suknie, sukienki do jazdy konnej, do sesji zdjęciowych - gdzie kupić?

Facella   Dawna re-volto wróć!
27 października 2013 11:12
O kurde, koń, kieca i ten zamek  😍 Szykujesz jakąś grubszą sesję w tamtym miejscu? To by było coś boskiego!
Kupiłam czarną suknie - z rekawami, długa z koła. W kwiatki. Materiał taki tiul - ale nie przejżysty.
Rozmiar około 40-42 (ja ściskam paskiem)
Jeśli ktoś z Poznania potrzebuje do sesji to chętnie pozyczę.
Facella to był hubertus i tak się złożyło, że akurat na zamku. Niestety dużo wszechobecnych ludzi i trudno było zrobić na samym zamku fajne foty.
Mam takie jeszcze( niestety suknia opadła nieco na jedno stronę, a nikt mnie nie poprawił )

i takie:
28 października 2013 16:50
Cudownie to wygląda  😍
Brzask - super te suknie  😍 szczególnie czerwona i żółta

my za to przed przebieranym hubertusem tak temat wałkowaliśmy, że jedną kieckę sama przerabiałam/doszyłam dół bo była krótka/, a w międzyczasie upolowałam jeszcze suknię ślubną w ciuchu xD i jeszcze jakąś jedną suknię ale jej nie mam nawet na zdjęciach na chwilę obecną :P

tak wygląda ta przerabiana/aktualnie ma jeszcze czarny tiul naszyty na dolnej części/:

no i ślubna/tu akurat się trochę odwinęła z przodu/:

/zadek mamy pokaźny - nie sądziłam że będzie tak fajnie wyglądać na moim grubasie/
sepia   Koń stworzon ku bieganiu, jak ptak ku lataniu.
30 października 2013 11:11
A to moja ślubna:
też mnie zabrało
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] zdjecia nadal za duze i brak edycji.
A+A, zdjęcia zmniejsz bo po powiększeniu się na forum nie mieszczą 😉
No piękne widzę tu suknie!! Widzę że tylko ja nie mogę nigdy nic znaleźć -_-
Moje nowe nabytki:
hiszpanka kupiona dziś dla mojej Julki
druga świetnie będzie wyglądać z naszym siwym arabem 🙂
trzecia firmy country, do stylu west
TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
22 grudnia 2013 09:12
Jeśli szukacie kiecek to teraz w lumpach jest ich multum, wczoraj zrobiłam maraton po szmatach to można zawrotu głowy dostać, poza tym jest też dużo kostiumów karnawałowych, widziałam nawet strój bawarki  😁 Sobie upolowałam ładną błękitną suknię.
TRATATA haha, nie jest tak łatwo jak piszesz😉
ja robię rutynowe rundki, w Poznaniu niestety brak kiecek fajnych, z kolei w Kołobrzegu jest podobno tego mnóstwo 😜
więc zależy od miejscowości.
TRATATA haha, nie jest tak łatwo jak piszesz😉
ja robię rutynowe rundki, w Poznaniu niestety brak kiecek fajnych, z kolei w Kołobrzegu jest podobno tego mnóstwo 😜
więc zależy od miejscowości.

w Poznaniu mogę coś pożyczyć
mam jedną kieckę czarną w mini kwiatki oraz wielką pelerynę z kapturem z "pluszu" - taką teatralną
w Poznaniu mogę coś pożyczyć
mam jedną kieckę czarną w mini kwiatki oraz wielką pelerynę z kapturem z "pluszu" - taką teatralną

