telefony komórkowe
Pauli SP wygląda mi na fajny telefon, koniecznie daj znać jak się sprawuje, bo też zmieniam i biorę go pod uwagę 🙂
Z pewnością podzielę się wrażeniami 😉
Miał ktoś doczynienia z nowym 5C?
Jak wrażenia?
Ja mam 5s. 5c mi sie nie podobały bo są plastikowe i wyglądają troche tandetnie, jak zabawka...
Ale funkcje chyba maja takie same...
Ja jestem zachwycona! Bardzo szybko sie ładuje, bateria trzyma długo jak na smarta.
Jak dla mnie dużo fajniejszy niż androidy😉
No właśnie jestem ciekawa jak w realu wyglądają te 5c, czy są mocno plastikowe i tandetne?
5c to to samo co 5. Macalam, kojarzyl mi sie z plastikowymi telefonami - zabawkami dla dzieci.
czy są mocno plastikowe i tandetne?
Tak 😀
Wczoraj przyszła moja Xperia SP 💃
Pierwsze wrażenie jest jak najbardziej pozytywne. Aparat jest duży (ekran 4,6 cala), ale nie przesadnie wielki. Jeśli chodzi o zawartość i parametry techniczne, to sporo już zostało na ten temat powiedziane, więc nie ma sensu powtarzać, tym bardziej, że ja dopiero zacznę odkrywać jego zalety. Co do wykonania, jestem trochę zawiedziona, całość sprawia dość solidne wrażenie, ale niestety tylna pokrywa jest wykonana z tandetnego, cieniutkiego plastiku, o który obawiam się przy każdej próbie dostania się np. do karty sim.
Pewnie będę zdawała relację z użytkowania na bieżąco, ale póki co wydaje mi się, że dokonałam trafnego wyboru.
W sobotę wyprałam sobie mój tel.(nokia c3),myślałam że będzie do wyrzucenia,ponieważ rozsypał się na 3 części włącznie z baterią.O dziwo wczoraj go złożyłam i działa 🤔.tylko bateria jest pokrzywiona i nie działa mi guzik menu 🙄.ale to i tak pikuś jak na to że był wstawiony na program z namaczaniem 😂 Jednak zastanawiam się nad zakupem nowego tel.i tu pojawia się problem co kupić 🙄 Moje wymagania to dobry aparat foto,dobra bateria(w poprzednim trzymała mi ponad tydzień),żeby dobrze łapał zasięg.Interesuje mnie coś w standardowej obudowie.cena do ok 300zł.Znajdę coś takiego?Ma to być tel.do stajni więc fajnie jakby był w miarę solidny.
Rozkrecilam iPhona 4s, zeby zmienic ekran i teraz zostala mi jedna srobka, ktora nigdzie nie pasuje (probowalam ja podmienic z innymi no i nigdzie nie wchodzi) i jeden malenki kawalek plastiku, ktory mi z czegos odpadl przypadkiem (nie bylo o nim ani slowa w instrukcji), nie wiem, co z nim zrobic. Skrecilam bez tych dwoch rzeczy i dziala. Przejmowac sie czy bedzie dobrze?
In., mój srajfon nie ma w środku żadnej śrubki :P i działa. Ale wkurza mnie niesamowicie.
O rany, a co sie stalo ze srubkami? 😀
In., poprzedni właściciel go rozkręcał po utopieniu w kibelku :P. A przykręcić z powrotem już mu się nie chciało.
ja mam iphona 5c 🙂 i bardzo go lubię, ma dwie podstawowe zalety - bardzo "w ręku" przypomina mi iphona 3gs, moje linie papilarne nie latają w necie, a to, że wygląda jak zabawka, nie jest dla mnie wadą... poza tym, wielu właścicieli różnych iphonów wsadza je różne pokrowczyki 😉
i jest o wiele bardziej dostępniejszy/opłacalny niż 5s, który mimo wszystko powalił mnie ceną.
[quote author=Ktoś link=topic=76.msg2011090#msg2011090 date=1392243552]
ja mam iphona 5c 🙂 i bardzo go lubię, ma dwie podstawowe zalety - bardzo "w ręku" przypomina mi iphona 3gs, moje linie papilarne nie latają w necie, a to, że wygląda jak zabawka, nie jest dla mnie wadą... poza tym, wielu właścicieli różnych iphonów wsadza je różne pokrowczyki 😉
i jest o wiele bardziej dostępniejszy/opłacalny niż 5s, który mimo wszystko powalił mnie ceną.
[/quote]
Ktoś, dzięki za info. Podjadę do play'a, zobaczę i pomacam.
