gra komputerowa i ty

Ja akurat jestem w stanie przyjąć, że każdy ma wspaniałe życie, póki ma jakąś pasje ;]
Dlatego współczułam strasznie pannom, dla których jedyną rozrywką było bieganie za promocjami po sklepach i siedzenie na demotach.

Fakt, gry to nowe medium, przez ostatnie kilka lat rozwinęło się ogromnie. Kto by pomyślał, że taka popularność zyskają wszelakie gry indie, że powstaną tytuły uznawane za "nie-gry".
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
28 sierpnia 2013 22:14
Ja teraz męczę Mirror's Edge. Ciężko, ciężko. Ale fajnie 😀
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
10 grudnia 2013 20:56
Czy ktoś tu gra w otome? 😡
Macie jakieś do polecenia, najlepiej darmowe? Przeszłam właśnie Alistair, 2 ścieżkami, trzeciej nie chcę bo mi się gostek nie podoba 😂 I teraz szukam czegoś z fajną fabułą i ładną kreską 👀
trzynastka   In love with the ordinary
16 stycznia 2014 13:30
Jest multum wątków o grach i wszystkie jak nie końskie to online.
Albo na ps'a, albo na xboxa, a na komputerze już nikt w nic nie gra?! 😉

Ja ostatnio z powodu stałego zamknięcia w domu wciągnęłam się w League of Legends.
Gra jest darmowa, wciągająca ale niesamowicie trudna ze względu ilości wiedzy jaką trzeba posiadać by w nią dobrze grać.
Przyznam, że jestem beznadziejna, ciągle gram tylko przeciwko botom, bo nie chcę irytować pozostałych graczy w normalnych grach.
Tu trochę coś ze mną musi być nie tak, bo to są 4 klawisze i myszka, a ja mając do wyboru zawsze kliknę źle :P
Pomimo wszystko podoba mi się i nie mam zamiaru się poddawać 😉

Trailer gry:

Bardzo fajnie zrobiony, polecam oglądnąć 😉

A Tu jak wygląda cała gra, nie umiałam znaleźć żadnego sensownego tutorialu wprowadzającego, dlatego link taki a nie inny:

Jeżeli kogoś zaciekawi "o co w tym chodzi" to postaram się wyjaśnić 🙂

A wy w co gracie? 😉
Jest już temat odnośnie gier komputerowych ;]
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1147.0.html

edit: chociaż dodam, ze nazwa tamtego tematu jest dość niefortunna, gdyż sama nie raz mam problemy, by go znaleźć przez wyszukiwarkę ;]
16 stycznia 2014 13:33
O kurde.
Nie zauważałam, wpisywałam "gry", a nie "gra".
AA... zgłoście mnie. :/
Wystarczy pewnie scalić tematy 😀

Osobiście sama gram nałogowo w LoLa ;]
16 stycznia 2014 13:38
Właśnie wiedziałam, że to niemożliwe, ze nie ma ale wrzuciłam "gry" w wyszukiwarkę i nie ma!
A tu w temacie "gra". No i mam. :/ Argh... 

Na którym serwerze czy jak to się tam nazywa?
Mi koledzy kazali się na EU West zarejestrować.
Ja ze swoimi znajomymi siedzę na EUNE.
Ale ostatnio posucha między sezonowa 😀
16 stycznia 2014 13:47
Czyli byle do lutego.
Chociaż mnie z moim 10 lvl i bijącą na kilometr beznadzieją rankedy nie będą jeszcze długo obchodzić 😉
Nine, nieeee!! Moj maz w to gra nalogowo  🤣 I to z MOJEJ WINY!!! Bo kiedys natknelam sie na ogloszenie o pracy w Riocie, a trzeba bylo byc na 30 levelu zeby aplikowac... no i sie wciagnal...  👿
Kiedys gral w WoWa, jak zreszta w wiele innych gier...  🍴  🤣

