Zawody Towarzyskie:ujeżdżenie,skoki,WKKW - PROMENADA CROSS COUNTRY 1-3 maja 2009

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
13 marca 2009 12:38
dokładnie - przecież o zabawę się mmialo rochodzić ...
Trudność przeszkód krosowych nie mierzy się ich wysokością - i tu jest duże zadanie dla budowniczego , aby dobrał trudnośc przeszkód do poziomu zawodów wkkw.

W zawodach regionalnych klasy LL przeszkody rzadko mają 80 cm .
Powinny być też takie , aby praktycznie KAŻDY koń mógł sobie z taka przeszkodą poradzić.
13 marca 2009 12:45
W zawodach regionalnych klasy LL przeszkody rzadko mają 80 cm

dokładnie. Myślę że organizator (Edek + Kasia) powinni to zmienić bo to jednak nie jest gra o złote kalesony tylko zabawa.

aż boje się myśleć jakie przeszkody w tej klasie LL zafundują na krosie...
Mam nadzieję że zarówno budowniczemu , jak i organizatorom nie zabraknie wyczucia , aby , skąd inąd fajną ideę, nie położyć poprzez zorganizowanie Mistrzostw Swiata.

13 marca 2009 13:26
Mam nadzieję że zarówno budowniczemu , jak i organizatorom nie zabraknie wyczucia , aby , skąd inąd fajną ideę, nie położyć poprzez zorganizowanie Mistrzostw Swiata.

gorąco przyłączam się do tych życzeń.

kasiasci   www.alfahorse.pl
13 marca 2009 20:34
na LL cross będzie 50-60 cm tak jak pisałam wcześniej

Wysokości na skokach w LL będą na pewno też ok 70-80 cm. Podane wartości na stronie są max ( dlatego napisałam "do 90 cm  😉 ). Na pewno budowniczy parkuru i crosu będzie wiedział jaką wysokość ustawić na towarzyskie zawody aby przeszkody były przyjazne. Ani ja ani Ed nie będzie się tym zajmował - powierzylismy to profesjonaliście więc mam pewność że będzie ok  🙂

Nie wartwcie się , zawody na pewno będą przyjazne dla początkujących osób - to jest na główny cel więc zaprasam serdecznie.

Witam Kasiu!!  😅

Może i Ja się wybiore..kupe lat co?  😁
14 marca 2009 07:06
Hej Julia  😀

Oczywiście, że zapraszam baaardzo serdecznie i Ciebie i Marcina 🏇 Twoje dziewczynki też zapraszam. Wiktoria to już taka duża dziewczynka, że na pewno jeździ na konikach  😅 

Kasiasci, to tak w ramach dobrej rady, skoro na parkurze ma stać niżej, to warto żebyście zmienili to w propozycjach. Sporo osób nie czytających revolty może się zrazić niepotrzebnie  🙂
aaaa. ja chcę jechać! ale nia mam konia...  😕
A ja mam pytanie czy ktoś z okolic Izabelina/Koczarg/Łomianek i generalnie płn części Warszawy wybiera się z koniem nad Zegrze na te towarzyskie zawody 1-3 maja? Pytam bo też jadę z koniem wiec można by było się jakoś podzielić kosztami transportu 🙂
Proszę o kontakt na pw lub gg: 1490364
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
18 kwietnia 2009 10:38
Czy jak będzie taka pogoda jak dziś  🙄 to zawody się odbędą?  😡
18 kwietnia 2009 12:14
ale przecież pogoda dzisiejsze jest niezła  na zawody. Bo nie jest za gorąco a lekki deszczyk ktory zresztą juz nie pada zapobiegnie tumanom kurzu.

Ja mam pytania co d kłusów w progr. ujeżdżeniowym. W normalnych L-kach jest tak że można jechać dowolnie albo cały w dosiadzie ćwiczebnym albo anglezowanym. Tu w niektórych miejscach zaznaczone jest że ćwiczebny lub że anglezowany - a  co z pozostałymi kłusami roboczymi?

http://www.pzj.pl/upload/dl/C_WKKW/Przepisy/zal.1_-_pr.klasy_LL.pdf

1.
AC Wjazd kłusem roboczym anglezowanym.W lewo.

2.
EBE Koło w lewo o sr. 20 m. (czyli tu cały czas w anglezowanym?)

E Kłus roboczy cwiczebny.