5s nie wchodzi w grę, bo to finansowe zabójstwo 😀
Wczoraj dostałam służbową Xperię M - całkiem spoko telefon.
Wypuścili już Z1 compact. Muszę go mieć 💘
Hej,
jestem w wątku nowa, a wpadam z następującym pytaniem:
jak rozwiązujecie kwestie antywirusów na swoich smartfonach? Które są najlepsze, na co zwrócić uwagę? Jak je poustawiać? :kwiatek:
Niedługo kończy mi się umowa (swoją drogą chyba ucieknę z Orange, tylko gdzie?) i zastanawiam się na jaki telefon polować.
teraz mam Samsunga Galaxy starego już i niestety wciąż się zawieszającego. Wkurza mnie bardzo. Ale Samsungi mają dla mnie jedną rzecz którą kocham - Swype bez którego już nie umiem napisać smsa🙂 I teraz zastanawiam się czy isć w najnowszego Samsunga czy jednak szukać czegoś innego.
każdy tel z androidem ma swype....
Muffinka, kupiłam niedawno Samsunga Galaxy Ace 2 i właśnie wczoraj wylądował w serwisie. Od samego początku strasznie zamulał - klikałam wiadomości i przez 5 sekund miałam czarny ekran. Masakra. Mam nadzieję, że to naprawią, bo wymienić na innego nie chcieli. To mój ostatni Samsung, niestety poddaję się.
Teraz mam starożytną nokię w oczekiwaniu na powrót z serwisu i... o mamo, jak fajnie 😀! Maile mi nie przychodzą, na facebooka nie da się wejść - jaka wolność! Widzę dopiero jaka uzależniona byłam 🙂
wistra a to nie wiedziałam 😉 Ale ja ogólnie mało wiem o telefonach.
Dzionka to w takim razie nie chce już Samsunga bo mój robi to samo, klikam w coś i albo się wylącza albo zawiesza i czekam i czekam...Czasem mam stres...chce gdzieś szybko zadzwonić i nie mogę...nie chce myśleć co by było gdybym musiała nagle dzwonić po pomoc!
To co mam brać? 🙂😉
Muffinka, dokładnie mam to samo - co jak bym chciała zadzwonić po pomoc? Czekać aż się łaskawie załaduje właściwy ekranik? A aplikacji mam ze 3 i to jakieś banalne same. Grrr.
Bierz nokię 3310, mówię ci 😀
Taaa, gdzie ja taką nokię teraz znajdę. 😉
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
17 lutego 2014 14:03
Muffinka, dość sporo osób chwali sobie telefony HTC. Ja kupowałam chacha i dwa lata działa bez zarzutu. Nawet kilka razy upadła mi tak, że myślałam, że mam po telefonie. A tylu kolegów- speców mi go odradzało 🤔wirek:
Muffinka, sony xperia. Ja akurat mam służbową Xperię M i bardzo polecam.
O HTC nawet nie słyszałam 😡
A Ixperia mi się bardzo podoba. Mój tata teraz dostał tylko jakiś taki duży jest bardzo, aż mało poręczny.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
17 lutego 2014 14:22
Szczerze mówiąc też nie wiedziałam, że taka firma istnieje, ale jak zobaczyłam ten telefon to umarłam 😍 I klawiatura qwerty i dotykowy ekran. Trochę szeroki jest i wygląda typowo babsko- biało, ale przez 2 lata nie miałam żadnego problemu
mam pytanie, czy osoby którym dość długo ładowały się aplikacje próbowały powyłączać aplikacje działające w tle? 🙂
Pozdrawiam
To ja sie podłącze. Konkretny model: Xperia J (albo jak ktos ma inna Xperie).
Pierwsz 2-3miesiące smigała mega szybko, nie wieszała sie na grach, nie zacinała...
Pamięć telefonu 562 zajęte, 94,53 wolne
Pamięć wewn. wolna 1,3GB z 2 GB
Karta sd dodatkowa: wolne 8,67GB z 14 GB
Czy usunęcie czegoś z pamięci WEWNĘTRZNEJ coś daje? Czy ktoś ma doświadczenie w tych kwestiach?
Co najbardziej w Xperiach zamula telefon?
BlueHorse, spróbuj wejść w uruchomione aplikacje w ustawieniach i wyczyścić coś, co zawala pamięć RAM. Ściągnij sobie jakiś program do oczyszczania ramu, może pomóc, jednak najlepiej zrobić to ręcznie. Może się okazać, że pamięć zawalają aplikacje, które działają w tle a dłuuuugo ich nie używałaś, wtedy faktycznie muli.