Ja sama pogrywam w Heroes of the might and magic, najchetniej juz w 6stke. Uwielbiam grafike, ogolnie gre, bo lubie zbierac i czasem sie pobic 😀 Mega fajne scenariusze porobili i bardzo bardzo lubie sobie pograc od czasu do czasu 🙂
16 stycznia 2014 22:18
Ja jeszcze nie nałogowo, ja z nudów 😉
Praca w Riocie, wow, szkoda, ze się nie dostał.  :kwiatek:
(Maz Asi) Dawajcie swoje niki w grze i servery na ktorych gracie 😀 hehhehehehe Klan Revoltowcow hahaha
16 stycznia 2014 23:04
Oj, mojego nicku publicznie nie podam :P
Został wymyślony po pijaku, w większym gronie, dla żartu [głównie ku uciesze kolegów] 😉
Jak pisałam, siedzę [ze znajomymi] na EU West 😉

Edit: zapytaj męża czy mu normalnie dzisiaj wszystko chodzi.
Dzisiaj mam straszny problem by mnie połączyło z grą [znajomych dwóch z reszta też], komp ok, net ok, a tu w kółko "attempting to reconnect".
Właśnie przestałam całą grę w bazie, bo co próbowałam dojść na bota to mi przerywało. :/
Nie wiem czy to przez tego patcha, który teraz wchodzi, czy przez restart rankedów, ale dramat !
ok na EUW mam nick rotarus44 albo sam rotarus - nie pamietam 😀
na EUNE : Onionk 🙂 Polecam dodawanie sie do znajomych 😀
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
16 stycznia 2014 23:14
A ja cisnę Crysis 2. zabijanie kosmitów, to co tygryski lubią najbardziej 😀
nina to sprawdz teraz - ja sie logowalem bez problemu, na euw jestem rotarus44 jednak 🙂 a jak cos to mozesz zostawic swoj na privie 😉

GL HF
16 stycznia 2014 23:45
Padniesz ze śmiechu jak zobaczysz od kogo masz zaproszenie 😉
[poszło]

Ja loguje się też normalnie, ale ładowanie do gry mi pada.
Wybieram championa, lockuje i wszystko pada.
Po jakimś czasie mnie połączy, ale już mam pograne z 1szym lvl gdy wszyscy wbijają 10-13 właśnie.
Nawet miniony mnie jedzą 😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
17 stycznia 2014 07:51
Ja też zaczęłam grać w LoLa i też jestem beznadziejna 😂 Głównie gram w treningi z botami, kilka razy koleżanka mnie namówiła żeby grać z graczami przeciw botom to reszta musiała mieć polewkę bo miotałam się strasznie a boty od razu mnie zabijały 😵 Więc wolę innym graczom na razie nie przeszkadzać (dodatkowym utrudnieniem był fakt, że nie miałam myszki i grałam touchpadem- masakra) 😁 Nick misskiedis region pisze mi EU Północ/wschód 👀
Jakby ktoś chciał pograć na EUNE, nick: Issina ;]

btw. sezon 4 w LOLu już niedługo ^_^
17 stycznia 2014 12:52
Ja pół nocy grałam z nerechty mężem  😂  :kwiatek:
[podziękuj, było super] 😉
Wreszcie stać mnie na Branda ale z zakupem poczekam do następnej rotacji postaci, do wtorku, bo może się tam znowu trafi 😉

