I mam pytanie żółtodzioba (bo ja jestem cholernie słaba we wszystkie gry komputerowe :icon_redface🙂. Cały czas jestem na 2 poziomie, został mi już tylko jeden punkt i nie wiem jak go "odhaczyć" : Training- Obtain 15% in a training category with a horse that you breed. Co dokładnie trzeba zrobić, żeby to zaliczyć?
wątek zamknięty
aleqsa moge do ciebie tez się wstawić?
wątek zamknięty
Libella, musisz wytrenować konia konia wyhodowanego przez siebie (najlepiej tego początkowego) w dwóch kategoriach (np. speed i dressage) żeby miał w nich 15%. To te pomarańczowe podkowy w polu training 😉
wątek zamknięty
Dziwne, ja trenuje jakos dziko konia - to trochę w speed , to trochę w skokac h, trochę w galopie, w ogóle go nie daje na jazdy (te short i long rides), a dzisiaj był już 2 razy drugi i raz trzeci w wyścigach:P Nie jakiś super może, no ale te 30-50 equusów przyniesie zawsze, a w mojej sytuacji materialnej to dużo 😀
wątek zamknięty
Co daje właściwie Horn of Plenty?
wątek zamknięty
aleqsa moge do ciebie tez się wstawić?
wstawiaj a nie się pytasz!! xD
wątek zamknięty
Właśnie urodziła mi sie klaczka 😉
8*, 569% potential, 71.39 inborn skills (niestety mama jeszcze nie ma uzbieranego BLUP 😉 )
ale chyba fajna wyszła 😉
Ktoś chętny na nią? 😀
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6186663
wątek zamknięty
dziewczyny - u której są dwa miejsca w EC?? muszę wstawić dwa młodziaki.. zależy mi żeby były marchewki😉
EDIT - aleqsa - wrzuciłam do Ciebie😉
wątek zamknięty
Libella, musisz wytrenować konia konia wyhodowanego przez siebie (najlepiej tego początkowego) w dwóch kategoriach (np. speed i dressage) żeby miał w nich 15%. To te pomarańczowe podkowy w polu training 😉
o jaa, będzie trudno 😉 Narazie mam łącznie 20 %..... 🙄
EDIT: po 2 tygodniach gry właśnie się połapałam jak się trenuje konia.... 😡
wątek zamknięty
kim mogo byc po 5 riding level? kowalem?
aleqsa zatrudnisz mnie teraz jako kowala czy kim tam teraz moge byc? :P
wątek zamknięty
Matko aleqsa, zgapiłam się, miałam przecież do Ciebie dac źrebola a w końcy dałam gdziekolwiek :P Ale drugi jutro będzie też szukał domu. Bo na pierwszym koncie mam 3 koniki 🙂 Domy będzie szukac o ile pamiętam Balbina, bo ona chyba najmłodsza 🤣
wątek zamknięty
Branka - to ja skorzystałam bo dzięki temu aleqsa miała 2 wolne boksy i oba zajełam😉
wątek zamknięty
A to spoko 🙂 Może ktoś ma wolne boksy jeszcze w takim razie, żebym miała gdzie jutro umieścic Balbinkę? 🤣 Nie wiem dlaczego, ale już czuję że tego źrebaka nigdy nie sprzedam 😀
wątek zamknięty
Zapraszam do mnie!
z konta "martva" mam stajnie 😉
wątek zamknięty
Ja rowniez mam 3 wolne boksy. 😀
No i teraz tak. Ile moge za niego chciec jako cene wyjsciowa?
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=5774709czy moze lepiej jeszcze zatrzymac i doprowadzic do 100 BULP? choc to w sumie walach, wiec nie ma az takiego znaczenia.
wątek zamknięty
A za co dostaje się BLUP? Za wygrane zawody czy za wysokie skills?
wątek zamknięty
za skonczone jazdy, zawody i trening, min 20 wygranych i ukonczenie 10 lat 😉
wątek zamknięty
20 wygranych w sensie, ze 20 podium czy 20 pierwszych miejsc?
I czy każdy koń osiągnie 100 BLUP jeśli spełni te warunki?
wątek zamknięty
20 pierwszych miejsc. aboslutnie kazdy kon moze miec blup 100, tylko jezeli jest zle trenowany moze to zajac spooooro czasu 😉
wątek zamknięty
Ja trenowalam tego Fandango dopiero od 8-go roku zycia, bo do dopiero wtedy skumalam, ze moge konia trenowac 😵 Zaczelismy od -100, a mamy juz 51.66. Trening jest jednak zakonczony, teraz tylko zawody chodzic moze.
wątek zamknięty
Hm... tzn? jakos później kończy jazdy czy chodzi o to, że sobie nie radzi na zawodach?
wątek zamknięty
Chyba chodzi o to, że już ma na maksa wytrenowanego konia więc punkty może zdobywać tylko za pomocą startów.
Jak ktoś ma plan wyBLUPować swojego konia do 100 to polecam najpierw:
1)wytrenować konia w jazdach terenowych w umiejętnościach które dana rasa może mieć najbardziej rozwinięte
2) wytrenować w 100% podkowy- 2 i 3 od góry (nie pamiętam co to były za kategorie, a nie mogę spojrzeć bo coś howrse nie działa)
3) wtedy dopiero pojeździć zawody, aż do wygrania 20, Oczywiście brać udział w tych najłatwiejszych.
Ten sposób jest dobry ponieważ jeżeli najpierw wytrenujemy konia (wszystkie jazdy terenowe i podkowy na 100%) to będziemy mogli brać udział tylko w wysoko procentowych zawodach bo te łatwiejsze nie będą się wyświetlać, a te wysokoprocentowe zawody trudno wygrać.
wątek zamknięty
Też Wam Howrse nie chodzi? Chyba coś im serwer nawalił...
wątek zamknięty
codziennie rano, o roznych porach, wylaczaja howrse 😉 za chwile bedzie dzialac
wątek zamknięty
Tak - tylko ta chwila trwa już 4 godziny 😀
Inne serwery działają tylko ten angielski nie : 👿
wątek zamknięty
Już się wyjaśniło, mieli duży upgrade
http://www.howrse.com/jeu/news?id=143#143
wątek zamknięty
bleh, jak zwykle po tych ich upgrade'ach moje ec ma 0% prestige 👿 pocieszające jest tylko to, że każdy tak ma...
edit: za trzy godziny kończy się aukcja mojego ogra-570.08 GP po grach. jakbyście były zainteresowane, oto link: [[a]]http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=2870934&requete=vente%3Dde[[a]]
wątek zamknięty
Co tam chwilowy brak prestiżu 👀 Gorzej, że na razie nie przyszła mi kasa za pracę. Kobyła ma się niedługo źrebić a jestem na granicy wypłacalności. Na szczęście sprzedawać się da i za lekcje też powinno przybywać.
wątek zamknięty
Dziewczyny, potrzebuje któraś Instruktora jazdy ? 😁
wątek zamknięty
ja! ja! podaj swój nick to ci zarezerwuję prackę
wątek zamknięty