Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania
Dzięki :kwiatek: Hmmm, niby Bielsko "miastowe", to może poszukam w innych Biedronach, mam do wyboru aż 10 😁 A na Kaufland się obraziłam, ostatnio musiałam długo stać w kolejce i nie mieli bananów! 😀iabeł:
Ja już zrobiłam trening Body Expres,
na 2 śniadanie wypiłam odżywkę białkową i zjadłam rogalika własnych wypieków, piekłam w niedzielę i dziś skusiłam się na jednego, by spróbować jak mi wyszły 🙂
230 kcal
Ale Jogobella i tak ma mnie kalorii niz serek Tutti 😎
ja mam do kaufa trochę dalej, ale chodzę , bo fasolka zielona jest za kilogram 4.99 (zazwyczaj tyle płacę za 450g) a teraz te jogurty . No i fajne promocje często są na np pierś z kurczaka . Ale nie mogę znaleźć tofu , a chciałabym spróbować . Chyba nie ma.
Ja jestem po drugim śniadaniu, czekam na obiad , który wypada 16-16 30 tylko,że mam w tym czasie klientów więc dopiero zjem koło 17tej 😕 To wyjdzie po 3,5 h z tym,że ja po drugim sniadaniu jem obiad po max 3h , bo jestem głodna. Ale dzisiaj mam dużo obiadu , więc luzik. Dzisiaj mam zaplanowane 1130kcal, trochę mało bo basen. Dołożę coś do kolacji i po basenie wciagnę sobie jogurt 0% 💃
a ten Tutii ma syrop g-f?
jogobella ma i nie ważne czy light, 0%, czy normalna
Ale Biedronek jest więcej niż Kauflandów i większa szansa na znalezienie Tutti 0% niż Jogobelli 0% 😁
Ha! Pobiegalam! Trasa mi sie wydluza, tempo coraz lepsze.Jestem zadowolona! Co do mojego "udowego" celu to..owszem, nogi ciut lepsze, ale boczki i dol brzucha schodzi jak szalony. I like it!
Wpadam podziękować za podrzucenie idei TRX-a! Wszyscy w domu potrzebujemy czegoś sprytnego do ćwiczeń, na atlas miejsca brak - a to jawi się idealnym!
aaaaa dól brzucha! moj odwieczny wróg! mi tam dziad nie chcial schodzic mimo biegania > 20 km... 👿
Ale Pandaruska, gratulejszyn! Przypomnisz jaki masz udowy cel?
wendetta Jakos konkretnego celu to nie mam. Kiedys jak biegalam wiecej (nie bylo to napewno 20km 😉 ) mialam duzo ladniejsza gore ud i do tego w sumie daze, a tutaj zycie i bieganie zaskakuje.
Mialam w tamtym tygodniu mini kontuzje biodra i sie ledno wyczolgiwalam z autobusu, ale juz jest prawie ok. Masaz taka kolczasta pilka dal rade i odpuscilo.
dziewczyny, przyszlam prosic o pomoc :kwiatek: jakie produkty maja duzo zawartosc kcal?
oczywiscie nie chodzi mi o wszelkiego rodzaju slodzycze 😉
sama szukam na stronach o odzywianiu (ilewazy itd) ale dobre rady zawsze sie przydadza 🙂
Normalnie wczoraj jak byłam w Biedronie, przechodziłam obok takiej boskiej białej czkeolady 200 gram i juuuuuuż prawie sięgnęłam, ale przypomniałam sobie o Was 😍 i nie wzięłam.
Nocowałam wczoraj o matki z przyczyn tecvhnicznych, a tam byłą szarlotka, namierzyłam potem jeszcze delicje i czekoladę, ale nie zeżarłam, bo sierżant sztabowy JARA pilnował mnie smsami 😁 i "gupio" mi było żreć.
