ładna,tyle.
Ładna jak na lalkę Barbie 😁
Nie to ładne co ładne, a co się komu podoba. Barbie czy nie, konia ma zadbanego, a sprzęt porządny i czysty. Serio,wolałabym w ogłoszeniach same takie 'Barbie' oglądać 😉
a nie wygląda wam to na zdjęcie z gry the sims gdzie się hoduje konie i trenuje czy coś? osobiście w to nie grałam, ale na pbl często widuję zdjęcia robione podczas grania w to i są niemal jak realne, a na tym te krzaki obok są takie jakieś ... cyfrowe?
edit: np tu
http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2012/191/4/2/421f13612071a41eb11eb278cbd8aed3-d56qnjd.png jak prawdziwe ... prawie, tylko kopyta trochę nie wyszły 🙂
MiLLi, raczej daleko tym "jak prawdziwym" do tego ze zdjęcia.
te krzaki nie cyfrowe, tylko lampa plus podbity mocno kontrast dały taki efekt, pewnie jeszcze jakies balanse i nie balanse.
widać od razu, że to prawdziwy koń i prawdziwa osoba, bez przesady...
o, też na jakimś magicznym programie w aparacie strzeliłam takiego koszmarka:
koniczkowaaa- nie chciałam nikogo urazić, tak mi się skojarzyło przez te kontrasty, widać na wzrok mi już pada ;c Wybaczcie :kwiatek:
horse_art, ogłowi mamy 4(!) rozmiary. Zapomniałaś o XW. Albo i pięć (bp P1 I P2)
no część firm ma 0 na miniaturki (jak katary 0 szetty/źrebie) i x full (4). ale rzadsze "przypadki" 😉
tak czy siak nie widze nic zadziwiającego w "pasuje na większość koni/ na duże" ogłoszeniach takich sprzętów. o jakby było "ka każdego" - to bym się już śmiała 😉
wędzidła (dużych koni) też najczęściej chyba są 13,5, a drobne mają 12,5...., wielkie łby 14,5 ... - i chyba tyle standardów...
Ktoś, kto szuka pracy przy koniach i zamieszcza takie zdjęcia, że każde z nich jest bardzo zniechęcające do jakiejkolwiek współpracy
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/24267
Rozwiniesz myśl, dlaczego ogłoszenie zniechęca? Pytam zupełnie bez złośliwości.
Mnie odstręcza przede wszystkim to, że pani zachowuje się skrajnie nieodpowiedzialnie nie używając kasku, co do reszty, to niestety nie mam na tyle wprawnego oka, żeby oceniać to co widzę.
Dziewczyna ze zdjęcia często przewija mi się na fbl'u, konie ma ładne, zadbane, jeździ na zawody i nie widzę nic złego w ogłoszeniu, że musiała tutaj trafić.
Na pierwszy rzut oka jej twarz wygląda, jakby była doklejona w photoshopie.
Nie interesuje mnie ta dziewczyna, ale czy ktoś po samym zdjęciu wpadłby na pomysł, że to oferta sprzedaży nauszników? 😉
[quote author=ikarina link=topic=190.msg1986864#msg1986864 date=1390335488]
Ktoś, kto szuka pracy przy koniach i zamieszcza takie zdjęcia, że każde z nich jest bardzo zniechęcające do jakiejkolwiek współpracy
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/24267
Rozwiniesz myśl, dlaczego ogłoszenie zniechęca? Pytam zupełnie bez złośliwości.
Mnie odstręcza przede wszystkim to, że pani zachowuje się skrajnie nieodpowiedzialnie nie używając kasku, co do reszty, to niestety nie mam na tyle wprawnego oka, żeby oceniać to co widzę.
[/quote]
też się zastanawiałam ale nie chciałam pytać bo znowu by mnie zlinczowali 😉
strzemionko
Na tym forum nie linczuje się za niewiedzę, czy za sensowne pytania, zasada jest taka, że kto nie ma nic mądrego do powiedzenia, to najlepiej powinien się wstrzymać 😉
ha ha ha znowu!
jak ja kocham to forum 💘
Serio, nikt tak nie podnosi ciśnienia, a mam niskie więc pomagacie mojemu organizmowi, nie muszę truć go chemią.
W tej kwestii nie mam nic mądrego do powiedzenia ale nie wstrzymałam się... ojjj, czy będzie kolejny 🚫 🤔
strzemionko
Aleś Ty uczulona na swoim punkcie! To nie była uwaga personalna, tylko ogólna, wyluzuj 😉
Pauli wiem bo nie mogę się nie wytłumaczyć... Tak już mam 😉
A, że uwaga ogólna, to i mnie w jakimś stopniu się tyczy.
Pozdrawiam 🚫
Ciebie, mnie, każdego kto tu przychodzi, więc zamiast się tłumaczyć, polecam przemyśleć 😉
Pauli, strzemionko, dziewczyna na kazdym zdjeciu na roznych (!) Koniach ma pod soba konia schowanego, nieprzyjmujacego kontaktu i z niezaangazowanym grzbietem. Moim zdaniem zdjecia bardzo zniechecajace.
