"Złote rady koniarzy" oraz prosto z Photoblogów

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
10 marca 2009 19:59
O  to ja zaczne!
http://www.photoblog.pl/ogooreczek/32905366

Nie ma to jak dbanie o bezpieczeństwo(pomijając laskę pod przeszkodą, ta na koniu nie miała kasku,skakała bez wodzy na koniu bez ochraniaczy 😉)

o kurka! 😲 👿 ludzie to jednak mają pomysły... 🙄
wątek zamknięty
Trupka - co do tego bez wodzy , to pewnie jestem ślepy ale mam nieodparte wrażenie że wodze są - tylko byle jak wymazane (takie jakby dwie smugi w powietrzu i dziwne zakończenie wodzy równo z grzywą ... )
wątek zamknięty
trupka   Czterokopytne uzależnienie ;)
10 marca 2009 20:02
trupka, aż się chce powiedzieć, że szkoda, że się nie doprosiła... skąd bachorom do głowy przychodzą tak popier... głupie pomysły?

Niektórzy to chyba mają wrodzone 😉

Fajrant^^ na jej wcześniejszych notkach było powiedziane ze bez wodzy skakała.🙂
edit: A jednak wyglada na to ze fajrant ma racje
wątek zamknięty
Fajrant^^ też mi się tak wydawało...
Ogólnie to uważam, że takie osoby powinny być pod stałym nadzorem kogoś kto ma choć trochę oleju we łbie, żeby przywołać tak głupie sexolatki do porządku... 🙄
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
10 marca 2009 20:06
tez wiele razy skakalam szeregi gimanstyczne bez wodzy  😎 to bylo rewelacyjne cwiczenie, ktore oduczylo mnie lapania rownowagi na wodzach.
nie mowie ze tak jest w przypadku tej dziewczyny, ale strasznie demonizujecie
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 marca 2009 20:07
Fajrant^^,  wymazane i to bardzo nieudolnie.

sexolatki, niezłe  😉

Edytka- ale pod przeszkodą leży inna dziewczyna, poza faktem, że widać, że wodza jest trzymana!!! To wołanie "Śmierciu przyjdź, bo już się nie mogę doczekać, kiedy się spotkamy!!!"
wątek zamknięty
10 marca 2009 20:08
Edytka,  ale skakanie szeregow bez wodzy pod nadzorem trenera to co innego niz takie cuś 😉 Mi tez sie to zdarzalo
wątek zamknięty
Edytka i tu raczej nie chodzi o to, że bez wodzy tylko o sam fakt, że się chwali, że skacze bez wodzy a w rzeczywistości Paint idzie w ruch...
wątek zamknięty
Trupka bo na poprzednich notkach widac że skakała bez wodzy , ale tutaj wątpię żeby koń sam skakał przez 
  tą która leżała ... a tak napisała i to 'przerobiła' pewnie po to żeby było więcej hardcore'u ... dla komciujących jej focie  dzieci ^^
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
10 marca 2009 20:18
nie widze zeby bawila sie paintem na zdjeciach. popatrzcie na inne fotki- trzyma rece na glowie czy rozlozone na boki, wodze nie sa wymazane 😉
chwali sie i co z tego? tez sie lata swietlne temu cieszylam i chwalilam, ze skacze bez wodzy, bo to bylo dla mnie 'cos'.

uwazam ze jednyne zdjecie, ktore mozna krytykowac to to z dziewczynka lezaca pod przeszkoda. obejrzalam reszte i nie widze, zeby koniom dziala sie wielka krzywda, ot kolejna osoba, ktora uczy sie jezdzic  🙄
wątek zamknięty
10 marca 2009 20:20
Tez uważam ze na innych nie jest źle, dlatego wstawiłam to z dziewczynka pod przeszkoda.
wątek zamknięty
na koniu bez ochraniaczy
no juz bez przesady.. konie bez ochraniaczy tez potrafią skakać...

ale z ta dziewczyna pod przeszkoda to przesada...

i lonzowania Kadishy na siedzaco ;D
😲
wątek zamknięty
właśnie przeżyłam szok.
większość moich i mojej rudej zdjęć znalazłam na photoblogu pewnej gówniary.
Najzabawniejsze jest to że niektóre zdjęcia miały podpis ;/
chyba kończę z photoblogiem na amen.

dzięki Ciska za cynk :kwiatek:
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
10 marca 2009 20:24
*Ciaja*, z ciekawosci, mozesz podac link?
wątek zamknięty
Ciaja nie ma czasu to ja podam

http://www.photoblog.pl/xfalbalax/33830830
wątek zamknięty
Ja pierdziele ... to już jest przesada jak dla mnie  🤔
wątek zamknięty
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
10 marca 2009 20:38

Co ty mówisz? 😲 Nieee, no poprostu to już jest przegięcie... 🤦
wątek zamknięty
Jesli chodzi o fbl
http://www.photoblog.pl/ogooreczek/32905366
to ja jestem jego włascicielka.
Co do zdjecia to zostało ono dodane przez moja kolezanke.
I:
po 1-Kon bez ochraniaczy skakac tez potrafi,
po 2-wodze sa trzymane ale tylko na samym koncu,
po 3-skoro jestescie tacy genialni z jezdzie to czemu nie ma waszych zdjec z jakichs mistrzostw? przeciez wszystko potraficie.
po 4-skok taki był tylko jeden by sprawdzic czy kon skoczy a nie sie wyłamie.
Zamiast nasmiewac sie i byc wredni i złosliwi napiszcie komentarz na fbl i powiedzcie co jest nie tak. człowiek sie uczy całe zycie i ma prawo popełniac błedy. pamietajcie o tym.
pozdrawiam Ula.
wątek zamknięty
właśnie przeżyłam szok.
chyba kończę z photoblogiem na amen.

