też słyszałam od homeopatów i innych buddystów 😉 że nabiał jest wychładzający i śluzogenny. możliwe, jogurt to w sumie w upały lepszy niż jak jest zimno.
chociaz ja jestem niepoprawnym nabiałożercą (a raczej masłożercą) okrągły rok.
qwash jak cię to ciekawi, to zobacz sobie na
http://www.puszka.pl/ (zaznacz opcję wegańskie i wyskoczy ci mnóstwo pomysłów na dobre żarcie bez masła mleka i jaj. i mięsa ofcors 🙂 )
i jeszcze forum wegedzieciak.pl może byc pomocne. tam jest dział kuchnia
ogólnie to nabiał i mięso jest b. popularne a np. strączkowe, kasze, czy ziarna czy orzechy to juz mniej. mało kto stosuje ziarna w kuchni na większa skalę - a pasztet z nasion dyni jest mniam.
eh sama jem za mało różnorodnie.. a jest tyle możliwości.
[uwaga mnostwo wapnia jest w natce pietruszki.mnóstwo. ]
dzisiaj byłam na badaniu na toxo i mówie że w sumie to koty raz macałam wiec słabe prawdopodobienstwo. pani mówi ze nie tylko koty ale i mieso. to ja na to ze u mnie miesa sie nie je. pani: No ale jak sie kroi, przygotowuje surowe. no to ja ponownie: ale ja nie miewam miesa w domu. wcale.
pani zdumiona .pyta o wyniki morfo w ciązy. ogolnie dziwadło na kółkach 😁 to już sie nie chwaliłam że dodatkowo dwulatkę karmię piersią 🤣 bo pani by z szoku nie wyszła..
he
cisawa fajna wtopa 😀 Silver ja też nie byłam pewna kto ty 😉
sama się pogubiłam ile jest nowych zaciążonych bo własnie mi sie wydawało że kogoś pominełam... ale nie kumałam kto jest czyim mężem więc nie chciałam robić "fopa" 😉
zen biedny tycjan..hmm ciekawa jestem jak ja bym zareagowała na gorączkę. Pola jakoś w ogóle mi nie choruje, tzn. jak mnie powaliła grypa na tydzien a męża na 3 tygodnie to ta agentka przechowała półtora dnia. i już. chyba wyciąga przeciwciała z mleka ode mnie i ma łatwiej.
wiec mam małe doswiadczenie z goraczkami i tak teoretycznie to wydaje mi się ze bym przetrzymywała spokojnie do 39. żeby nie przeszkadzać w walce. najwyżej chłodne okłady na uda i łydki, kąpiel chłodniejsza. tak mi radził lekarz-natural. no ale to w teorii - a nie wiem czy bym się nie ugięła wcześniej i czegoś nie podała. na razie okazji nie było....
[b]Naboo [/b]dopiero teraz się ujawniasz z takimi fajowymi dzieciami 🙂 młody faktycznie ma takie połączenie koloru oczu i karnacji że w przyszłości to heeej .. będzie miał powodzenie
a Pola imienniczka mojej Poli - super 🙂 (do tej pory tyko kon w stajni miał tak na imię 😁 )