pensjonaty w okolicach trójmiasta

podejrzewam, że wszędzie jest drożej. Nie wiem czy jest jakikolwiek pensjonat do 500zł
[quote author=_kate link=topic=87.msg1979042#msg1979042 date=1389695732]
podejrzewam, że wszędzie jest drożej. Nie wiem czy jest jakikolwiek pensjonat do 500zł
[/quote]

Jest, np. Choczewo za 400 😉 I sa baaardzo fajne pastwiska. Ale to raczej dla kogos z Wejherowa niz Sopotu. Tak samo Salino.
ae, możesz podjechać do nas, może w sierpniu już zwolni się jakieś miejsce.
ae, Kielno strony chyba nie ma, ale foty możesz zdaje się obejrzeć na fb właścicielki: klik. Klami ma tam emeryta, możesz jej spytać o wrażenia.
A w Chwaszczynie gdzieś chyba jest jeszcze jakaś inna stajnia niż AJ. W AJ jest na pewno drożej i nie ma za bardzo padoków/pastwisk.
ae, ze swojej strony mogę polecić Ci Kielno. Trzymam tam konia od hmmm... kilku lat już. Warunki super, pełna troskliwa opieka, czyściutkie boksy, cały dzień na dworzu na sporym zróżnicowanym terenie (górka, dolinka, lasek, staw itp.). Spokojnie możesz tam konia zostawić i sie nie przejmować, że dłuższy czas Cię w stajni nie będzie. Koniowi na pewno niczego nie zabraknie. Ja do mojego wpadam raz na jakis czas, jak mam akurat niezagospodarowany wolny czas i ochotę tam podjechać, a więc baaaaaardzo sporadycznie. Jestem bardzo zadowolona.
Placyk tez masz, nawet kilka przeszkód stoi.
Dojazd samochodem stosunkowo łatwy jeśli nie zakłąda się docierania tam dzień w dzień po zajęciach/pracy, bo wtedy jest to, przynajmniej w mojej opinii, za daleko. 
Strony nie mają, ale to już Ci anai napisała.
Obecnie jest tam jeden wolny boks. Z tym, że jeśli chciałabys sie przenosić w okolicach wiosenno/letnich to na bank powinnaś juz o tym myśleć, bo do Kielna co roku jesli tylko są wolne boksy ludzie z np. Sopotu podrzucają konia na wakacje.
Tylko w 500 zł się nie zmieścisz, ale za tyle to nie wiem czy jest jakaś stajnia godan uwagi (prócz takich stricte do puszczenia np. emeryta na łąki i tyle).
[quote author=_kate link=topic=87.msg1979042#msg1979042 date=1389695732]
[/quote]

Za 500 jest Dolina Mustangów ( 😉 ) w " nowym" Wyczechowie w wersji podstawowej.
Byłam widziałam, zapowiada się niezle, na razie trwa wielkie odmalowywanie 🙂

Polecam stajnię Pegaz w Redzie. Mają kilka kucyków i świetne podejście do dzieci.
http://www.stajniapegaz.pl

Pozdrawiam

[s]pegaz jest za 700, zresztą regularnie podnoszą ceny więc pewnie we wrześniu będzie 750. Raczej nie na studencką kieszeń[/s]
zoriczkowa, ale one chyba o rekreacji mówią  😉

Quendi, a Sopot? Podpytaj się Strzygi, ona tam pracuje w szkółce i z tego, co pisała mają kuce.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 stycznia 2014 14:24
zonk, ja na wszelkie pytania chętnie odpowiem, ale na pw, bo zaraz jakiś hejter wpadnie i będzie, że reklamę robię 😀
dzięki wielkie za odzew! 🙂

Póki co najciekawszą opcją wydaje się Kielno, z wszystkich wymienionych przez Was stajni jest chyba najbliżej.
Być może przeoczyłam, ale chyba nikt nie wspomniał o cenie pensjonatu?  :kwiatek:
Te 500zł podałam tak orientacyjnie - u mnie na Podlasiu to taka standardowa cena, ale spodziewałam się, że w Trójmieście są troszkę inne realia 😉

Alice do Was, tzn?  :kwiatek:

zonk, ojacie racja, sorki było pod postem o pencjonacie do 500zł i nie przeczytałam cytatu ;o
ae, stajnia nie ma strony, jak chcesz to dam Ci info na PW 🙂
zapomniałam zapytać jeszcze o przydomowe stajnie, które raczej się nie ogłaszają z pensjonatem, ale jakaś tam możliwość dogadania się istnieje..
macie u siebie takie "obiekty"?  😁
ae, jest jest jeszcze ta koniczynka, była o niej mowa gdzieś na kilku ostatnich stronach. Fanelia tam stoi.
mały  🚫 https://www.facebook.com/dolinamustangow

pytam z czystej ciekawości, kto tam teraz kupił tą stajnię?

