Cavaliada Warszawa

No to nam wychodzi bardzo "końskoweekendowy" marzec. 13-16 III -  Cavaliada,  a później 23-24 III "Shire Horse Society National Show 2014", na którym również planujemy zagościć. A nie kojarzycie może, kiedy odbędzie się Targ w Skaryszewie?
jako, że auto spore już jest, to chętnie pojadę i mogę zabrać ze sobą 4 osoby (i tonę bagaży 😉 ). będę jechała przez Łódź na wawę i mogę kogoś zgarnąć 🙂

w końcu się wybiorę, bo wstyd mieć tak blisko i nie mieć czasu się wybrać.

Misiek69,  po Cavaliadzie zaraz : http://www.skaryszew.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=1469  10-11.03.2014 r
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
26 grudnia 2013 14:13
Isabelle To w takim razie Skaryszew przed warszawska Cavaliada (13-16.03)  😉
Nasturcja-Renata,  no tak, wtopa 😉
mam pytanie . Co to jest za impreza dnia: 23-24.03 i gdzie ona będzie się odbywać?
Facella   Dawna re-volto wróć!
26 grudnia 2013 16:56
Największa wystawa koni Shire na świecie. Odbywać się będzie w Allington, jakieś 120 mil na północ od Londynu.  Tu link do programu:

http://shirehorseshow.co.uk/wp-content/uploads/2013/12/Shire-Horse-Society-National-Show-2014-Schedule.pdf

Isabelle Dziękuję za info o Wstępach. Świetnie, że Skaryszew nie pokrywa się z Cavaliadą. Nie dałem rady poprzednio, więc teraz już chciałbym koniecznie tam pojechać.

EDIT: Facella Rozłożyłaś mnie na łopatki.  👍
Facella   Dawna re-volto wróć!
26 grudnia 2013 17:01
Przepraszam, nie chciałam być aż tak okrutna  😁 Muszę przyznać, że podpatrzyłam to u którejś re-voltowiczki, madmaddie jeśli się nie mylę.
Oczwiście będę.
Oczywiście zgodnie z tradycją.
Oczywiście kupię karnet choć ma możliwośc wejścia "od tyłu".
Nie mogę się doczekać.
W tym roku nie jako fotoreporter a jako pstrykacz weekendowy 🙂
31 stycznia 2014 08:46
Są już bilety na warszawską cavaliadę  💃 Ja kupuje jutro karnet  🙂
http://www.cavaliada-warszawa.pl/pl/bilety/
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
31 stycznia 2014 11:28
Ja chyba też jutro kupię karnet. Podrożało 🙁
Ja chyba też jutro kupię karnet. Podrożało 🙁

23zyle. Może niby że o VAT.  😉
31 stycznia 2014 12:32
Niestety podrozaly  🙁
Zauwazcie, ze karnety za 123 zl sa tylko do niedzieli. Od poniedzialku beda juz za 140 zl
31 stycznia 2014 13:29
Dokładnie jak Nasturcja pisze, później będą po 140 a to już spora podwyżka, w marcu za 150 czyli 50% ceny zeszłorocznej więcej 🙄 Dobrze że można kupić za niższą cenę tego 1.02 bo ja w styczniu już hajsu nie mam, dopiero pierwszego będę miała a gdybym miała płacić 140 to bym chyba podziękowała za tegoroczną Cavaliade :/
Mam już karnet na Cavaliade. Super! 😅
hej, gdzie można znaleźć program cavaliady? Bilety są dostępne w sprzedaży ale ja wciąż nie wiem na które dni chcę iść, skoro programu nie podano (na stronie nie ma)  :kwiatek:
Precelek, akurat jest na stronie Cavaliady 😉 http://www.cavaliada-warszawa.pl/pl/dla_publicznosci/program/
31 stycznia 2014 21:52
zamówiłam dziś przez internet, bo bilety znikają w tempie ekspresowym  😲 Zresztą w przedsprzedaży są tylko 2 sektory...
kaszmirowa dzięki musieli zrobić aktualizację bo jeszcze kilka godzin temu nie było
kupione 🙂
My też  😉  Sektor G. W zeszłym roku też tam siedzieliśmy i było ok.
Precelek, to jest jakoś dziwnie wrzucone, bo ja raz znajduję, a za drugim razem nie, choć wisi na stronie od środy wieczora. 😉

Misiek69, my też G 🙂
01 lutego 2014 15:49
Ja chyba w tym roku odpuszczam Cavaliadę 🙁
01 lutego 2014 15:55
Też kupiłam. Sektor H Miejsca są numerowane. Ciekawe ile osób będzie siedziało na swoich miejscach  😉 Zastanawiam się, bo dla siostrzenic męża mam kupić pojedyncze bilety (które będą w sprzedaży od poniedziałku), a obok mojego siedzenia nie ma już miejscówek  🙁
01 lutego 2014 16:19
W zeszłym roku też były numerowane a każdy siedział jak chciał 😉 Przynajmniej na bank były sektory przydzielone. Nikt tego nie sprawdzał.
Ja byłam w zeszłym roku świadkiem bardzo nieprzyjemnej sytuacji, bo przyjechała para z małym dzieckiem ( może 6 msc. ) i chcieli usiąść właśnie na swoich miejscach, które były zajęte i dopiero po dłuższej dyskusji z kimś z obsługi Cavaliady łaskawie przenieśli się, ale z wielką pretensją.
Każdy siedzi, gdzie chce, wiadomo, ale takie jazdy to przesada  🤔
Każdy siedzi, gdzie chce, wiadomo, ale takie jazdy to przesada 
Każdy powinien siadać tam, gdzie ma wykupiony bilet. Chyba że będą jakieś wolne miejsca. Jednak gdy prawowity "użytkownik" miejsca się znajdzie, to powinno się bez gadania miejsca ustąpić. Po to kupuję wcześnie bilet, żebym mógł wybrać sobie takie miejscówki, które mi najbardziej pasują. Między innymi z powodu mojego wzrostu, muszę siedzieć przy schodach, żebym mógł wyprostować swoje nadwymiarowe kończyny. Nie trawię, gdy ktoś siada na moich miejscach i jeszcze się ciska, że mu przeszkadzam. Na szczęście (to tez z racji mojej postury  😉  ) najczęściej szybko ustalamy, kto gdzie powinien siedzieć. 
Czy macie jakieś przecieki co będzie w bloku pokazowym?
Misiek
no właśnie tak trzeba.
Co prawda na Cavaliadzie nikt nigdy nie siadał tam gdzie ma miejscówkę.
To nie tylko zawody ale też impreaza towarzyska.
Mnie bardzo odpowiada, że można się przysiąść do dawno niewidzianych znajomych.
Że ludziska przysiadają się do mnie. Raz jest się tu a raz tam

Ale jak przyjdzie prawowity właściciel miescówki na której usadziłam swój tyłek to .........złażę bez szemrania  😉.
Bo to jego miejsce a nie moje.
Pomimo dowolności w wyborze miejsca na Torwarze mogę sobie wyobrazić sytuację, kiedy te miejscówki zaczną obowiązywać.
Może doczekam pięknych czasów, że hala będzie wypełniona na ful ludźmi.
Z miejscówką nie będę się bała wyjść do kibla albo po kawę 🙂
Wkurzyłem się 🙁 Kupiłem pojedyncze bilety na weekend, teraz patrzę a karnet jest właściwie w tej samej cenie i jeszcze można wychodzić i wracać. Jak kupowałem kilka dni temu to był 20 zł droższy. Nie lubię ich 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się