolicach początku marca zapowiadają nawet 16 stopni!

ja tam się ciesze z pierwszych jazd na dworze choć rzeczywiście konie mają energii jak odrzutowiec mój mimo że wagi ciężarowej to też nic tylko by galopował 😉
ach i wstawiam dwie focie mojego mężczyzny 🙂 ( hehe ten w domu zaczyna się robić o niego bardzo zazdrosny ostatnio ) tez tak macie?

brzezinka, hihi Piorek idzie do golenia w piątek więc jestem luźna 🙂

burza, zazdroszczę, ja też chciałam to zrobić ale u nas niestety nikt nie świadczy takich usług. 😤 Chyba trzeba będzie zainwestować w maszynkę. 🤣
wymodelowana gratulacje! Wiem po sobie, że taka 'głupia' flotka potrafi sprawić wieele radości!

Burza Piorek ma minę 'daj cukierka!'  😁

pamirowa bardzo ładna zmiana, tworzycie śliczny obrazek 😉

brzezinka Ruda widzę wiosnę poczuła? Moje wczoraj tak szalały, że mało życia nie straciłam  😁

lenka1z o matko zakochałam się  😍 😍

Ja przychodzę się pochwalić swoją 'odpicowaną' bryką  😎 w końcu wygląda jak koń  🏇

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
16 lutego 2014 23:32
bryka odpicowana tylko szkoda że na tle rozwalającego się garażu focia strzelona 😉
maleństwo   I'll love you till the end of time...
17 lutego 2014 07:17
O rany, u Was naprawdę jeździ się już na placu? Jak ja zazdroszczę... U nas wciąż miejscami rozpuszcza się lód, a gdzie go nie ma, jest błoto po pachy. Wciąż hala, plus mój radosny rekonwalescent, któremu dużo nie trzeba - zaczynamy małe kłusy na lonży i dziad stary odkrył brykanie. Może nie bardzo groźne, ale jednak na jego nogę lepiej by było, aby go nie odkrył...

Łoś, prawie 16-letni już, a wciąż jakby młodszy, pozdrawia z miną niewiniątka 🙂

maleństwo, jak możesz go puścić luzem na hali i stoi to nie jest źle! Ja mojego nie mogłam pokazać pani wet ostatnio, bo zrobienie dwóch kroków kłusem przerosło konia - on chciał brykać, galopować i... dębować  🙇 Jego najnowsza umiejętność odkryta w czasie stania teraz. Mam nadzieję, że mu pod siodłem nie wpadnie to do głowy, bo straszne świece wali ostatnimi czasy. Zdrówka dla Łośka, fajnie że już kłusuje.

Dzionek kulawy dalej i strasznie biedny.
Wymodelowana pewnie będę częściej  :kwiatek: Gratuluje udanych przejazdów  😀 Ja już się nie mogę doczekać, aż gdzieś wyruszymy  😜

Faith dziękuje  :kwiatek: tak, tak- styki się przepalają jak na plusie i podłoże dobre do brykania  😁 Trenerka ma problemy zdrowotne i raczej w tym sezonie nie wróci  🙁 Muszę ogarnąć jakieś zastępstwo. Tylko wszyscy biorą 2x więcej i na pewno nie będę mogła jeździć z trenerem częściej niż raz w tygodniu. Fajnie się ta Twoja arabska babka rozwija 🙂
maleństwo u nas na placu już susza 😉 a jeździć da się od zeszłej środy? Ale my mamy maneż na wzniesieniu 🙂
.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
17 lutego 2014 12:00
Dzionka, nie no, ja to trochę żartobliwie piszę. Masz rację - nie jest źle, są dni, że jest grzeczny jak aniołek. Ale też wystarczy, że namiot lekko zafaluje, a on już szuka okazji do podbryknięcia 😉 Tak, myślę, że celowo. Wszystko zależy od dnia, czasem łazimy sobie luzem, a czasem nie mogę go puścić na koło z ręki, bo odlatuje. Ale ogólnie jest nieźle, idzie w dobrą stronę.

Donia Aleksandra, zazdroszczę! No cóż, wiedziałąm niby, na co się piszę, przeprowadzając się na północ 😉

Muchozol, dziękuję bardzo, jesteśmy na dobrej drodze. Na jesieni ja się już wyźrebię, on powinien już być do końca wygojony i wrócimy do jazd 🙂
xxmalinaxx, piękne zdjęcia! Mają klimat 🙂

Kasija, ale ona duża już!

gryglodor, Epikea, Losia, 100 lat!

wymodelowana, gratulacje! Fajny Kucol 😉

pamirowa, gratulację! Życzę Wam wielu kolejnych rocznic 🙂 A zmianę widać bez dwóch zdań!

lenka1z, piękny Fryzio, bardzo fotogeniczny chłopak! On chyba mocno u Ciebie przypakował?

breakawayy, Laleczka! Ona źrebna? 🙂

W końcu na dworze! W tygodniu stajenny zbronował nam plac, całkiem szybko wysechł, podłoże jest super. Wczoraj dotarłam za widnego do stajni więc woziliśmy się na placu. Pamirek miał tyyyyle energii.

brzezinka, lenka1z, breakawayy, baffinka, Muchozol, Nirv, dziękuję bardzo! Cieszę się, że Diego się spodobał :kwiatek:

maleństwo, u nas na razie też jeszcze hala, bo jest jeszcze błoto, niestety 🤔
Dzionka, mam nadzieję, że Dzion szybko wróci do zdrowia.
Muchozol, a cóż to za prezenty? 😉
Nirv, Pamir wygląda jakby trochę więcej mięśni nabrał 🙂
.
Witam,
próbowałam już w wątku o siodłach skokowych, ale może w kąciku rekreanta ktoś mi pomoże 🙂
jakie siodło o profilu skokowym polecacie dla osoby dorosłej jeżdżącej rekreacyjnie (przygodę z jeździectwem zaczęła 1,5 roku temu)

zależy nam raczej na siodle nowym - dopasowanym do konia, ale niespecjalnie wiem do kogo się zwrócić kentaur? stubben? jakiś konkretny model?

pozdrawiam i liczę na Wasze rady
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się