dzięki Ciska za cynk :kwiatek:

Co ci ludzie w głowach mają ?  🤔
A na tych zdjęciach z koniem jesteś Ty ? To już by był  szczyt!!!  :nunchaku: :nunchaku:
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
10 marca 2009 21:00
Powiało chłodem  😎 Tylko co do pkt. 4 -koń może skoczyć, może wyłamać ale może też po prostu wjechać w przeszkodę, a to mogło się skończyć, co tu dużo mówić ,tragicznie.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 marca 2009 21:01
Tyle, że kładzenie się pod przeszkodą to totalna głupota. koń przecie jest nieprzewidywalnym stworzeniem, nie wiadomo co mu może w główce odbić. Mógł równie dobrze wyłamać się albo zatrzymać się gwałtownie przed przeszkodą...
A wtedy nieszczęście gotowe. 🙄

Trzeba myśleć nad ewentualnymi konsekwencjami, a nie sprawdzać 'co by było gdyby...' 🤔wirek:
wątek zamknięty
10 marca 2009 21:03
ogooreczek, a jakby się wpakował w tą dziewczynę, poturbował ją, albo wylądował na niej tak nieszczęśliwie, że by ją ZABIŁ? Co wy w głowach miałyście jak wymyśliłyście tak PRZERAŻAJĄCĄ głupotę? Jeśli ćpałyście, to jeszcze potrafię to zrozumieć, jeśli nie, to jesteście chyba brakującym ogniwem ewolucji, które samo próbuje się wyeliminować z dalszego przedłużania gatunku.

Przejrzyj dokładnie zdjęcia z forum, są zdjęcia z mistrzostw. Wystarczy dobrze poszukać.
wątek zamknięty
Znam konia na tyle dobrze ze byłam pewna ze skoczy, gdyz okolo 6 mieisecy temu byl trenowany do sportu i jezdził na zawody. Skoro jestescie wszyscy tacy madrzy to pomagajcie uczcie i poprawiajacie a nie obgadujecie smiejecie sie i kpicie. a niby tacy dorosli..
wątek zamknięty
Znam konia na tyle dobrze ze byłam pewna ze skoczy, gdyz okolo 6 mieisecy temu byl trenowany do sportu i jezdził na zawody.

byłas pewna że skoczy? bo co? bo Wera na nim jeździla..? co to ma do tego że w sporcie chodził? już zostało napisane że kon jest nieprzewidywalnym zwierzęciem, więc nie tłumacz że C. chodził 6 miesięcy temu zawody  😉
wątek zamknięty
po 4-skok taki był tylko jeden by sprawdzic czy kon skoczy a nie sie wyłamie.

Znam konia na tyle dobrze ze byłam pewna ze skoczy

😁
wątek zamknięty
Ale czego w tym wypadku ktokolwiek ma cię uczyc ?! żeby na przeszkodę najeżdżac bardziej od lewej kiedy  leży pod nią dziewczyna a od prawej jak chłopak ?

Trochę zwykłej logiki  i wyobraźni co mogło się stac ... tylko nie na zasadzie " koń mógł unieśc się w powietrze jak pegaz" ale takiej normalnej , realnej wyobraźni ...
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
10 marca 2009 21:13
Pytanie brzmi PO CO narażać własne zdrowie i życie podczas takich, co tu kryć, głupich zabaw. Konie nigdy nie można być w 100% pewnym, ludzie czasami nie są w stanie przewidzieć własnych reakcji a co dopiero reakcji zwierzęcia...
wątek zamknięty
10 marca 2009 21:16
ogooreczek, a oglądałaś kiedyś droga koleżko zawody w skokach? Tam są konie"trenowane do sportu" i wiesz co? im też często zdarza się wpakować w przeszkodę, zdjąć sie wcześniej i do niej nie dolecieć, nie schować lub zbyt wcześnie wysunąć nogi. To wszystko mogło okaleczyć lub zabić twoją koleżankę.

Wam pomógłby tylko psycholog i mówię to absolutnie szczerze i z pełną odpowiedzialnością za swoje słowa. Słaby stopień wyszkolenia jeździeckiego to zupełnie ina sprawa niż kompletny brak wyobraźni i logicznego myślenia. terapią na to byłby chyba jedynie dzień spędzony w pracy Gillian, po tym pewnie by się odwidziało.
wątek zamknięty
Co ci ludzie w głowach mają ?  🤔
A na tych zdjęciach z koniem jesteś Ty ? To już by był  szczyt!!!  :nunchaku: :nunchaku:

Jeśli to do mnie to tak, wszystkie zdjęcia z kasztanką są ze mną, to takie na śniegu sam koń tez.
wątek zamknięty
IloveMosiek   Mościsław & Co
10 marca 2009 21:19
*Ciaja*, nie kończ, błagam,uwielbiam Was oglądac...!  😍

ciekawe, kiedy ktoś mnie i mojego gniadego gdzieś wykorzysta... arczej, ciekawe,kiedy ja się o tym dowiem  👀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.