Dzisiaj samotny wieczór w domu, bez męża i bez dziecka. Będzie gorzej. Nie mogę nic kupić do żarcia 😎
Na razie zjadłam śniadanie - bułeczki maślane z masłem (tak, tak, wiem, ale się zmieściłam) i allevo, czekam na sałatkę z knajpy.
a co to jest syrop g-f? 😡
JARA , no jasne,że tak. Ja mam Kaufland pod nosem 😉
pokemon - jak będziesz sama, to pora na SPA 😍 peelingi, balsamy do ciała, maseczka na twarz, na włosy, mani, pedi - cała łazienka Twoja i nikt nie będzie marudził 😍
r0sek - glukozowo-fruktozowy
To ja się dołączam do wątku 🙂 Po mierze się wieczorem, ale aż się boje spojrzeć na wagę :/ Do zrzucenia na pewno trochę mam. Od dziś zaczynam liczyć kalorie, i zobaczymy jak mi wyjdzie z ćwiczeniami.
Dziś :
jajecznica z 2 jajek - 210 kcal
do jajecznicy garść szpinaku - 25 kcal
2 marchewki - 40 kcal
4 pierogi ruskie - 360 kcal
jogurt - 150 kcal
= 800 kcal
czyli akurat za dwie godzinki zjem coś do 200 kcal maksymalnie, no i zaokrąglam do góry zawsze, żeby nie było ewentualnej pomyłki, zawsze lepiej mniej niż więcej 😉 Łącznie zdecydowałam się na 1000 kcal, ale ja bez diety jadłam maks. 1600, a do tego nie wiem czy znajdę czas na ćwiczenia.
Liczę na wasze baty jak coś, zamierzam się spowiadać z każdej kcal 😀 I od razu dziękuje, bo to wasz wątek mnie zmotywował.
pokemon- jak zeżresz, to przegrasz. 😂 Bo ja nie zeżrę!! 😜
Miałam zjazd energetyczny po rowerku i podjadłam. Więc ucinam obiad i z później też. Ale jest fajnie, b jak podjadłam, to w zasadzie nie jestem głodna. I w kaloriach się dziś zmieszczę!
kesan, mniej nie znaczy lepiej 😉 1000 kcal, serio..? Przeanalizuj to :kwiatek:
Ja właśnie wciągnęłam obiad, makaron razowy z sosem jogurtowo pleśniowym plus łosoś na parze, jestem pełna 😅
po obiedzie, 400kcal mi jeszcze zostało - akurat na dwa koktajle (jakie to jest pyszne).
zen - gdzie dorwałaś jarmuż?
Poprosiłam panią z warzywniaka, żeby mi przywiozła z giełdy tudzież z makro 🙂
zen właśnie zależy mi na początku na szybkich efektach, bo potrzebuje mieć motywację do dalszych działań, a z tym u mnie ciężko, potem chcę zwiększyć trochę ilość, no i pewnie odwiedzić jakiegoś dietetyka, ale na razie nie mam nawet na to czasu :/ Teraz po tych 800 kaloriach czuje się najedzona, no może mam ochotę na kawę z cukrem, ale to raczej zachcianka 😉 Nie będąc na diecie jadłam 1600, a mam pewnie lekką nadwagę, fakt, że z aktywnością fizyczną też nie przesadzałam, no ale nie siedziałam cały czas przed telewizorem. Myślicie, że ten 1000 to za mało, szczerze powiedziawszy średnio się na dietach znam, a na każdej stronie można znaleźć całkowicie odmienne opinie.
zen u mnie nie ma jarmużu 🙁 Chciałabym spróbować!
Ja dzisiaj wtopiłam Michałkami, kolega ma urodziny.. ale odbiję bieganiem i zrobię sobie jakiś zestaw ćwiczeń na mięśnie dodatkowo... nie mam pomysłu na kolacje za bardzo. Nie mogę jeść nic pochodzenia mlecznego i często mam problem co zjeść, bo jedząc w kółko jajka zwariować można. Może placki z bananem zrobię, o. 😉
kesan , a jesteś pewna,że jadłaś 1600kcal? Liczyłaś każdą zjedzoną czekoladkę, wypity napój itp?
