Kojarzy ktoś hodowle koni Franciszka i Zbigniewa Fiałkowskich (Wrocław) ?
Właśnie mam w rękach nowy "koński targ" i rozpływam się nad ich końmi.
Jak prezentują się ceny ?
Ogiery p. Śmichury są piekne ( byłam , widziałam 🙂 ) Dla mnie Tycjan zdecydowanie najlepszy ale Rapid czy Bunt też niczego sobie 🙂
Mam pytanie odnosnie ogiera Arkan sl-zna ktos, jakies opinie o nim i potomstwie?Bardzo zalezy mi na informacjach bo chyba zdecydowalam sie pokryc nim moja klaczke -wprawdzie NN, ale w typie slaskim i to wlasnie po slazaku dala najlepsze swoje zrebie
To klaczka

Ogier jest SUPPERR niestety był bardzo zaniedbany przez swojego poprzedniego właściciela [ochwat i tp.]Niestety wcześniej nie krył wartościowych klaczy i widziałem tylko jednego pięknego żrebaka który jak tatuś nie miał "zbyt dobrej opieki" Arkan ma super rodowód .sam go chciałem kupić ale był w tak opłakanym stanie że lekarz mi odradził .Teraz żałuje !!!Mam nadzieje że obecny właściciel dba o niego lepiej ! pozdrawiam ps. jak możesz zrób mu zdjęcie prosze 🙇 🙇 🙇 🙇 (oczewiście ogierowi )
W takim razie Cie pociesze, bo ogier trafil w dobre rece i dochodzi powoli do siebie 🙂 wlascicielka walczy jak moze z tym przewleklym ochwatem i trzymam kciuki zeby konisko wydobrzalo tak zeby mogl biegac bez odczowania bolu.
Stoi 3 kilometry od mojej stajenki u znajomej ktora hoduje slazaki(od niedawna) i w przyszlym sezonie na pewno bedzie kilka potomkow, takze od mojej Etny 🙂-skoro mowisz, ze ma super rodowod to warto.Poprzedniego zrebaka(teraz mialby 8lat )mialam po niezyjacym juz Jonatanie sl od Iwera po Lakmus i byl rewelacyjny, wiec moze i teraz sie uda 👀
Arkan urzekl mie przede wszystkim super charakterem-taki misio 😜
a fotki na pewno beda tylko niech to wszechobecne, paskudne blocko przyschnie
Hehe, a mówią, że ślązaki mają mało energii 🙂
Thilnen - bo nie znają mojego 😁
A tak na marginesie- słyszał ktoś o takich koniach jak Jonatan i Orka? Są to rodzice Jaspina śl. i interesuje mnie ich rodowód. Nie mam więcej informacji, bo są to pradziadkowie mojego konia więc w paszporcie figurują tylko ich imiona. Interesowałaby mnie także Wiklina (Matka Lizy śl. po Litonie old). Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje :kwiatek:
Mój bandyta z dzisiaj . Dosłownie 15 minut trafiłam przerwy między deszczem i gradem 🙁. Chłopak powoli mięsni nabiera, a sadełko stopniowo zrzucamy. No i kowla nas odwiedził kilka dni temu 🙂
To może ja się pochwalę moją ślązaczką 🤣
misiuni
Dlaczego ona się pasie w całym tym sprzęcie??
asds
Rozkoszne pycho ma ten Twój 😉
A jaki z niego czołg 😎
Pauli bo tylko na chwile była odpięta...
misiuni
Dlaczego ona się pasie w całym tym sprzęcie??
asds
Rozkoszne pycho ma ten Twój 😉
A jaki z niego czołg 😎
A dziękuje 🙂 💃...Co prawda jeszcze kupa roboty przed nami zeby zrobic potezny czołg mięśniowy ale zmierzmay ku temu. Żałuje że fotka taka ciemna 🙁, no ale pogoda jets jaka jest.
asds
Ja cały czas czekam na jakąś fotorelację z jazdy 😉
Pauli
Uwierz mi ja też czekam aż uda mi sie dorwac fotografa co sie zna na obsłudze aparatu. W zesżłym tygodniu miałam fotografa, ale nie wiadomo czemu wszystkie foty co zrobił się nie zapisały 🙁
Asds - piękny jest =) choć w zimowej szacie okazalszy =P
a mnie się wiosennie bardziej podoba. ja chętnie wpadnę go obfocic i poznać przede wszystkim :P
Ohoho sie popularni robimy. Cieciorka to trzymam za słowo i jak tylko pogoda bedzie i bedziesz miec czas na tygodniu zeby wpasc to dawaj znac 😀. 😜 Trzeba będzie w końcu konika odpicowac 😉
ja szczerze chętnie wpadne, napisz jakie okolice, ale ostatnio ciężko ż czasem, ale obiecuję że przed wakacjami damy rade 🙂
będę mogła liczyć na podwózkę ?🙂
podwózka z Okęcia pętli jak najbardziej jak chociaż tu dojedziesz 😉. No to jakby jestesmy zgadane teraz tylko na pogode trzeba poczekac 🙂. Wiesz jkaby co toi jakies konniki do jazdy tez są eby np. w terenik krajoznawczy pojechac 😉
u mnie tez jest klaczka śl. mianowicie Ameryka (Bryka-Aman)
jak pogoda pozwoli to czywiście cyknę kila fotek !
asds, ja ewentualnie potowarzysze na rowerze 😉
hej, znalazłam jeszcze jakas nowa hodowle:
http://konieslaskie.ovh.org/index2.php?nr=ogierWASTAWIAJCIE ZDJĘCIA!!
cieciorkajako ze rowerem to chwilowo nie bardzo daje jakieś moje wypociny z grubym z wczoraj i dziś 😉
"Kobyłki 😎"

"Robinson Cruzoe"

I pozycja "na araba"

I portrecik

Wyrabiamy sie z chłopakiem 🙂
Asds jakie piękne, wiosenne zdjęcia! 😉
edit:
A propos "młodych" hodowli:
http://kon-slaski.pl/ - mają Tabasco i Bergena. Jak się zrobi ładniej to pewnie wpadnę obfocić tych dwóch panów.
A tutaj jeszcze:
http://www.stajniacugle.pl/index.php?id=4 - Delegat i
http://stanowka-ogier-slaski-haral.blog.onet.pl/ - Haral. To tak tak trochę w ramach akcji: "wstawiajcie zdjęcia" 😉.
Jakby nie patrzec ta zieleń na zdjeciach jest takim "oddechem" po zimowje monotonii 😁
tabasco cudny 🙂🙂
cały czas patrzac na zdjecie nie umiem orzec czy to nowy czy stary typ