Plus na przykład szczególnej urody trzymanie bata na zdjęciu numer dwa, które przedstawia nic innego, jak koński wkur*w, a nie harmonijną pracę (wnioskując po umaszczeniu - z młodym koniem).
Jeśli się takie zdjęcia wybiera jako reklamę swojej pracy, to są dwie opcje. Albo się lepszych nie ma, albo się zupełnie nie widzi, co jest nie tak.
Dokładnie - na każdym zdjęciu widac, że dziewczyna nie trenuje konia, a go niszczy. Wszystkie konie - sztywne, szyja to chyba z betonu, kręgosłupy wklęsłe, do koni ze zdjęcia 2, 4, 5 i 6 wołałabym fizjoterapeutę i odstawiłabym od treningu na dobrych parę tygodni, aby miały czas na rekonwalescencję.
Już pomijając pierwsze zdjęcie, na którym dziewczyna skacze oksera mającego dobre 130cm na byc może jeszcze młodym koniu (wnioskuję po bardzo ciemnej siwiźnie, chociaż wiadomo, jak z tym siwieniem czasami jest 😉) na ZEROWYM podłożu (niby trawa jest, niby międzynarodówki się na trawie skacze, ale umówmy się - co innego parkur trawiasty wykonany na zamówienie, na który wydało się grube tysiące, a co innego ujeżdżalnia walnięta na polu, bez żadnego drenażu, ani profesjonalnej opieki).
To to dopiero ogłoszenie (ogłoszenie panny O.W):
https://www.facebook.com/groups/112335465631201/Aż mi się nie chce wklejać scrinów (nie wiem, jak to się pisze po angielsku :icon_redface🙂. Wkurza, bo myślałam, że jakaś oferta nowa wrzucona, a tu ciągle podbijają posty...
A! Samo ogłoszenie już tu dawałam, ale jakie tam jest rozwinięcie akcji 🏇
Grupa zamknięta, ja nie należę, więc nic nie zobaczę...
To do tego ogłoszenia:
Z Facebooka:
Pomogę przy koniach / Zajmę się koniem !!!!
-Ujeżdże konia
- Wylonżuje konia
- Naucze Sztuczek
- Wytrenuje
- Zajmę się :czyszczenie , opieka
Mam 12 lat jestem uczęninca klasy 6
Mam doswaidczenie .Interesuje mnie oferta w wojewódźtwie MAZOWICKIM okolice Warszawy.Prosze o nieobawe jestem doświadczona opiekowałam się wieloma końmi.Proszę nie traktować mnie jako jakieś niedouczone dziecko!!Za nagrode przyjmuje niewielkie wynagrodzenie finansowe lub jazde na koniu
Czekam na zgłoszenia na PRIV lub e -mail : xxxl
Licze na wasze zaufanie
edit: mam KONTAKT z koniem od 7 lat a pracuje z końmi od 3 lat ( wcześniej napisała odwrotnie, ale jak szukałam cytatu, to tylko to znalazłam)
Ja pracuję czasami w moej stajni i co chyba żyję
usunełam zajeżdżanie i tak na przyszłość proszę mnie nie pouczać i nie mieszać się w nie swoje sprawy ja poprostu potrzebuje pieniędzy i chce je zarobić poprzez konia
/ nie jestem zaklinaczem koni tylko poszukuje zajęcia i pracy za niewielkie wynagrodzenie😉
(...) Ja tam jeżdże na obozy
Za szybko posty usuwają/ modyfikują...
Ale to już byłoooo... 😉
ikarina dlatego Dementek napisała, że tam się akcja jakaś rozwija i coś o podbijaniu postów 🙂
aaa, o to chodzi, nie zajarzyłam 😉
Sio, tinkery nie muszą byc łaciate
Edit - mnie najbardziej szokują kopyta
Mi się wydaje, że to chyba wina aparatu fotograficznego. Tak jakby zaburzał perspektywę. Wielki łeb, mała kłoda, co nieproporcjonalnie to wygląda.
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/96692
ale ja nic nie mówię...
To po cholerę wstawiasz , widać ,że masz jakieś ale . Dziewczyna jest modelką , pracuje w TV i musi wyglądać zajebiście , jej pasją są konie i nie jeździ jakiś podskoków tylko konkretne zawody . Więc zanim komuś zwrócisz uwagę to się zastanów .
monia :kwiatek:
Znam Olę (dziewczynę ze zdjęcia) kilka ładnych lat, nawet przez jakiś czas trzymałyśmy konie w jednej stajni. Przykro się czyta takie wpisy... Co to kogo obchodzi jak ona wygląda? Jest dobrym jeźdźcem (liczne starty w C) i dba o konie, to chyba najważniejsze.
Tez nie mam pojęcia o co chodzi z czepianiem się tej dziewczyny 🙄 Opalona blondynka to od razu Barbie?
Fakt, dobór fotki do ogłoszenia może się wydać zabawny ale personalne czepianie się jej wyglądu to przeginka.