Moim zdaniem powinnaś jeść koło 1200 i chociaż trochę się poruszać. Ale nie wiem ile masz wzrostu , ile ważysz i jak wygląda Twój dzień ogólnie.
ważę pewnie koło 70, mam 171 cm wzrostu, koło 8h spędzam w pozycji siedzącej, z większego ruch to codziennie robię z psem ten kilometr, ale to raczej spacerkiem, jestem właśnie pewna że maks. 1800, ale to w przypadku jakiś okazji, słodyczy nie jem, jest uczulona na kakao, napoje to tylko woda i zielona herbata (nie wiem ile może mieć herbata). Tłuszczyk odkłada mi się głównie na nogach, na brzuchu ma też trochę, ale talia nadal jest całkiem ok i jestem pewna, że nie ma tam więcej niż 60.
Kesan 1000 nadaje się na tydzień na rozped. Potem może zaszkodzić i wcale nie schudniesz szybciej niż na 1200 a zapewne nie dostarczysz sobie wszystkich potrzebnych składników i białka ( przy 1000 dieta musi być IDEALNIE zbalansowana zeby udało się wszystkie składniki zmieścić) co prowadzi wprost do zaburzeń metabolizmu. Które i tak już masz.
Przykład menu które podalas. Max 20 g białka. A powinno być 1g na 1 kg masy ciała. Więc już dziś będziesz miała jego niedobór.
Ps: zmierz się bo przy danych które podalas to aż niemożliwe to 60 w talii 😉
Jak ma duży biust np i ciężkie kości to możliwe 😉
Jestem po obiedzie, ufff najadłam się 😉 spokojnie nie będę głodna na kolację , taki system chyba się sprawdzi u mnie i uchroni przed wieczornym żarciem.
Na kolację znowu fasolka z jajkiem . Póki mi się nie znudzi .
Jak się trzymacie??
Ja dzisiaj wtopiłam Michałkami,
ja dziś zjadłam 1,5 michałka kawowego, jeden rano na pół z mężem, a drugi na pół po obiedzie z Julą, ale Jula mi oddała, więc ja co.. pach do buzi heh
Na obiad zjadłam pomidorówkę z 1/4 brązowego ryżu. - wg ile waży ma zaledwie 152 kcal
http://www.ilewazy.pl/porcja-zupy-pomidorowej
Dzięki dziewczyny za rady 🙂 Na początku kilka dni pojadę na tym 1000, żeby zobaczyć efekt na wadze i zebrać motywację, a potem siadam z kartką i ustalam dietę na 1300 (tyle powinno być ok ?), 1g białka na 1 kg, o czymś mam jeszcze pamiętać ?
escada zmierzę się dzisiaj i napiszę, ale ja mam naprawdę talie osy w porównaniu do reszty, no a cycki duże niestety :/ co do ciężkich kości to w sumie nie wiem, ale nikt mi nie daje tych 70 kg, ogólnie nie wyglądam źle, ale na pewno do ideału mam bardzo daleko.
Hahahaa, ja dzisiaj dojadłam pół Michałka kokosowego 😂
kesan, a co jak zobaczysz efekt na wadze, a po przejściu na 1200 zobaczysz, że masz znowu więcej? Moim zdaniem bez sensu robisz. Jak chcesz efekt zaskoczenia, to się przebiegnij marszobiegiem 40-60 min 🙂
Czyli co? Kupić sobie na wieczór Michałki, żebyście tak nie jadły w samotności 😁
Nie! Ktoś się musi trzymać 😁
Michałki mnie często pokonują uwielbiam te białe....dzis idzie super wieczorem wypije moze mleka na noc albo juz nawet nie...zobaczymy