3.
Pomiedzy K i A galop roboczy z lewej nogi.

4.
CE Koło w lewo o sr. 20 m.Kłus roboczy. (anglezowany czy ćwiczebny?)

5.
A  Step posredni.
F E Step na długiej wodzy.
E Step posredni.

6.
H Kłus roboczy. (anglezowany czy ćwiczebny?)

BEB Koło w prawo o sr. 20 m. (anglezowany czy ćwiczebny?)

B Kłus roboczy cwiczebny.

7.
Pomiedzy F i A galop roboczy z prawej nogi.

8.
C Koło w prawo o sr. 20 m. w galopie rob.
B Kłus roboczy. (anglezowany czy ćwiczebny?)

9.
A Step posredni.
KB Step na długiej wodzy.
B Step posredni.

10.
M Kłus roboczy. (anglezowany czy ćwiczebny?)

HXF Przekatna w kłusie roboczym. (anglezowany czy ćwiczebny?)

11.
A Na linie srodkowa. (anglezowany czy ćwiczebny?)

X Kłus cwiczebny.

G Zatrzymanie i ukłon.

Opuscic czworobok stepem na długiej wodzy w A.
nyelle   buntownik z wyboru
18 kwietnia 2009 12:16
Zu, dziś nad Zalewem jest bardzo ładna pogoda, słoneczko, trochę chmurek ale niewiele 🙂 tyle tylko, że nie ma upału. jeśli będzie taka to na pewno się odbędą 😉
Calathea   Czarny Książę
18 kwietnia 2009 12:19
Chętnie bym pojechała na te zawody z moim grubasem, ale ostatnimi czasy po rekonwalescencji mamy problemy z galopem... więc chyba sobie daruję... Mam nadzieję, że się takie zawody jeszcze powtórzą... prawda?
18 kwietnia 2009 16:16
ups to wybaczcie 😡 bo dziś skończyłam jazdę mokra jak mało kiedy  🏇 ale mam nadzieję że będzie pięknie 🙂
a orientujecie się czy można się jeszcze zapisywać?  😡
nyelle   buntownik z wyboru
18 kwietnia 2009 19:21
Calathea, też mam taką nadzieję 🙂
Zu "WARUNKI UCZESTNICTWA Z KONIEM

1 – Przesłanie na adres alfahorse@poczta.onet.pl FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO do dnia 20 KWIETNIA 2009. Późniejsze zgłoszenia będą podlegały indywidualnym ustaleniom."

formularz zgłoszeniowy jest na stronie 🙂 (http://www.alfahorse.pl.tl/)
18 kwietnia 2009 19:40
oj dzięki nie doczytałam  🙄
18 kwietnia 2009 20:13
Elu - jeżeli chodzi o kłus to w przepisach ( i na kartach do oceny)  jest napisane: " dosiad w kłusie dowolny chyba, że zaznaczono inaczej". Więc tam gdzie jest napisane tylko "kłus roboczy" dosiad jest dowolny.

Zu - czekamy na zgłoszenie  🙂

A jeżeli chodzi o pogodę to na pewno będzie super  😀 zamówiłam. A gdyby nawet była gorsza to nie poddamy się tak łatwo  🏇

Calathea - zawody na pewno się powtórzą i mam nadzieje że nie rjeden raz.

Zawody tuż tuż  😀 a ja coraz bardziej się stresuje tą organizacją  😜

Jejku strasznie szybko te zawody nastąpiło..nie wiem czy przygotuje się z koniem..

PS. Kasiu, Wiki już 2 lata chodzi na woltyżerkę  😀
19 kwietnia 2009 07:58
PS. Kasiu, Wiki już 2 lata chodzi na woltyżerkę  😀

Super ... widziałam zdjęcia z występów. Pięknie. Jak was poznałam to od razu było widać, że Wiktoria będzie koniarą. Zresztą przy takich rodzicach nie miała wyjścia  🏇
Ona ma zero strachu..za to młodsza większy respekt.

