Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

to są chyba moje najakutalniejsze wypociny.. 🙂
śnieg [*]

rati88   Jedź tak, by móc żyć ... żyj tak, by móc jeździć
10 stycznia 2014 21:45
lalasatan całkiem fajnie Ci to wszystko wyszło, podoba mi się Wasza praca, ale najbardziej to mnie rozwalił moment kiedy duży małemu szyję "odgryza"  🍴  😂
a mały język wysuwa  😁  szacun dla nich  👍
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
10 stycznia 2014 22:10
U mojej koleżanki w stajni właśnie odbywają się seminaria z tym gościem - Oliver Jubin:

Gdybym wiedziała, nie gnałabym tak do domu po Sylwestrze 😉
Szukam filmiku z zajeżdżania młodego konia, który strasznie brykał a facet siedział sobie jakby nigdy nic. Nagrywane to było na hali....  👀
galopada_, masz na myśli takiego siwego konia, to było bodajże w Holandii?
chyba tak...
kurczę, chyba wiem o jaki filmik ci chodzi, poszperam w youtube

edit - znalezione klik
Zastanawiałam się czy wstawić to do kącika ujeżdżenia, ale chyba byłaby to ujma dla tej dyscypliny:
Mamo mamo! To chyba przykład na wyjątek od reguły: "Co się nie wyjedzie to się dowygląda" 🤣
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
12 stycznia 2014 14:37
Zastanawiałam się czy wstawić to do kącika ujeżdżenia, ale chyba byłaby to ujma dla tej dyscypliny:

ale że niby co to ma być 😲

chyba nie chciałabym być uczniem tej "clinician & trainer"
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
12 stycznia 2014 16:04

edit - znalezione klik

świetny! wielki  👍 dla jeźdźca  😀
a ja się cieszyłam, że nie spadłam jak koń mi 3 razy pod rząd z zadu wywalił  😂
Facella   Dawna re-volto wróć!
12 stycznia 2014 17:32
A to nie jest ten sam pan? klik
Metody zajeżdżania nie rozumiem  🙄 ale pan się trzyma super, wielki podziw za to.
Facella, nie, to nie ten sam pan

A tego pana Gerta też nie rozumiem. I nie rozumiem, czemu on ma tak dużo fanów 🤔
Ja nie jestem jakaś totalnie ciepła klucha, ale na tym filmiku autentycznie żal mi konia. Przerażony! To znaczy: w czasie zajeżdżania pewnego dyskomfortu u konia się nie uniknie, ale... Niefajny obrazek.

Szacun, że wysiedział, ale za nic innego.
12 stycznia 2014 17:38
ikarina, a podobny nawet. I też siedzi, nawet podobnie. I metoda podobna.
Mam identyczne zdanie jak Atea, zwłaszcza, że widziałam prawie bezstresowe zajeżdżanie i koń był jak złoto po tym...
12 stycznia 2014 17:58
A to nie jest ten sam pan? klik
Metody zajeżdżania nie rozumiem  🙄 ale pan się trzyma super, wielki podziw za to.

ale się ten koleś trzyma, i jeszcze w czasie tego rodeo on cały czas nadaje przez mikrofon do publiczności

nie wiem po co ten drugi łazi i ciągle z bata strzela
ElaPe ten co wali tym batem rozbi to chyba po to,żeby koń szedł do przodu cały czas i nie miał czasu strzelać barany .Tak mi się wydaje...😉
Tak właśnie jest, żeby koń cały czas szedł do przodu. Jednak pomysł i podejście do konia - beznadziejne, moim skromnym zdaniem 🤔
12 stycznia 2014 18:32
no tak, żeby szedł do przodu

ale z drugiej strony nie ma  wędzidła ten koń i ma luz na pysku cały czas ten koń jakieś takie naturalne podejście czy co
zawsze jestem pod wrażeniem tego, jak ten facet (nie Gert tylko ten drugi) siedzi. I rozumiem jego sposób zajeżdżania jeśli trzeba w krótkim czasie zajezdzic dużą stawkę koni. Ale jak się ma 4-5 to wolę robić to po swojemu...

na filmikach klacz pierwszy raz pod jezdzcem

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
12 stycznia 2014 21:04
fajnie, że właścicielka każe psu skakac takie wysokości, jeszcze do tego po asfalcie  🙄 O stanie nóg psa pewnie nie pomyślała
Mój sznaucer miniaturka skakał bez problemu przez przeszkody o podobnej wysokości (pojedyncze, raz na jakiś czas), poza tymi totalnie najwyższymi więc nie wydaje mi się, żeby to było coś wybitnego. Do tego to skakanie po betonie...
a mi filmik bardzo się podoba 🙂 widać,że pies ma z tego wielką radochę....a przede wszystkim lepsze to niż treningi psów z "wędzidłami "i batem. Tylko mogłoby się obyć bez tych skoków po betonie no i wysokości mogłyby być trochę mniejsze.
Też nie czepiam się jakoś bardzo 😉 Chodziło mi głównie o tytuł filmiku.
Gdybym teraz zaczynała pracę z psem to na pewno nie skakałabym z nim po betonie a jak miałam te naście lat to się zdarzyło raz czy dwa, nie kazałabym skakać mu przez mega wysokie przeszkody, nawet jakby dawał radę bez problemu.

"śmieszna" gleba konia... a obok jakieś bloczki betonowe.

edit - znalezione klik

Dasz rade dać linka bezpośrednio do youtube a nie przez fb bo nie otwierają mi się filmy z fb w telefonie a nie mam dostępu do innego netu aktualnie. Będę wdzięczna.
14 stycznia 2014 16:15
Niestety to jest film wrzucony na FB, nie z YT.
Kastorkowa   Szałas na hałas
14 stycznia 2014 16:45
Koń nie ten sam, ale pan owszem
Herman Koorman

Czy tylko mi się to wydaje trochę dziwne? Nie chcę się dziewczyny doczepiać... Ale skoro podobno koń ma jeźdźca pierwszy raz na grzbiecie (co nie wydaje się prawdopodobne) to czy staje się na nim, zakłada patenty i wsiada bez kasku?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się