Pelerynę powiadasz..?
Przyda się na zimowe zdjęcia🙂
Pozwolę sobie przypomnieć się w odpowiednim czasie😉
deborah   koń by się uśmiał...
30 grudnia 2013 21:01
znalazłam w szafie tą sukienkę. z koła więc idealnie układa się na koniu 🙂
fajne rzeczy masz w szafie. i pewnie znalazłaś przypadkiem? 😁
piękne ma mankiety.
deborah   koń by się uśmiał...
31 grudnia 2013 07:22
sumire, znalazłam ja jak planowałam przyzwyczajać CB przed ślubem do wielkiej białej bezy na swoim grzbiecie 😉
31 grudnia 2013 11:37
deborah, cudna! 😍
Siesiepy   Ponczek bez rączek
02 stycznia 2014 14:23
Kiecka zakupiona daawno temu na "alledrogo" za 40zł. Zdjęcia nie do końca wyszły - nasz "fotograf" nie miał chyba weny. 😉 Ja też się popisałam, zapominając licowych czapsów i wyskakując z ujeżdżeniówką na długich strzemionach, nie zwracając uwagi na to, jak aktualnie kiecka kryje nogi. Planujemy powtórkę na wiosnę(zdjęcia z końcówki sieprnia).
PS Pozować nie umiem, chłopię pstrykające zdjęcia też nie wspomagało w wymyślaniu, jak się ustawiać. 🙂

Kiecka potencjał ma, ja i moja niefotogeniczność nie.  😵
TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
21 stycznia 2014 17:31
A ja upolowałam ostatnio w lumpie za całe 11 zł tą, z delikatnym trenem
Sokola   Szczęśliwy jest ten, kto potrafi docenić to co ma
21 stycznia 2014 18:07
Ja do jednorazowej sesji "zapożyczyłam" na stałe sukienkę od mamy  😀iabeł:  Później wykorzystałam też  jak jechałyśmy z koleżanką w korowodzie ślubnym (zdjęcie w białych owijkach i czapraku)
Na kolejne "sesje" planuje coś uszyć 🙂 Jak się ma maszynę i umiejętności to na pewno taniej wyjdzie jak kupowanie gotowej :P
Sokola, wszystko fajnie, ale nachrapnik - zdecydowanie za nisko! 🤬
21 stycznia 2014 23:50
dawno dawno o tym wiem, ale kurcze nie mam czym dziurki dorobić ;/ gwoździem niszczyć nie bd, a koleżanka od kilku miesięcy mi pożycza taki ten dziurkacz do skóry :P
to może trzeba zdjąć?
22 stycznia 2014 13:39
Też się bez jeździło i to całkiem długo 🙂
dawno dawno o tym wiem, ale kurcze nie mam czym dziurki dorobić ;/ gwoździem niszczyć nie bd, a koleżanka od kilku miesięcy mi pożycza taki ten dziurkacz do skóry :P

to może kup własny? 🙄
i skoro jeździłaś bez, to po co założyłaś niepasujący?
22 stycznia 2014 17:00
Boziu, koń mi od tego nie umrze :P A po co specjalnie kupować dziurkacz na jednorazowe dorobienie dziurek w nachrapniku ??  Dla świętego spokoju i czystego sumienia zadzwoniłam, przypomniałam że miała mi pożyczyć, poszukała, znalazła, jutro dziurki będą dorobione :P Amen. 🙂

Koniec o nachrapniku, bo to nie temat tego forum! 🙂
Dziewczyny, dorwałam boską sukienkę na sesję! 😀 Stara suknia ślubna, koronkowa w kolorze ecru  😍 A najlepsze jest to, żeto suknia ślubna siostry starej Pani bibliotekarki z naszej miejscowości - ahh, ma się te znajomości 😉 Sesja w przyszły tydzień w sobote  😅

Tak więc... zachęcam do pożyczania strojów z teatrów i bibliotek, można dorwać perełki 🙂
22 stycznia 2014 20:44
Dziewczyny, dorwałam boską sukienkę na sesję! 😀 Stara suknia ślubna, koronkowa w kolorze ecru  😍 A najlepsze jest to, żeto suknia ślubna siostry starej Pani bibliotekarki z naszej miejscowości - ahh, ma się te znajomości 😉 Sesja w przyszły tydzień w sobote  😅

Tak więc... zachęcam do pożyczania strojów z teatrów i bibliotek, można dorwać perełki 🙂

Zdjęcia dodajesz obowiązkowo 😀
Sokola- wkrętarką 🙂

To teraz ja. Pierwsza sukienka, pozyczona, niestety tylko na jedną stronę starczała:

Druga przygotowana na Hubertusa

Tu z tyłu

Była to wersja sportowa 🙂

Tu spódnica pozyczona od koleżanki 🙂

Mam jeszcze jedną, ale czekam na śnieg 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się