Może wstaw fotkę z crossu?  :kwiatek:
19 kwietnia 2009 23:12
kilka zdjęć jest na stronie [[a]]http://www.alfahorse.pl.tl/PRZESZKODY-CROSOWE-_-ZDJ%26%23280%3BCIA.htm[[a]]
Mój trener był niedawno na terenie zawodów i przeszkody crossowe bardzo mu się podobały  🙂 Ja się już nie mogę doczekać i ciągle biję się z myślami co jechać  🙄
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
20 kwietnia 2009 07:30
kasiasci ja mam pytanie natury organizacyjnej 🙂 sianko i słomę konie mają zapewnione czy mamy brać ze sobą? Drugie pytanie: jak z pojeniem? automatyczne poidła czy wiaderka i jedziemy  😉 ?

co do pogody, myślę że trzeba w razie czego postąpić w myśl zasady "z cukru nie jesteśmy"  😉 😁
Ja też mam jeszcze pytanie organizacyjne - o której najlepiej przyjechać w pt na dzień treningowy? Rano czy koło południa?

efka na stronie jest napsiane, że siano i słoma są zapewnione. Kiedy przyjeżdżasz?
20 kwietnia 2009 07:46
Siano i słome my dajemy. Musicie wziąść tylko owies. Boksy są w formie boksów angielskich ( robione specjalnie na impreze ). Stoją na ładnej trawie więc tak myślałam żeby na początku nie sypać koniom słomy bo mogłyby sobie jeść trawkę ale to jeszcze zobacze co będą ludzie woleli. Boksy są dosyć otwarte z przodu więc jak ktoś ma konika "delikatniejszego" to może derka się na noc przydać.

Woda będzie z węża więc wiaderka będą potrzebne. Wiadra też raczej mam. Ale jak ktoś może wziąść swoje to będzie super.

Dzionka - niektóe konie będą już nawet w czwartek. Czym wcześniej przyjedziesz w piątek tym będziesz miała więcej czasu na oswajanie konia z nowościami  🙂 My czekamy na was od rana. Tak jak pisałam na stronie w piątek czworobok, parkur ( może nawet po południu ustawiony już będzie cały LL na sobote ) i cross będzie dostępny bez ograniczeń dla każdego. Do tego można z koniem jeździć po całym ośrodku, plaży, wjeżdżać sobie bez problemu do zalewu ( jest zaraz przy parkurze ) żeby konik się oswoił z nowym miejscem.

W godzinach popołudniowych  ( myśle że od ok. 15-16 ) zrobimy tylko tak że każdy zawodnik wkkw będzie miał dla siebie cross na wyłączność np. na 10-15 min. żeby mógł przejechać sobie spokojnie całą swoją trasę beż przeszkadzania innych koni.

To takie wstępne propozycje. Piątek jest dniem organizacyjnym i wszystko dokładnie sobie razem tam poustalamy jak już będziecie.

No i wieczorem w piątek robimy ognisko !!  🙂 Nie jest "składkowe" ale jak ktoś może coś przywięźć do jedzonka to na pewno się nie zmarnuje. A jak nie to nie ma sprawy, jedzenie na pewno będzie.
kujka   new better life mode: on
20 kwietnia 2009 08:32
zapowiada sie przesympatycznie, ciesze sie ze jedziemy 🙂 jak idzie budowa boksow? starczy ich dla wszystkich?
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
20 kwietnia 2009 08:35
Ja też mam jeszcze pytanie organizacyjne - o której najlepiej przyjechać w pt na dzień treningowy? Rano czy koło południa?

efka na stronie jest napsiane, że siano i słoma są zapewnione. Kiedy przyjeżdżasz?

hmm nie wiem jeszcze bo jedziemy jedną przyczepą z Soczewką, wiec od niej zależy bo to jej przyczepa 😉 ale pewnie w piątek rano.
Super, zapowiada się znów bardzo voltowo 🙂 Ja będę w takim razie w piątek późnym rankiem, że tak powiem, czyli ok. 11 o ile z transportem wszystko wypali. Blisko mamy, zawsze mogę wierzchem przyjechać 😉 Super pomysł z tym dniem treningowym, lepszych warunków do debiutu Dzioneczek nie mógł sobie wymarzyć  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się