Buty - "nic nie poprawia nam humoru tak jak nowa para butów"

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 stycznia 2014 12:05
Nie wiem, nie miałam nigdy butów zimowych, w których było zimno. Miałam za to buty do wędrówek z goretexem w których było zimno jak było zimno.
Jak ktoś kupił buty zimowe, w których jest zimno to znaczy , że to ujowe buty zimowe. Albo nie są butami zimowymi.
hm to ja juz nie wiem. Gdy kupowalam  moje  byl to ten "najwyzszy" model i fakt, ze sciagalam je ze Stanow, moze to ma wplyw na ich jakosc. Niemniej jednak bardzo o nie dbalam i nigdy mi nie przemokly. Co do grzania, policzylam sobir wszystko, moje maja wlasnie 3 zime i dalej jest super 😉

może rzeczywiście dostałaś lepsze, albo miałaś farta 😉
osoby, które znam, które mają emu potwierdzają moją wersję, że w końcu zaczynają przemakać i stopy marzną mimo wszystko. Choć jak np dziś było to -13, to mi nie przemokły, dopiero jak jest tak -2 - 0 i wyżej, to coś się może zacząć dziać.
Heval bo przy temp. bliskich zeru jest mokro, ja wtedy nie noszę Emu, wtedy zakładam jakieś kozaki, workery itp. a na mróz gdy ten cały śnieg się nie topi wybieram emu i chyba dlatego nigdy mi nie przemokły 😉
hanexxx, no, ale dla mnie -2 czy -5 to już zimno jest. 😉
a ja mam Emu i bynajmniej nie dałam za nie 200 czy 250 zł  😵 jedną zimę przechodziłam normalnie, dawały rade. czasem podmakały. drugi sezon i po zaipregnowaniu trzymają sie max 3-4 dni.  A smigam w nich codziennie. Na przyszły sezon chyba odkładam na sorele...  🍴
przeztysiacmorz pokaz te timby granatowe,pliiiis :kwiatek: 🙂
kajula, tak odbiegając od tematu - aseksualność to totalny brak pociągu seksualnego, a nie coś co może być nieatrakcyjne. 

ok, przepraszam  :kwiatek: są dla mnie w takim razie kompletnie nieatrakcyjne  😀iabeł:
yga   srają muszki, będzie wiosna.
30 stycznia 2014 22:00
a ja w koncu zakupilam sneakersy, ktore mi się wizualnie bardzo podobają. Mam nadzieję, że okaża się niezbyt ciezkie i masywne na stopie.
Orientujecie się może gdzie znajdę różowe Timberlandy? Nowe, rozmiar 37-37,5. Przeszukałam sklepy internetowe i nigdzie nie widziałam, potrzebuję je na za dwa tygodnie, więc z ebaya nie dojdą  🙁
karesowa   Rude jest piękne!
31 stycznia 2014 22:32
Wiecie gdzie znajdę niebieskie, chętnie (choć niekoniecznie) lakierowane czółenka. Najlepiej na obcasie do 4 cm.  Potrzebuje do sukni ślubnej z  niebieskim akcentem. Dobrze żeby  kolor był intensywny a buciki dobre gatunkowo.
Ja chyba oszaleje…  😵 Jestem jakaś okropnie wymagająca jeżeli chodzi o buty  😤

Szukam (już drugi rok!) botków, czarnych skórzanych, na obcasie 8-9cm (max 10cm), bez żadnych ostrych czubów i platform. Po prostu piękne, eleganckie, klasyczne botki na szpilce (prostej a nie powyginanej). I nigdzie takich nie ma  👀

coś w tym stylu tylko skórzane i ciut niższe
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
01 lutego 2014 20:09
A coś takiego?
Dziekuje  :kwiatek: Patrzylam na nie, ale sa ciut za wysokie. Mam jedne, ktore maja 11cm, a chcialabym cos z 2cm nizszego.

Allegro cale przetrzepalam juz  😡
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
01 lutego 2014 20:13
Teraz to chyba znalezienie czegokolwiek bez platformy graniczy z cudem  🤔wirek:
Czy ktoś może natknął się w Warszawie lub w jakimś sklepie internetowym na takie buty?
Wypatrzyłam dziś taki JEDEN w TK Maxx i nigdzie było drugiego 😤 A ja muszę je mieć... 😉
Kayra   Kucusiowy wariat :P
02 lutego 2014 20:28
Libella, Jaki rozmiar? Sprawdzę jutro u siebie w TK, tylko dam znać po pracy kolo 22 🙂
38. Byłabym oogromnie wdzięczna  :kwiatek:
Widzialyscie gdzies dosc wysokie kozaki ( niekoniecznie muszkieterki), szare badz brazowe, na plaskim obcasie ?
...ja mam takie : http://www.decathlon.pl/buty-inuit-turystyczne-damskie-id_8071299.html  (kupiłam 2 sezony temu, za 289zł🙁 ) i jeszcze NIGDY mi w nich noga nie zmarzła i nigdy nie przemokły. Polecam. Wyglądają ładniej niż na zdjęciu...

KUPIŁAM!!! i jestem mega zadowolona
Tamtam - będziesz na pewno zadowolona. Ciepłe i nawet ładnie wyglądają na nodze! 😉
Scottie   Cicha obserwatorka
03 lutego 2014 16:45
Kajula, http://www.baldowski.pl/pl/botki-877-972.p.html co prawda mają platformę, ale ukrytą... i obcas 10 cm.
Facella   Dawna re-volto wróć!
03 lutego 2014 16:51
Scottie, musiałaś?  😵 Są piękne, jak nie chodzę w takich i mi się nie podobają, tak te są przepiękne... W życiu mnie nie będzie na nie stać 😵
Scottie, dziekuje!  :kwiatek: Są sliczne! Tylko czemu takie drogie…  👀  Cóż, czas zacząć odkładać… 🙄
Scottie   Cicha obserwatorka
03 lutego 2014 19:25
Kajula, bo to Baldowski, klasa sama w sobie... 😉 Chyba sama zaraz je kliknę 😉

edit:

Szukam butów na wesele- wiecie, gdzie dostanę stacjonarnie w Warszawie te Melisski? http://allegro.pl/vivienne-westwood-melissa-serce-rozowe-r-38-uk-5-i3870474696.html
Diakonka miała takie na swoim ślubie, pewnie Ci powie gdzie! 😉
Kayra   Kucusiowy wariat :P
03 lutego 2014 20:57
Libella, niestety u mnie w sklepie ich nie ma 🙁
Kajula, poszukaj na allegro. Kumpela prowadzi też sklep internetowy baldowskiego, czasami mają fajne przeceny na stare kolekcje😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 lutego 2014 07:55
Scottie, takie buty Diakonka miała na swoim ślubie, może do niej napisz czy kupowała stacjonarnie.

edit:
To samo napisała Whitemoon, przepraszam chora chodzę do pracy 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się