Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

http://tablica.pl/oferta/kon-klacz-wlkp-kara-sprzedam-lub-zamienie-na-siwa-CID103-ID4Vvkw.html

Może nie jest ono za dziwne, acz w pierwszej chwili... "Sprzedam lub zamienię na siwą". Rozumiem, acz  🤔wirek:
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
13 lutego 2014 15:45
Może gra na skrzypcach, ponoć włosy z siwego ogona są najlepsze  😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
13 lutego 2014 15:47
Może to tylko takie zdjęcia, ale... Czy plecy u niespełna 9-latka, przygotowywanego do GP, mają prawo tak wyglądać? http://www.eurodressage.com/equestrian/2014/02/13/fei-dressage-horse-sale-wielhelm
Pytam raczej z ciekawości i niewiedzy, nie dla czepialstwa, po prostu trochę mi to dziwnie wygląda.
Facella, nie, zdezydowanie nie 🤔

Czy to ta sama laska od super-hiper-ekstra konia na Olimpiadę, co tak się wściekał przy piaffie?
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
13 lutego 2014 16:39
na filmie plecy wyglądają lepiej- foty fatalne
Piaffeczka czasami ludzie chcą zamienić na konkretną maść, żeby do pary w bryczce pasowało  😉
Zdjęcia są okropne,nawet chciałam wstawić ale bałam się że zaraz mnie zjadą za nadmierne czepialstwo.
Zresztą na filmie to też z żadnej strony nie jest koń przygotowany na GP,w kłusie biega,zad lata sobie z tyłu,ogólnie rzecz biorąc nie jest zebrany w żadnym chodzie.
DressageLife, mnie się najbardziej podobał piruet 😁
Orzeszkowa,mi też  😁 Jechał go oddzielnie jeździec,tułów konia oraz głowa konia.
Gdzie ten filmik? Nie mogę znaleźc  👀

edit - ło, Jezu, znalazłam - myślałam, że to reklama 😉 I faktycznie, ten piruet... szkoda słów  👍
Facella   Dawna re-volto wróć!
13 lutego 2014 18:08
bjooork, ja w miałam wrażenie, że ten film to jest w ogóle inny koń (-; po zdjęciach ciężko stwierdzić, ale wydaje mi się, że nie ma odmiany na łbie - ten na filmie ma. I w ogóle na zdjęciach wygląda jakoś inaczej. Chociaż to może być tylko moje wrażenie.

ikarina, wydaje mi się, że tak, ta sama, jednak pewna nie jestem.

Ogłoszenie zniknęło - chciałam jeszcze raz obejrzeć film, bo w sumie puściłam sobie tylko urywek kłusa, żeby obejrzeć te plecy i piruetu nie widziałam, a tutaj "Acces denied".
emptyline   Big Milk Straciatella
13 lutego 2014 18:24
Czyli czytają RV... 😀
Nie,po prostu pod postem na eurodressage FB było tyle negatywnych komentarzy  😎
Buuuu nie zdążyłam przeczytac 🙁
Kurcze ja też nie zdążyłam zobaczyć 😕
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
14 lutego 2014 12:06
Nie wiedzialam, ze cob irlandzki to typ welsh pony  😵 🤣
Wystawiając konia na sprzedaż w opcji rasa nie ma "Gypsy Cob" wiec obojetnie co pewnie zostało wybrane...

edit: ort

Prezentuję rosyjskiego konia z ogłoszenia eurodressage
zamowkantar, sprzedasz? 😀
Piaffeczka czasami ludzie chcą zamienić na konkretną maść, żeby do pary w bryczce pasowało  😉

Zdaję sobie sprawę, zresztą sama jeździłam kiedyś prawie rok w stajni, która może sobie pozwolić na 25 zł za godzinę, tylko dla tego, iż wszystkie konie, oprócz prywatnych i dwóch kuców chodziły w zaprzęgu i były siwe.. (NIE! Jedna klacz była kara.... a pozostałe 20 ileś koni siwe....)
Dla mnie jakoś nie siwe konie są szczególnie piękne...  😉

Co do owego Wilchelma... czy ten koń jest dobrze zebrany, czy naprawdę galopuje?
lussi ale chcesz gypsy cob ode mnie? Czy ogólnie konia? Co najwyżej mogę narysować, a że nie mam talentu to oddam za darmo.
14 lutego 2014 15:42
zamowkantar, nie, chodzi o ortografa!
Mój telefon sobie tak poprawił. Nawet nie zauważyłam. Sorry, już poprawiam.
http://tablica.pl/oferta/kon-kucyk-szetland-CID103-ID4P8jj.html#5f3dcbac90
Jakiś masywny ten szetland  🤔wirek:
14 lutego 2014 21:25
Szetland w założeniu ma być krępy, mocno zbudowany. Taki mini zimnokrwisty.
Tylko Amerykanie hoduja nie- masywne szetlandy (no, moze inni tez, ale rasa nazywa sie American shetland pony...  😉 )
Nawet fajnie sie prezentuja  😅
Zdaję sobie sprawę, ale chyba na żywo nie widziałam tego w 100% czystego szetlanda, tylko mieszankę 2 typów.

Ten drugi wygląda odrobinę jak arab...
Nie jestem pewna, ale zdaje sie, ze te amerykanskie szetlandy maja domieszke krwi arabow. Ale glowy sobie uciac nie dam...  🙄
Fajnie, lekko wyglądają. Oglądałam gdzieś ostatnio na youtubie filmiki z zawodów z tymi ich kucykami. Prowadzą je w ręku i hops na przeszkodę 🙂 Niektóre skubańce dobrze wyłamywały :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się