Konie zimnokrwiste i pogrubiane

A to moje dziewczynki Gloria(po Bismarck), Hera(po Rubis 144) i Sangria(po Akke)
Uhuhu mróz szczypie w kopyta 😀
a to Hejp w wersji zimowej 😉
Boski!
.
glanek to chyba najwazniejsze 😉
aneta   foto by Tynka
25 stycznia 2014 12:25
Mógłby ktoś pokusić się o ocenę tej klaczy?( pomijając kopyta  :zemdlal🙂 Te nóżki ma takie drobne, a co z reszt a wg Was? zdjęcia są od d... strony ale może ktoś się pokusi?

Wiem, że jest specjalny wątek od tego ale tam dominują konie gorącokrwiste więc liczę, że tu prędzej uzyskam czyjąś opinię.
aneta najpierw musiałabyś te zdjęcia dodać 🙂
No wlasnie aneta prosimy zdj 🙂
PauliL, piękne te Twoje grubasy.
U mnie straszna gruda na padoku więc konie nawet nie bardzo chcą tam chodzić - preferują kamienisty pod samą stajnią 🙂
a My się przypominamy w letniej wersji co by ocieplić dzisiejszy dzień 🙂

My z dziś, mega opady śniegu spowodowały, że zaprzęgliśmy Ines 🙂 normalnie szał ciał 🙂
kasztankaija   Love you more and more and more.
26 stycznia 2014 18:28
PauliL Hejp skradł moje serce!  😜
aneta   foto by Tynka
27 stycznia 2014 15:38
No wlasnie aneta prosimy zdj 🙂

http://tablica.pl/oferta/klacz-zimnokrwista-sprzedam-lub-zamienie-CID103-ID4KcpX.html#adbc534e06

przepraszam nie wiedziałam, że jestem aż tak zakręcona :kwiatek:
kasztankaija dzieki 🙂
Aneta no klacz zupełnie nie w moim typie, kopyta masakra, nóżki cienkie, wygląda na pogrubioną. A papiery ma?? Zimnuch to wyglada tak jak na zdj moim 🙂
aneta   foto by Tynka
27 stycznia 2014 20:10
Nie wiem na jej temat nic więcej niż podaje ogłoszenie. Będę w niedługim czasie w tamtej okolicy i zastanawiałam się czy tam nie podjechać ale te nogi właśnie takie " mało zimnokrwiste".Mój kucor ma grubsze 🤣
No i te kopyta i chyba postawa tych nóg też niezbyt zachęcająca?
z pewnością zrobiłabym rtg obu kopyt żeby zobaczyć ich stan jak coś 😉
kasztankaija   Love you more and more and more.
29 stycznia 2014 10:35
my póki co cierpimy na brak zdjęć :P
aneta   foto by Tynka
29 stycznia 2014 10:56
Dziękuję za opinie- odpuszczę sobie.
harja, glanek, dziękuje w imieniu Siwej za życzenia :kwiatek:
Udało mi się dziś nagrać filmik z padokowych szaleństw Siwej klik Tylko ostrzegam, że nagrywany przed czyszczeniem 😁
kittajka, brudna ale lepiej widoczna z daleka 😉
A tu cierpliwy Klusek... i niezwykle namolny pies  😂
kittajka, jaki koński bulwers 😁 co tam straszyło? ale czysta uhhhh współczuję 😉

Cobrinha tylko czekałam aż koń wejdzie na ten próg do psa 😉
Burza, Klusek jest raczej mało ruchliwy... on tylko głową kręci, za to mały jak się chce bawić z psem to i pobiegać potrafi razem z nim i dęba często staje hehe chyba myśli że to konio-podobne coś z włączoną syreną 😉
Burza, nic nie straszyło, Siwa myśli że jest arabem 😁 A z tą czystością to już nam wszystko dosłownie opadło. Siwa ma ogromny boks, słomy więcej niż trzy źrebne kobyły zimnokrwiste ze stajni razem wzięte, a i tak w nocy położy się w to co narobi. Na szczęście to tylko 3-4 miesiące w roku 😉
Cobrinha, ale on cierpliwy 😲
Ale śliczności  😍 Oddajcie mi któregoś  😁
a to u mnie dziś 🙂
Pierwsze zdjęcie jest świetne 😀
simonnek co dwie godziny 1,5 litra?! i na raz to wypija? plus siemie.... to wet od krów prawda?
Ah te boskie rozbrykane, wielkie stwory 😍 są ekstra 😀

A z tą czystością to już nam wszystko dosłownie opadło. Siwa ma ogromny boks, słomy więcej niż trzy źrebne kobyły zimnokrwiste ze stajni razem wzięte, a i tak w nocy położy się w to co narobi. Na szczęście to tylko 3-4 miesiące w roku 😉

Łaciata traktuje boks jako toaletę, co się posprząta, to osioł przyjdzie i nabrudzi, a potem w tym śpi (pamiętając, że trzeba przekulać się z lewej na prawo, coby na jednej stronie nie spać tylko). Ona może trzymać długo, jak wracamy i puszczam ją luzem, to zamiast iść gdzieś na trawę, leci do boksu na siku. Na wybiegu też załatwia się tylko w jednym miejscu i zawsze jest tam najwięcej trawy, bo poza potrzebą skorzystania z wc nie zapuszcza się w ten kącik i ani tknie trawy w pobliżu :P arystokratka 🤣
tak pije 1.5l siemie odstawilem bo miał
biegunki. a wet ogólny Fuks ma się dobrze już sianko też skubie tylko nie w jakim okresie owies wprowadzać mu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się