Milla - to nie dzisiaj rusza 4ty sezon? Chłopaki ciągle mówią o jakiś 10 meczach, które od dzisiaj mogą grac, które maja zdecydować gdzie trafia.
Wczoraj dopiero ogłaszali, może od dziś trwa ;]
Tak, wpierw rozgrywasz 10. gier rankedowych i na podstawie osiągniętych przez ciebie wyników w tych grach (oraz ostatecznego wyniku z poprzedniego sezonu) zostajesz przypisana do odpowiedniej rangi.
I wtedy dopiero zaczyna się batalia o poprawienie wyników 😀
17 stycznia 2014 13:07
Tylko tutaj z tego co słyszę, panika została dobrze zasiana.
Przy wyniku 4/6 możesz z golda spaść do brązu, a z diamentu do golda.
Czuję, ze ledwo zaczęłam grać a znajomi mogą się dobrze na tą grę poobrażać i ją rzucić 😉
Bo brane są pod uwagę twoje wyniki ostateczne jakie uzyskało się oraz to z kim na jakim poziomie grasz (tzw. mmr).
Wiec jeśli przegrało się z osobami na twoim poziomie lub słabszymi, to twój poziom spada, choć jest to nie fair wg wielu, gdyż ciężko jest pocarrować team składający się np z 3. glonów i afkera ;]
17 stycznia 2014 13:17
Dobrze, że mnie i mojemu 10 lvl jest to absolutnie wszystko jedno  😁
Ogólny mmr jest brany z twoich wygranych i przegranych w grach normalnych, więc nie powinno być mu wszystko jedno  😁
17 stycznia 2014 13:22
Ja jeszcze kolejny 10 lvl nie pójdę na żadnego normala, bo nie lubię denerwować ludzi, nawet obcych 😉
Z reszta sama się boję, a nie pójdę ze znajomymi, bo wtedy przeciwników dobierze też do ich poziomu i kółko się zamyka, bo przeciwnicy mnie zjedzą :P
U mnie ostatnio posucha, także dokończyłam wreszcie Farcry3 i odkurzyłam ledwie kiedyś napoczęte Two Worlds II.
Dziś spróbuję dorwać Diablo 3, marzą mi się wreszcie też DLC's do Skyrim, ale nie stać mnie na to wszystko w chwili obecnej.

Wczoraj z chłopem przez chwilę wrócilismy w rozmowie do czasów, kiedy to łupaliśmy w BF2142, jeszcze na kompach... często w konfiguracji ja jako squad leader i on jako mój przyboczny, równie zaś często w przeciwnych drużynach, nawzajem podrzynający sobie gardła...  😁 Gibraltar, Verdun, Berlin- te plansze i klimat, ci ludzie! Teraz została już ich ledwie garstka, oddanych fanów zapaleńców. Aż się chyba jednak dzisiaj zaloguję, żeby przynajmniej z botami pograć. To póki co strzelanka mojego życia - mimo, że każdy następny tytuł był coraz to lepszy graficznie oraz pod względem motoryki i możliwości - to i tak 2142 chyba już na zawsze będzie dla mnie no 1 🙂 szczególnie, że precyzyjne celowanie na padzie jest nie dla mnie - o ile uważam konsole za platformę przyszłości, która totalnie wyprze pod tym względem PCty, tak w strzelanki lepiej mi się grało przy użyciu starego dobrego WASD i myszki.
hej tu maz Nerechty

Zaproszenia wyslane do issiny i misskiedis na EUNE od "onionk" - ja mam dopiero lvl 10 na tym serwerze - wiec pewnie blizej mi do miss niz do Ciebie Issi

ISSI - diamond??!!! really??!! fak maj ars end kol mi bicz!  gratuluje 🙂

a tak przy okazji to z Nine bedzie kiedys naprawde dobry adc, albo apc - to zalezy czy brand posiadzie jej umysl 😉 jak na lvl10 i pierwsze kroki w lidze to naleza jej sie slowa uznania i szacunek 🙂 szacuneczek i 0.5L 😉 It was good fun with you on Fields of Justice!!

GL&HF
17 stycznia 2014 23:46
ISSI - diamond??!!! really??!! fak maj ars end kol mi bicz!  gratuluje 🙂

Srebro 3, jak Ty patrzysz? 😉

a tak przy okazji to z Nine bedzie kiedys naprawde dobry adc, albo apc - to zalezy czy brand posiadzie jej umysl 😉 jak na lvl10 i pierwsze kroki w lidze to naleza jej sie slowa uznania i szacunek 🙂 szacuneczek i 0.5L 😉 It was good fun with you on Fields of Justice!!

😡 ja dalej jestem wdzięczna za niesamowity support, wynik życia i przemiłe towarzystwo 🙂
Czekam na powtórkę ! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się