Czesc,

jest jeszcze Stajnia Rosa, maja padoki i mini manez, tłum ludu i pesudo 'kowbojow", ktorzy na wszystkim sie znaja  i jak cos z koniem jest nie tak to jest informacja ze 'nie zauwazyli'..
Robia mini kryty lonzownik ale bardzo dlugo im schodzi i cena to 650 wiec jak na te warunki to drogo, bo w innych stajniach z hala jest od 700.. ogolnie nie polecam, chyba ze ktos rzadko przyjezdza do konia, lubi takie 'klimaty' i potrafi zniesc niezbyt ogarnietych w sprawach koni wlascicieli..

pozdr
[b]AE[/b] jeśli chodzi o przydomową stajnie to obok nas jest stajnia https://www.facebook.com/stajnia.niegowo/ kontakt odnośnie pensjonatu jest podany na stronie. Gdańsk przed Pruszczem Gdańskim, dojazd komunikacją nie jest zły bo idę 10 minut z kapcia. Cena 650 zł, ale jeszcze u nas jest możliwość wstawienia konia jeśli właściciel si przekona do końca, cena nieco niższa, bo konie u nas chowane naturalnie. 24 h na dobę na dworze, latem dużo trawy i posiadamy mini maneż.
Mam dwa konie i czują się świetnie, w 30 latek odżył inny koń. Do drugiej stajni mamy aż 2 minutki 🙂 A Jeśli chodzi o stajnię gdzie ja stacjonuje to kontakt na PW.
https://www.facebook.com/Niegowo.Kucykowie.Team

gaz nikt nie kupił. "As Dream" wydzierżawił z tego co się orientuję.
A czy ktoś coś wie o stajni w Goszynie/k.Straszyna? Dzieje się tam jeszcze coś? Jest pensjonat?
harja, nie ma pensjonatu i chyba nic się tam nie dzieje.
Ja tylko wyjaśnię, że stajnia, w której stoję na tę chwilę nie ma żadnej nazwy, stajnia Koniczynka zmieniła adres i znajduje się teraz trochę dalej, jest to zupełnie inne miejsce niż to, gdzie stoję🙂 U nas są warunki wiejskie (czytaj: prowizorka), ale towarzystwo sympatyczne, konie zadbane (przez pół roku na kilku hektarowych łąkach przez całą dobę, zimą wypuszczane na padok z sianem), gospodarz 24h na dobę przy stajni, plac do jazdy z pachołkami i drągami, tereny leśne do wyboru, do koloru 😉
Alice, dziękuję za odpowiedź. A szkoda, bardzo mi się tam podobało, wizualnie warunki też super
Jestem załamana, nic nie mogę znaleźć. Wiecie o jakimś pensjonacie do 700zł w okolicy Gdyni- Gdańska gdzie od marca-kwietnia byłoby wolne miejsce dla konia, który nie szanuje ogrodzeń prowizorek? Wymóg: pastwiska/padoki, najlepiej hala, przeszkody.
Behemotowa hala w kwietniu?
Ostatnio Stajnia Majestic miała wolny boks, ale nie wiem za ile dokładnie i czy dalej jest wolne..
Może spróbuj na nowych kolibkach - tam jest hala, średniej wielkości, ale jest 😉
Behemotowa, Lubiczówka
Fokusowa tak, hala w kwietniu 😀 Rok temu do kwietnia była zima, a później deszcz, nie deszcz. Wolałabym by wszystko nie utrudniało sprawy.
Dzięki dziewczyny, będę tam dzwonić  :kwiatek:
31 stycznia 2014 18:01
Behemotowa, hala za 700 zł?
Behemotowa, hala za 700 zł?

W Pegazie jest hala i 700zl 😉 Kolibki to juz 1000. A ile teraz w Lubiczowce? i Lezycach?
31 stycznia 2014 21:27
Angeel, w pegazie jest hala czy namiot? No i ja mam o nim zdanie jakie mam =)
Hala namiotowa ;p Niewielka, ale zawsze jest dach nad glowa. Ja swoje zdanie troche zmienilam na ich temat, bo mam porownanie jak bylo kiedys i jak jest teraz.
A zdanie kazdy moze miec swoje, oczywiscie nikogo do niczego nie namawiam ani nie przekonuje 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się